Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Istanbul ici , ucretsiz, disi kaplumbaga...

Deadly Sto(R)m

Gümüş 5 Üye
Akvaryumumdaki sorunu hatirlayanlar olacaktir. Anlasamama nedeniyle kucuk disi kaplumbagami sahiplendirmek istiyorum. Su an mecbur ayirdim hayvanlari. Bugun isteyen olmazsa yarin mecburen Viaport bahcesine birakacagim :59: umarim isteyen birirleri cikar. Anadolu yakasinda istediginiz yere getiririm.

14 cm, disi, cana yakin (ama benim buyukle anlasamadi :(

Cvp: Istanbul ici , ucretsiz, disi kaplumbaga...

Şu hayvanları doğaya salmayın. Ölmeseler bile ait olmadığı bir coğrafyada yaşayıp ekolojik dengeyi mahvediyorlar.

Matt' Alıntı:
Şu hayvanları doğaya salmayın. Ölmeseler bile ait olmadığı bir coğrafyada yaşayıp ekolojik dengeyi mahvediyorlar.

Peki 1 yil sonra birbirine zarar veren iki kaplumbagaya ne yapmami onerirsiniz?

Herşey maddi durum ve hayvana olan bağlılıkta bitiyor... Aynı durum benim başıma gelse maddi durumum iyi olsa bir akvaryum kurardım .. Yada olan akvaryumu genişletir stresslerini atacak ekipmanlar yerleştirirdim .. Ama durumum yoksa sahiplendirirdim ama 1 günden daha çok beklerseniz kesinlikle sahiplenmek isteyen olacaktır..

Seyfi uyku sürelerini artırmayı denedin mi ? İyi uyku alan hayvanlarda hırçınlık bir miktar azalıyor.

Cvp: RE: Istanbul ici , ucretsiz, disi kaplumbaga...

cem' Alıntı:
Seyfi uyku sürelerini artırmayı denedin mi ? İyi uyku alan hayvanlarda hırçınlık bir miktar azalıyor.

Uyku surelerini arttirdim. Ama bir kere buyugun arkasina takilinca birakmiyor. Ayagini az biraz kanatmis yine. Tam da isler yoluna girdi diyordum. Bosa akvaryumda huzursuzluk oluyor...

Evet kafayı takmış bırakmıyor. Diğeri tepki verse iş bu raddeye gelmezdi ama sakin durgun bir hayvan. Yem oranlarını artırma ve akvaryumu boylama kesecek bitki denedin mi. Akvaryumu dairesel olarak dönecek şekilde bunları da yaptıysan ayırmaktan başka çare kalmıyor.

cem' Alıntı:
Evet kafayı takmış bırakmıyor. Diğeri tepki verse iş bu raddeye gelmezdi ama sakin durgun bir hayvan. Yem oranlarını artırma ve akvaryumu boylama kesecek bitki denedin mi. Akvaryumu dairesel olarak dönecek şekilde bunları da yaptıysan ayırmaktan başka çare kalmıyor.

Saldiran zaten obezite sinirinda veya resmen obez. Daha da arttiramam sanirim. Buyuk hic cevap vermeden sadece ayagini iceri cekiyor. Hatta dun dikkatimj cekti , kuyrugu da hep iceride. Sadece diskilarken kuyrugunu cikardi. Baktim neyse ki sorun yoktu.

Yorumlari okuyunca kiyamadim hayvani akvaryuma geri koydum. Ne yapacagim bilmiykrum :(

Akvaryumu bolersem de haksiz olarak beosinin yasam alanjni kucultmus olacagim. Kurunun yaninda yas ya yanacak o zaman...

Havalar ısındı. Bunu büyük bir leğen alıp içine koyabilirsin. Bir de diyet programı uygularsın. Dediğin gibi obez ise enerji fazlasını da bu şekilde atmaya çalışıyor.

cem' Alıntı:
Havalar ısındı. Bunu büyük bir leğen alıp içine koyabilirsin. Bir de diyet programı uygularsın. Dediğin gibi obez ise enerji fazlasını da bu şekilde atmaya çalışıyor.

Legen ne kadar buyuk olsa da icinde yuzemeyecektir. Hayvani oyle bir yere tikmak yerine Viaportun bahcesindeki devasa havuza birakmak daha iyi gibi geliyor.

Eskiden ben de hayatta birakmam derdim. Ama gidip gorunce fikrim degisti.

Simdi ise kuru alanin tadini cikariyor :) Zavalli buyuk de genelde ayagi iceride tabnda duruyor :(

Ben size hak veriyorum sanirim viaportta boyle bir yer var olayini benden gordunuz bir 20 gun legende bekletin sonra salin derim orada kaplumbaganin hasar verebilecehi baska hayvan yok buarada arkadaslar yok durumunuz iyiyse yeni sistem kurun ben mecburiyetle bunu sectim mesela sonradan iyi ortama gelen veya sonradan ayni ortama gelen hayvanlarin ben kavga etmeme ihtimalini cok az goruyorum

Cem abi benim ezilende tepki veriyordu ama sonuc ayni birkere isirma varsa seyfi beye oncedende dedigim gibi bu durumun degismesi cok zor

1 yil sonra da boyle sikintilar olabiliyor demek,korktum.

Benimkinin yanina kisa sureli alirim denemek icin,sorun cikartmazsa temelli kalir diye dusunuyordum da.

Sahiplenmek isterim ama su anda gerekli ekipmanlara sahip değilim

Yinede olsun derseniz yerim esenyurt

Bu siteden 2 kere kovulmuştunuz yine geldiniz birde o kadar soylememize ragmen zavalli hayvana hala olum fanusunda bakiyorsunuz

Disi kaplumbağamı sahiplendirmek istiyorum merter de oturuyorum kaplumbağasi olan biri alirsa cok memnum olurum yalnizliktan kurtulsun istiyoruz. Birde kuru alan yapamadik yaptiklarimiza cikmadi. Iyi bakacak birini ariyoruz

Gulden hanim baska konu acsaniz daha iyi olabilir dusuncesindeyim

Kuru alan üstü lamba yoksa ve bulunduğu yer hareketli ise hayvan çıkmak istemez.

Geri