Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ISITMA LAMBASI HAKKINDA ..

SOS

Yeni Üye
Merhabalar

Ekte belirttiğim ampullerden buldum fakat bir konuda bilgi rica edeceğim. Hem uvb ampul hem de kutulu olan diğer iki ampul den mi almalıyız. Yoksa biri olursa diğeri olmasına gerek yok gibi bir durum söz konusu mu? O kısımda bilgi alabilir miyim? Hangilerinden almak gerektiğini anlamadım. Ona göre sipariş vereceğim.
Ecolıte-krypton ve uvb 5,0 yazanların hepsinden birer tane mi edinmem lazım?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240922_232230_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240922_232230_Samsung Internet.jpg
    151.8 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_20240923_125552_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240923_125552_Samsung Internet.jpg
    40.1 KB · Görüntüleme: 3
Uvb hayvanların D vitaminini doğal yolla sentezlemesini sağlar. Bunu 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Ufak boydaki hayvanların kabuk yapısı esnek olmalıdır. Bu büyürken iç organların baskı altında kalmasını ve kabuğun deforme olmasını önler.

Isıtma lambası metabolizmasını canlandırır. Uva radyasyon yaydığı için kabuk içine işler. Normal ampuller ise yüzeyden ısıtır. Hayvan bacaklarını gererek kılcal damarlar vasıtasıyla ısıyı içine alır. Bu klasik ve halojen armut ampuller aynı görevi görüyor ve ucuzdur.

Sadece ısıtma lambası yeterli.

Bu markalar bildiğim kadarıyla şu an üretimden kalktı. Osramda halojen olacak. Klasikte yerli üretim bulunabilir. Ampul satan dükkanlara bakın. Yapı marketler led ve rustik ampule döndü bunlarda ısı vermiyor.

• Beğen
Tepkiler: SOS
Geri