Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcım patladı

kayaesra

Yeni Üye
Katılım
3 Ocak 2010
Mesajlar
3
Arkadaşlar meraba.ben akvaryumuma ısıtıcı almıştım başlarda kötü koku yaptı neyse çıkardım iyice temizledim koku gitmişti güzelde ısıtıyordu ama 2gün önce ısıtıcım patladı ucu paramparça oldu sizce neden olmuştur herşey normaldi.yeni ısıtıcı alınca dikkat etmem gerekenler nelerdir??? yardımcı olursanız sevinirim

Başlık tamamen büyük harflerden oluşamaz/tubidik
 
RE: ISITICIM

Bu ısıtıcıların camlarındaki en ufak çizik bile kırılmalarına yol açabiliyor alırken dikkatli olunmalı. Koku olması normal değil. Üretim arızası varmış gibi geldi bana.
 
RE: ISITICIM

bazı ısıtıcıların başı dışında tamamı suda kalması gerekiyor.bazıları ise tamamen suya batırılabiliyor.bu suya tam batmayanların çoğunluğu açıkta kalınca önce koku yapıyor ve ucu kırılıyor.bu yüzden tamamen suya batanlardan alırsanız daha rahat edersiniz.tam batmayanları da plastik kısmına gelecek şekilde suya koyun.
 
RE: ISITICIM

Evet katılıyorum muhtemelen su içinde uygun şekilde kullanmadığınızdan dolayı patlamış olması muhtemel. Kokuyu da akvaryumunuz ufak olduğu için yapmıştır büyük olasılıkla, ısınan ortam kokuları daha kolay yayar bu nedenle daha önceden kokunun farkında olmamanız doğal. Isıtıcınızın kutusundaki kullanım talimatlarına mutlaka uyun ve ona göre ya tamamını suya batırın ya da sadece üst kısmını dışarda bırakın aldığınız ısıtıcının tipine göre.
 
Geri
Üst