Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtma lambası uzaklığı

tna07

Bronz 3 Üye
Merhaba arkadaşlar ısıtma lambasına geçmiş bulunuyoruz. Akvaryumları yapım aşamasında olduğu için genişçe kapta bakıyorum şuan yetiyor yaklasık 40 lt. Isıtma lambası 60 Watt soft kutu ve derece ile ayarlama işini yapamadım bu lambayı sona kadar parlaklığını açıp kaç cm den kullanmam lazım ? Yada kolay bi yolu var mı bu sıcaklığı ayarlamanın

Ekli dosyalar

• EF7635E5-CD8A-4BD3-954C-B1509FD0F8FA.jpeg
    EF7635E5-CD8A-4BD3-954C-B1509FD0F8FA.jpeg
    646.7 KB · Görüntüleme: 84
15-16 cm mesafeden olsun. Suyu ayaklarıda kuruda kalacak şekilde indir.

Tamamdır Cem bey dediğiniz gibi yaptım. 8 saat gibi bir yol geldik. İştahları tamam maşallah ama suları 24-25 arasındaki indi dün zorunlu olarak. Uysal olan dünden beri suyun dibine batıp arada bekliyor eskiden yapıyor muydu bilemedim hareketlerinde ve iştahında bir sıkıntısı yok altı da bunlar çizgili dere oldukları için sanırım çok siyah gibi pembeleşme olup olmadığını anlayamıyorum. Acaba hasta mu oldu ? Ne olur ne olmaz diyerek genta damlattım 2 damla yemine yedi

Kabuk boyu 5.5 cm

Normal seviyeye getirdiysen ısıyı sorun olmaz. Zaten çizgilide normal ısı düzeyi 26 derecedir. Yavru olduğu için 28 yaptık.

Bu hayvanları yol tutuyor. O sersemliği atsın kendine gelir. Genta vermene gerek yok.

Tamam o zaman gentayı bırakıyorum.biraz fazla şüpheci yaklaştım sanırım hasta olmasından korkuyorum diğerine göre çok uysal duruyor naif ☺️ Isıtıcı lambalarını çok sevdiler ara ara çıkıp bi güzel uzanıyorlar altına ? Büyük akvaryumları yapılınca sizinde tavsiyeleriniz sayesinde daha da mutlu olacakların eminim. Buarada bayramınız mübarek olsun bugün bile gelip ilgilendiniz teşekkürler

İyi bayramlar. Benim için bir sorun yok. Boş bırakmıyorum burayı müsait oldukça bakıyorum. Hayvanlar öncelikli.

Geri