Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcım kaç wat olmalı ve hangi markayı önerirsiniz???

Bahar Yüce

Bronz 5 Üye
arkadaşlar ben yakında kapluş alıcam yeterli bilgilere sahibim.Önerebilceğiniz hem uygun hem kaliteli çelik bir ısıtıcı markası veya çelik ısıtıcı var mı?? lütfen acill lütfen önereceğiniz çelik ısıtıcının fiyatı 16 tl'yi geçmesin. :)^^ birde filtre ısıtıcı ve ısıtıcı lamba günde kaç saat aralıklarla çalışmalı??
mailto:/5434/ROXIN-100-WATT-CELIK-ISITICI__54343242_0.jpg

çelik olmasa olur mu ısıtıcı? yani camda olsa güvenli mi?

Cvp: Isıtıcım kaç wat olmalı ve hangi markayı önerirsiniz???

Isıtıcı seçimi yaparken en iyi yöntem 1litreye 1 watt denk gelecek şekilde seçmektir, 25 litrelik bir tanksa 25 watt, 100 litrelik bir tanksa 100wattlık ısıtıcı tercih edin, benim bildiğim kadarıyla piyasada sadece çin malı çelik ısıtıcılar var, bunların arasında da en iyisi roxin. Çelik olmasada olur, cam kullanırken biraz daha dikkatli olmanız gerekecektir, kaplumbağa sayısı fazla ve boyutları çok büyük değilse zarar verebileceklerini hiç sanmıyorum. Filtreniz 24 saat açık kalmalı. Aydınlatmada da gün döngüsünü taklit etmek idealdir, ısıtıcı lamba 12 saat açık kalsa yeterli olur.

filtre sürekli açık durmalı ıstıcı lamba hava kaardımı kapatılmalı amam bir şekilde kuru alan sıcak kalmalı ben minik bir gece lmbası kullanıyorum geceleyin

Arkadaşlara ilave olarak şunu belirteyim. Uvb lambanız varsa gündüz 4-6 saat kadar açık kalabilir. Isıtma lambası ile aynı anda yanmalı.

Şimdilik ucuz, her hangi bir ısıtıcıyı kullanabilirsin. Ancak ilerki dönemlerde ya kaliteli bir cam ısıtıcıya ya da çelik bir ısıtıcıya ihtiyacın olacak. Kaplumbağaların 10 cm olana kadar ucuz bir ısıtıcı ile idare edebilirsin. Benim kaplumbağalarım 10 cm iken roxin marka ısıtıcımı kırabilmişlerdi :D Dikkatli ol yani. Sonra camı dasha kalın olduğu için Eheim aldım ve 1,5 senedir bir problemle karşılaşmadım.

16 tl'ye çelik ısıtıcı bulamayacağın gibi en düşüğü 100 wattır. bu konuda bildiğim iki marka var birisi roxin ikincisi RS electrical. roxin tamamen çeliktir. RS ise ısıtıcı kısmında çelik termostat kısmında camdır. bunlar suya tamamen batarlar. ben RS'i petshoptan 40 tl'ye almıştım. sen cam bir ısıtıcı alabilirsin o da 20 tl tutar. tam batanı tercih et. bunu yer durumuna göre dikey veya yatay konumlandırma yapabilirsin. tam batanların kutusunda "completely submersible" yazar.

Kenis markasi 18 tlye buldum. Ama msrkasi iyimidir bilmiyorum

toros ıstıcı al türk malı yurdun malı herkez bunu kullanmalı :)

ecem roxin, rs electrical ayarı bir ürün. suya batmıyor diye biliyorum. dik konuluyor alt kategoride bir ısıtıcı. güvenlik yok. hava teması camı çatlatır.

Geri