Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtma uv ampulü patladı, yerine normal ampul olur mu?

Sprite

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar daha yeni kardeşim kaplumbağaların lambalarıyla oynarken açıp kapatıp açıp kapatıp hep aynı hareketi yapmış ve patlatmış lambayı şimdi şöyle bir durum var bende bu atlık paramı harcadım malzeme kaplumbağa fln. İçin ve annem hayvanlarıma bakmak için aylık 300tl kadar para veriyor ama 200-250 si kediye gidiyor ve para şu an bitti yani sorsam vermez o yüzden ne yapabilirim?? Acil cevap lazım birdahaki para vermesine 13 gün var normal lamba taksam olurmu

RE: Bi sorun var:/

Hani uv lambası var ya onu patlattı kardeşim jbl in ki vardı şu an kuru alanın üstünde lamba yok ne yapacağımı şaşırdım???

Hic yasamadigim icin bilemiyorum.
Ama baska lamba varsa idare eder diye dusunuyorum.
Allah yardimcin olsun.

Saol neyse normal lamba taktım ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum yan etksisi var mıdır ki?

Hic biseye yaramaz bence.
Yine seni ailen sana para veriyo benimkiler vermiyolar.
Harcligimdan arttiriyorum.

Bende harçlığımdan alıyorum :) o paranın inan bana 300 de 300 ü kedi ve balıklara fidiyo kedi çok fena halde masraflı konserve yemi var kuru yemi kedi kumu tırmalama ağcı vs. Çok pahalı anca yetitor verdikleri para kaplumbağaları sadece harçlığım ile idare ediyorum:/

Sende öğrencisin galiba değil mi

Cvp: Bi sorun var:/

uv dediğin uva olmalı. diğeri öyle kolay patlamaz. kardeşini o ampullerden uzak tut az da olsa radyasyon yayar. lamba max kaç watt kaldırıyor. 60 W ise bauhaus veya baumaxxta ecolite marka buzlu camlı 52 W ampul al. bunu bulamazsan veya lamba max 40 W ise şeffaf 40 W armut ampullerden alıp tak.

Şu anda 40w lık normal ampul takılı şeffaf yani sorun olmaz değil mi? Uzun sürede sıkıntı olurmu yani böyle idare eder mi 1 hafta felan?

Sorun değil ama halojen yani içerisinde teli gözüken değil soft ampul kullan. Ucuz basit bir 50-60 w ampul olur. 40 w altını tercih etme uyugn ısıyı sağlayamazsın.

istediğin kadar kullanabilirsin 40 W dememin sebebi lümeni 60 watta göre düşük olduğu için hayvanın gözlerini o kadar rahatsız etmez. ama buzlu camı olan tabiki daha iyi olur. diğer taraftanda uva'nın verdiği etkiyi vermez. sadece ısı verir. bu olduğuna göre uvb içerikli ampul alıp kullanabilirsin. uvb'ler ısı vermez. biz bu şekilde iki lamba kullanıyoruz.

Cvp: Isıtma uv ampulü patladı, yerine normal ampul olur mu?

Hadi uva bir derece uvb alınırsa kesin dikkatli olunmalı ve anlık durumlar hariç 30 cm mesafeden daha yakın durmamalı.

Geri