Merhaba ben eylül ayında bir kaplumbağa sahiplendim ve ekipmanlarını alıp ona uygun ortam hazırladım elimden geldiğince fakat 2 yıl bir plastik kapta bakılmıştı . 20 gün önce bir gözü kapanmıştı pazartesi günüde diğer gözü kapandı bende çarşamba günü veterinere götürdüm ve akciğer enfeksiyonu olduğunu söyleyip günde 2 iğne olarak 5 gün boyunca gelmemi söyledi bugün 3.iğnemizi olduk ve kabuğu yumuşamaya başlamış dedi ,bende farklı bir veterineri aradım o da baytril önermiyoruz dedi .Sadece şunu öğrenmek istiyorum hala veterinere gitmeli miyim çünkü iğneler bile çok pahalı ve eğer kaplumbağama etki etkilemeyecekse gitmek istemiyorum çünkü ödemekte bile sıkıntı çekebiliyorum ve bugün hekim bana antibiyotik kullanım süremiz uzayabilir dedi , sizden ricam bu konu hakkında bilgi verir misiniz
kaplumbağam 3 yaşından büyükmüş ama dediğim gibi 2 yıl boyunca kapta bakıldığı için gelişmemişti ama benim bakımımla büyüdü az da olsa
belirtileri ; 3 gündür iştahsız 1 haftadır ses çıkarıyor
sizce devam etmelimiyim aşılara yoksa durumu ciddi mi
gittiğim veterinerin kullandığı iğne baytril bu arada çünkü reçetede öyle yazıyor ve çarşamba ve perşembe ön bacaklardan yapmıştı bugün de arkayı denileyim deyip arka bacağa yaptı kabuğu yumuşamaya başlamış diyip tentürdiyot sürdü kapuğuna
kaplumbağam 3 yaşından büyükmüş ama dediğim gibi 2 yıl boyunca kapta bakıldığı için gelişmemişti ama benim bakımımla büyüdü az da olsa
belirtileri ; 3 gündür iştahsız 1 haftadır ses çıkarıyor
sizce devam etmelimiyim aşılara yoksa durumu ciddi mi
gittiğim veterinerin kullandığı iğne baytril bu arada çünkü reçetede öyle yazıyor ve çarşamba ve perşembe ön bacaklardan yapmıştı bugün de arkayı denileyim deyip arka bacağa yaptı kabuğu yumuşamaya başlamış diyip tentürdiyot sürdü kapuğuna
Moderatör tarafında düzenlendi: