niserendipity
Gümüş 5 Üye
merhabalar ısıtma lambası normalde 12 saat açık kalmalı diye biliyorum ama yaz da geldiği için bir sıkıntı olur mu acaba ve su ısıtıcısı kaç derecede olmalı
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!tamamdır çok sağ olunnnYazın sıcak olduğu için 1-2cm yukarı ayarlayabilirsin 32-33 derece olsun yaz kış farketmeden 12 saat
Su ısıtıcıda 27-28 derece olacak oda yaz kış farketmeden yanacak ama yine yazın sıcak olduğu için yaşadığınız şehirde göre 27-28 derece gosteriyorsa akvaryumun sıcaklığı kalabalık olmasın diye çıkarılır
normalde 22 cm mi olması lazım lambanın yüksekliğiYazın sıcak olduğu için 1-2cm yukarı ayarlayabilirsin 32-33 derece olsun yaz kış farketmeden 12 saat
Su ısıtıcıda 27-28 derece olacak oda yaz kış farketmeden yanacak ama yine yazın sıcak olduğu için yaşadığınız şehirde göre 27-28 derece gosteriyorsa akvaryumun sıcaklığı kalabalık olmasın diye çıkarılır
Kuru alan 32-33 derece olursa sorun yok kaç w lambanormalde 22 cm mi olması lazım lambanın yüksekliği
52 watt lamba ama kuru alanı nasıl ölçeceğimKuru alan 32-33 derece olursa sorun yok kaç w lamba
Cam Termometre kullanicaksiniz hayvanin sırtı hizasinda ilk 30dk içinde 32-33 derece olucak52 watt lamba ama kuru alanı nasıl ölçeceğim
tamamdır bulunca alacağım onu şuan tahmini bir şey diyebilir misiniz ona göre ayarlayayımCam Termometre kullanicaksiniz hayvanin sırtı hizasinda ilk 30dk içinde 32-33 derece olucak
şöyleLamba canaklimi
Ben aynı tip lambayı 40w ampulle kullanıyorum. 23cm de iken 34-34.5C yapmaya başladı. Ben de 3cm kadar daha yükselttim. Sizin de odanın içi sıcaksa en az 26-27cm olmalı bence.tamamdır bulunca alacağım onu şuan tahmini bir şey diyebilir misiniz ona göre ayarlayayım
kuru alanı da değiştirmeye çalışacağım rn kısa süredeUfak biraz daha egdir 22-23cm gibi mesafe bırak o kuru alan olmaz biliyorsun degilmi
çok teşekkürler öyle yaparımBen aynı tip lambayı 40w ampulle kullanıyorum. 23cm de iken 34-34.5C yapmaya başladı. Ben de 3cm kadar daha yükselttim. Sizin de odanın içi sıcaksa en az 26-27cm olmalı bence.
Isıtıcının fişe takılı olmasının bir zararı yok. Su sıcaklığı ayarlanan derecenin üzerinde ise devreye girmeyecektir. Sabaha karşı havanın serinleme ihtimaline karşı fişe takılı olmasında fayda var.Yaz aylarında ısıtıcı kullanmak gerekiyor mu? Bu günlerde hava çok sıcak. Dereceye baktığımda 28-29 larda gösteriyor. Fişini çektim bende ısıtıcının.
Sabahlara bı bakabilirseniz 27-28 dereceyse sorun yok ısıtıcısısiz kullanılır nerede yaşıyorsunuzYaz aylarında ısıtıcı kullanmak gerekiyor mu? Bu günlerde hava çok sıcak. Dereceye baktığımda 28-29 larda gösteriyor. Fişini çektim bende ısıtıcının.
Ama zaten lamba olmasada yazın 32 derece oluyor.Mesafe ayarında lambanın çanaklı olup olmaması kuru alanın genişliği, yan camların uzunluğuna, akvaryum içi yada akvaryum üstüne göre değişiklik gösterir.
Bunu netleştirmek için alana hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.
Lamba yaz kış yanar. Bu sadece ısıtma görevi görmez. Doğrudan kabuğa vurarak eski plakaları kurutup gerdirir ve açılıp atılmasını sağlar.