Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtma lambası hakkında

BlackEagle

Bronz 4 Üye
Isıtma lambamız bozuldu yenisini sipariş etmiştim incelemeden taktım hemen duy ve çevresindeki koruyucusu plastikmiş hemen eritti tabi. Ben de seramik duylardan aldım çevresine de böyle şimdilik folyo sardım idare etsin diye. İyi bir ısıtma sistemi kurmak istiyorum yardımcı olur musunuz. Başka ampul bulamadığım için de şimdilik 100w taktım sırf ısı olsun diye. Bir de boyları uzadı artık uvb lambasına da yavaştan geçmek istiyorum önerileriniz nedir değerli hocalarım şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_5795.jpeg
    3.6 MB · Görüntüleme: 12
100Watt fazla onu şuanlık kullanmayın.

O mesafeden 52Watt yeterlidir.

Hava zaten sıcak 100Watt ile hayvanı yakarsınız.

Kuru alandan o yemleri de alın.

Kuru alanda çim malzeme kullanmayın bu pislik tutuyor hayvanın kulakları balon gibi şişer.

Uvb şuan piyasada yok. Kışa doğru alın.

52-60 watt bulursam alacağım aklımda.

Sıcaklığını ölçtüm 32-33 civarı.

Kuru alana çok nadir yem bırakıyorum.

Alandaki malzeme çim değil suni malzeme belli aralıklarla temizliyorum zaten kir tutmasına müsaade etmiyorum.

Lambayı bu şekilde kullanmamda sakınca var mı peki bir süre böyle idare etsem sorun olur mu

52-60 watt bulursam alacağım aklımda.

Sıcaklığını ölçtüm 32-33 civarı.

Kuru alana çok nadir yem bırakıyorum.

Alandaki malzeme çim değil suni malzeme belli aralıklarla temizliyorum zaten kir tutmasına müsaade etmiyorum.

Lambayı bu şekilde kullanmamda sakınca var mı peki bir süre böyle idare etsem sorun olur mu
Suni çim olmaz zaten. O kuru alan uygun değil. Çim yerine 6gen pvc paspas kullanın.

Büyük ihtimalle yanlış ölçüm.

Hava zaten 32 derece.

100Watt lamba ile 35 dereceyi geçer.

Masa lambasını bu şekillde bir süre kullanırsınız ama yeni masa lambası alın bu şekilde tehlikeli.

Birde folyo ile sarınca ısı hapsolur kablolarıda yakabilirsiniz. Yangın bile çıkartır.

Attığım linkten alabilirsiniz.

Tamamdır kapattım lambayı zaten yarın ampulleri tedarik edip yeniden kurulum yapacağım teşekkür ederim ubv için de kışı bekliyorum.

Folyonun üst kısmından birkaç delik açın fazla ısı çıksın. Duy kısmı aşırı ısnırsa kabloları eritir. O bölge ferahlasın.

Bir de lamba 100 watt kaldıracak güçte değilse yine kabloları zorlar. Aşırı yük çekeceği için bakırların ısısı artar.

Şu an durumu böyle hocam folyoyu çıkarıp koruyucuyu taktım 60w ampul buldum duyu da seramik aldım şimdilik bir sorun yok ışığı da tam kuru alana vermedim ölçümde 32 çıktı.

Bu çanakta plastik mi? Hangi siteden aldınız?
Çiçeksepetinden aldım hediyelik eşya satan bir mağaza satıyordu önüme o çıkmıştı ilk. Önceki çanak metaldi komple çöpe attım onu. Öğlenden beri yanıyor herhangi bir sorun yok şimdilik ısınmış haliyle ama eritecek kadar değil yine ara ara kontrol ediyorum.

Geri