Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ISITICIM PATLADI

RedonTheo

Bronz 5 Üye
Selamlar cümleten. Arkadaşlar yaklaşık 4-5 gün önce ısıtıcım patladı kendi dikkatsizliğimden dolayı. Ve sanırım bir gece ısıtıcı o şekilde kaldı suda. Sabah farkettiğimde suyun rengi aşırı bulanık bir kahverengiydi, sanırım ısıtıcının paslanan telinden yayılım yaptı. Isıtıcıyı çıkarttım, biraz su çekip doldurdum ama pek bana mısın demedi. Ben de normalinden bi tık fazla metilen mavisi damlatıp beklemeye başladım. İlk olarak su ciddi anlamda mistik bir havaya büründü. Ancak 24 saat içinde tekrar eski rengine kavuştu. Şimdi 2 şey soracağım, suyu tamamen boşaltmalı mıyım? İlk olarak düşündüm ancak bakteri kültürünü 0 lamak istemediğimden ve tankın büyüklüğünden dolayı gözüme kestiremediğimden boşaltmadım. 2. Si şuan maddiyatım ısıtıcı almaya müsait değil ve malum havalar da soğumaya başladı, 1 ay kadar akvaryum ısıtıcısız kalsa kaplumbağa için büyük bir sorun teşkil eder mi?

Pas, tane yada tortu olarak varsa o bölgeleri temizle. Bulanıklık gittiğine göre ya filtre çekmiştir yada tabana oturmuştur. Filtre iç filtre ise poşet geçirip çıkar temizle. Dış filtre ise içindeki elyaf tutar. Onu temizleme zamanı geldiğinde temizlersin.

Metileni döktüğün anda o bakteriler zaten ölmüştür. O açıdan suyu temizlemende sorun yok. Metilen her türlü yararlı zararlı bakterileri öldürür. Bu sebeple dış filtre ve sump sistemlerde metilen kullanmıyoruz. Mantar durumu hariç.

Metilen değilde bulanıklık durumlarında su berraklaştıran jbl clynol kullanıyoruz. Bu bakteri kültürünü öldürmüyor.

Ucuz bir ısıtıcı bulabilirsen düzgün bir ısıtıcı alana kadar idareten kullan ama bu şekilde idare edeyim dersen su sabit bir ısıda seyretsin. Sakın sıcak su ekleme. Kendi halinde dursun hayvan kendini o ısıya adapte eder. Dengesiz ısı hasta eder.

Bir süre sonra evi ısıtmaya başlayacağız kaloriferler yanacak o zaman ortam ısısı biraz daha su ısısını yükseltir.

Geri