Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İştahsız mı yemi mi beğenmedi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akita
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akita

Bronz 3 Üye
Merhabalar 4 adet su kaplumbagam var hepsinin boyu 10 cmden fazla 10 ve 15 cm arası hepsini farkli zamanlarda aldim aralarinda bir gerginlik yok birbirlerinin sirtinda yaninda uyurlar 3.aldigim kaplumbaga 4.aldigimdan daha ufak kaldi kendisi biraz saf geliyo bana biraz daha cekingen ve korkak herkes yem yerken o ilk bi tirsip kacar sonradan aralarina katilirdi digerlerinin onu kovalayip yem yedirmeme durumuda yok gozlemliyorum son 1 2 haftadir fark ettim ki yemi istemiyo farkli cesit yemler kullaniyorum aldigim yerde stok her zaman olmuyo reptomin kullaniyorum genelde bulamayinca profish aliyorum onuda yiyolardi reptomin bulamadigim bir gun ahm diye bir marka aldim arastirmadan almistim pek iyi bir marka degilmis o yuzden reptomin ve karides siparisi vericem ahm olan markayi digeri severek tuketiyo ilk denemede agzindan atti ve bi daha yemedi yeme yaklasinca agzini eliyle itme reflesi yapiyo yem alana kadar ac kalmis diye karides ve bi marka daha yem aldim onuda yemedi salyangoz akvaryumuna ayirdim yemi gammarusu yedi reptomin alicam simdi ama onada ayni tepkiyi verir mi diye merak ediyorum haslanmis yumurta beyazina karsi istahliydi dun onuda istemedi marul cok seviyodu sebze canavariydi şimdi marulunda yuzune bakmadi bir isirik atti tukurdu geri su sicakligini havalarin iyice sogmasindan oturu ve su isiticimin sanirim artik 29 30 dereceyi tanimayip calismaya baslamamasindan 33 civarina cikardim su ilik o yuzden istah kaybi olabilir mi bilmiyorum ben sadece yem degil bezelyeden karahindibag yapragina kadar cesitlendirerek besliyodun ama onlarida istemiyo hasta mi diye dusundum ama istah disinda bir problemi yok karakter olarakda sanirim biraz sapsal bi hayvan digerli kadar akilli gelmiyo uzerinde hep bi alıklık var herkes yem yerken akvaryumun dibinde 1 2 dk bos bos takildikdan sonra yem yediklerini fark ediyo hep akvaryumun yem yeme sirasinda yukari cıkıyo dalıyo geri yukari çıkıyo ve cama dogru bi süre yüzmeye calisiyo yani tabi hepsinin huyu birbirinden faklı ama bu haraketleri normal mi yoksa bi hastaligı mi var meraklanıyorum bu konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarin yorumlarını bekliyorum tesekkur ederim.

Geri