Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcının yatay konumlandırılması

cem

Süper Moderatör
Yönetici
dün gece dereceye baktım düşük olduğu halde ısıtıcım çalışmıyordu. o gün gündüz siteye elektrik kesilmesine karşı jeneratör konmuştu. bu arada deneme amaçlı elektrikler kesilip açıldı. dedim ondan gitti. fakat sigortada akım rölesi vardı ondan olamaz dedim. sonra çıkardım baktım çatlak ya da su kaçması var mı diye, yoktu. tekrar koyup fişi taktım çalışmaya başladı. sonra sebebini buldum.

ısıtıcıyı dibe yakın yatay koymuştum. hayvanlar mango kökünü üstüne atıp durdukları için dün sabah yukarıya doğru yüzeye 7-8 cm'ye yakın kaldırdım. yüzey kısmında ısıttığı su aşağıdaki soğuk su ile karışmadığı için ısıtıcı bunu algılamamış ve çalışmamış. suya göre güçlü olduğu için 24,5 derecede ayarlı duruyor. köke bulaşmayacak şekilde dibe yaklaştırdığımda devreye girdi ve sorun halloldu. buda bilgi olsun.

Cvp: ısıtıcının yatay konumlandırılması

bu yüzden dikey konumlandırmak daha iyi olabilir, ayrıca yatay koymanın ısıyı daha iyi yaymaya yardımcı olduğunu düşünmüyorum ben

Benim ısıtıcımda yatay ve sabah tısss diye ses geliyordu fişini çektim sizce neden olabilir ?

içine su kaç mıştır ben hep dikey kullandım bişey olmadı

Aslında suda ne kadar yüzeye yaklaşılırsa soğukluk o kadar artar, dibe inildikçe sıcaklıkta artış olur ama bu akvaryum gibi derinliği az olan yerlerde çok fark etmez sanırım. Buna göre sizin ki ilginç olmuş.

Ben yıllardır dipte ve yatay konumlandırıyorum. Ultra dandik markalar dışında sorun çıkacağını sanmıyorum. Ancak ses çıkartması hiç hayra alamet değil, hemen değiştirin.

keratakerata' Alıntı:
bu yüzden dikey konumlandırmak daha iyi olabilir, ayrıca yatay koymanın ısıyı daha iyi yaymaya yardımcı olduğunu düşünmüyorum ben

belli bir noktada konumlandırıldığında yatay olan daha etkili ve çabuk ısıtma yaptığı için fazla çalışma durumu da olmuyor. dik konumlandırmada termostat üstte olduğu için en dipteki soğukluğu algılayamıyor.

Ağustos' Alıntı:
Benim ısıtıcımda yatay ve sabah tısss diye ses geliyordu fişini çektim sizce neden olabilir ?

o sesi çıkarması hava almasının sonucu ve suyu içine alıyor olması çıkarıp yenisi alınacak her an patlayabilir.

Her ne kadar kullanma talimatlarında yatay şekilde konumlandırabilirsiniz dense de dikey kullanmayı öneriyorlar. Otuz.com'dan bana bu şekilde bilgi vermişlerdi.

derya onların geneline baktım. sitelerin bir çoğunda tercümeyi bile doğru düzgün yapamayan var. onun için ben kendi açıklamasına bakmadan elektrikli ürünleri almıyorum. o sitelerden alsam dahi önce petshoplarda kendim inceliyorum sonra alım yapıyorum.

Cem abi benim ısıtıcım hergün o sesi çıkarıyor ama patlamıyor değiştirmem gerekirmi?yani tıss sesini çıkarıyor.

Cem' in konusu dışında arkadaşlara önerim şu. Malzemeleri alınca kutusundaki açıklamaya göre montajı yapmalısınız. Markaya göre kullanım şekli değişiyor. Bir çok ısıtıcı dik ve kafa kısmı suyun dışında yerleştirildiği gibi yatay ve komple su içine yerleştirilenlerde mevcut.

TheNRK' Alıntı:
Cem abi benim ısıtıcım hergün o sesi çıkarıyor ama patlamıyor değiştirmem gerekirmi?yani tıss sesini çıkarıyor.

alican tepesi dışarda mı ısıtıcının ? o şekilde ise ses çıkmasına sebep alt kısımdan yukarı doğru çıkan ısı üst plastikte boşluk yaratarak ordan çıkıyor olabilir. tüpün üst kısmında suyla hava çizgisi civarında (water level) tüpün ısınmasına bağlı buhar yapma dolayısıyla da çıkabilir. veya resistance ya da termostat kalitesiz malzemeden yapılmışsa ondan da çıkıyor olabilir. başıma gelmediği için net bir cevap veremiyorum. yalnız bu sese bağlı olarak çalıştığı sırada su içindeyken tüpü elinle yokla aşırı bir ısınma durumu var mı. sesin nereden geldiği netleşirse değişip değişmeme konusunda karar verilebilir. ama bu ses durumuda hayra alamet değil.

yaşarcan sen de bir kontrol et. sana yazdığım mesajda kısa kestirip attım ama işi bir netleştir.

tepesi dışarıda evet ve aşırı ısınmamı bilmiyorum ama tüpü yani alt kısmını ellediğim zaman tıss sesi çıkarken parmağımı 1 saniye tutsam hemen bir kalorifer peteğindekinden biraz fazla veya az net birşey diyemem ısı geliyor elimi yakacak derece desem nekadar doğru olur tahmin edemiyorum.sesin nereden geldiği konusunda ise hiçbir fikrim yok.ama şu kesin ısıtıcımın markası kalitesiz.

o halde yenile. hiç riske girmeye gerek yok. bunu atma dursun bir yerde. en kötü tüpünü kullanırsın. aslında çelik olanlar kullanışlı ve dayanıklı en basitinden kırılacak endişen yok.

TheNRK' Alıntı:
tepesi dışarıda evet ve aşırı ısınmamı bilmiyorum ama tüpü yani alt kısmını ellediğim zaman tıss sesi çıkarken parmağımı 1 saniye tutsam hemen bir kalorifer peteğindekinden biraz fazla veya az net birşey diyemem ısı geliyor elimi yakacak derece desem nekadar doğru olur tahmin edemiyorum.sesin nereden geldiği konusunda ise hiçbir fikrim yok.ama şu kesin ısıtıcımın markası kalitesiz.

o tıss sesi büyük ihtimal ısıtıcı devreye girerken çıkıyor, ayrıca ısıtıcıyı ellediğiniz zaman ne olmasını beklerdiniz? bu alet suyu telepatik ısıtmıyor ya, tabi ki elinize ısı verecek, 1 saniye tutarsanız verdiği ısı az olacaktır çünkü o sırada su ısıyı emiyor, 1 saniyeden fazla tutarsanız gerçek ısıyı alırsınız...

ozaman yenisini alırız :D 50wlık alacam hangi marka alıyım?

su kaç litre diye sorayım. neyse boşver buradan bak alican. atman; eheim; jbl; sera; tetra 'lardan uygun olana bak içeriklerini oku.

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=243&page=2

65litre ama ben bıcırığın kaçmaması için 50litre filan kullanıyorum ısıtıcı 50watt,lık gerek heralde

50 w'de olur; 100 w'de fiyat aralığı çok değil 100w alsan daha iyi olur. diyelim 28 derece 26'ya ayarlarsın. öteki daha uzun sürede bu daha az sürede ısıtır. sonuçta elektrik sarfiyatı açısından aynı değere gelir. 100w alırsan ısıtıcı zorlanmaz.

100 w uygun olur. Cem' in dediği gibi ısıtıcı zorlanır.

Geri