Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcım bozuldu bu gece için yardım !!

seref

Bronz 1 Üye
arkadaşlar ısıtıcımın camını kırdım şuan kapluşu bu gecelik nereye almalıyım hasta olmaması için yarın sabah hemen alıcam ama bu gece için bi fikir verin acilen

Cvp: ısıtıcım bozuldu bu gece için yardım !!

ısıtıcı lamba varsa aç. suya düşmeyecek ve lambanın üstü örtülmeyecek yani hava alacak şekilde diğer kısımları kapa. eğer oynatmak mümkünse kalorifere yaklaştır. ve mutlaka bu ihtimale karşın bir tane yedek alıp bir kenara koy. alacağın ısıtıcı imkanın varsa çelik olsun. çok soğursa küçük bir pet şişeye kaynar olmayacak şekilde sıcak su koyup onu akvaryuma koyabilirsin. kaynar olursa kapak gevşeyip açılır ve kaplumbağayı haşlarsın.

su içine konulan florasan gece lamban varsa oda ısıyı bir miktar korur.

suyu azaltıp akvaryumda ısıtıcı lambayı açsamda kuru alana çıkmama ihtimaline karşı bu riski göze alamam.şöyle düşündüm küçük yuvarlak bi akvaryuma koydum kaplumbağam 15 cm var çünkü baya büyük allahtan o yüzden direnci daha yüksek olucaktır.altınada hani içine sıcak suyu koyup belimize koyduğumuz sıcak su torbası varya onun içine sıcak su doldurdum üstüne de küçük yuvarlak camlı akvaryumumu koydum alttan hafif ısı veriyo camın altı ısınmış şuan zaten orda da fazla hareket edemediği için alt kabuğundan ısıyı alıyo üstünüde cd kabıyla kapattım hafif hava alıcak şekilde.tek sorunum bi gece susuz idare edebilirmi yoksa ısı sorunu çözüldü heralde odamda zaten yeterince sıcak.bilmem ne kadar anlatabildim

Az su ekleyebilirsin kupkuru kalmasın .

altına bir miktar su koy ayakları yanmasın. hem de içsin sabit durabiliyor mu akvaryum su torbası eğridir. 15 cm olduğuna göre fazla sorun olmaz. suyu kafası su üstünde kalacak şekilde koy fazla değil. halı üstünde bir kenara koy. sabahı çıkarır. ben küçük sandım.

ev sıcak diyorsun torbayada gerek yok. suyu unutma sadece nefes alacak kadar kafası dışarda kalsın. gerisi su olsun.

4-5 cm kadar

yok kontrol ettim ayakları yanıcak kadar değil evet sabit duruyo çünkü öyle rahat hareket ediceği genişliği yok kendisinden biraz büyük yuvarlak cam küçük balık akvaryumu tarzında su torbasına tam oturdu denge iyi.su konusunda çok endişeliyim en azından kuruyken soğuk alıcağı bi durum yok fakat su olduğunda su soğursa sürekli suyla temas halinde olduğundan üşüyebilir kanısındayım su azcık soğusa hastalancakmış gibime geldiğinden koymadım çünkü torba ne kadar sıcak tutsa da onunda süresi anca 5e kadar anca suyun sıcaklığını sabit tutucak ama şuanki durum için en iyisi o. .ama dediğin gibi 3 cm koyuyim en azından su soğumasın diye koymam bu sefer susuzluktan ölmesin.çok saolasın arkadaşım

Arkadaşların dediği gibi susuz olmaz. Cd kabı değilde havlu ile örtseniz daha faydalı olabilir.

petshoptakilerin zor şartlarda günlerce yaşadığını düşünürsen 7-8 saatte birşey olmaz. suyu hem içer hemde kabuk ve deride kuruma olmaz.

zaten bu konuda aşırı derece duygusalım ve bulunduğum yerde 3 petshopcuyla birbirime girdim birini dövüyodum bilmiyorum onları öyle gördükçe içim nasıl acıyo anlatamam aslında hiç aklımda kaplumbağa beslemek yoktu hediye gelmişti 2 tane sırf bu yuzden hediye verenle arkadaşlığımı bile bitirdim bana plastik kapta bak aman nolcak dedi bu siteyle öğrendim araştırıp ve çok kızmıştım..1 kaplumbağa kaybettim ve kendime gelememiştim akciğer enfeksiyonu olmuştu bu sitede öğrendiklerim çok şey kattı ve veteriner ablayla birlikte iğneyle atlattım öyle uğraş vermiştim ki okula gitmedim günlerce sırf her öğlen saat 3te iğnesi için bütün okul harçlığımı yatırdım 10tlye 12 gün iğne vuruldu ve atlatmıştık.süper olmuştu ama bigün güneşlenirken nasıl oldu anlıyamadım kaskatı kesilmiş çok fazlada güneşe bırakmamıştım ölmüş..o kadar enfeksiyonla uğraştık yendik öyle ölmesi öyle çok zoruma gitmişti..şimdi buna çok daha aşırı dikkatliyim geçenlerde bu yüzden bi kız arkadaşla kavga ettim çok fazla azarladım kapta görünce..herkese sölüyorum kapluşlarınıza çok iyi bakın evladınız gibi bakın..ben ölmüş bi kaplumbağayı görünce ağlamayan ben kendimi tutamıyorum..bu konuda övünmek gibi olmasın ama herkesten fazla duygusal ve dikkatli olmaya çalışıyorum.bu siteyle beraber kendimde gözlemlerimle çok deneyim kazandım.şimdi ilk işim sabah gidip hemen ısıtıcıyı almak.ısıtıcı olsa bu saate çoktan uyuyrdum ısıtıcı yok diye başında bekliyorum şuan..neyse teşekkürler fikirleriniz için..

Geri