Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İstanbul içinde RES dısında bir tür

Parhastra

Yeni Üye
satan veya mümkünse sahiplendiren varsa (hayvanların tcaretine karşiyim) yorum bekliyorum

Cvp: İstanbul içinde RES dısında bir tür

Red eared slider (res) ile beraber aynı familyaya ait cumberland slider ve yellow bellied slider bazen aralarına karışıp gelmekte. Şansa pet shoplarda gezerken yada burada görüldüğünde belirtilirse alınabilir. Bende üç türde mvcut ve bu şekilde edindim.
Geçen ay belirtmiştim bir pet shopta cumberland reslerin arasında vardı ama sonraki gidişimde gitmişti. Daha önce yaz veya başı gibi arka arkaya bu türlerden getiren Bursa korupark avm pet shop ve İzmir altın akvaryum aklımda kalanlardan.
Şu an sahiplendirende bilinen pet shoplarda da yok.

Suda yaşayan mı istiyosun? Eminönünde trakya tosbağası satıyolar ama sadece karada yaşıyor

Her ikinize de yorumlar için teşekkür ederim reslerin arasına bakacağım bir de bu kara Kaplumbağasinin bakımı zor mudur

Tosbağalar bakımı en kolay hayvan. Karton kutunun dibine toprak veya talaş tozu koyuyosun Bide kutunun içine ufak kulube yapıyosun tepesinede ıstıcılı lamba koyuyosun o kadar. Ot, çiçek, lahana, kıvırcık, hıyar, elma, armut, brokoli, maydonoz, çilek falan yiyior. Hazır kuru yem sevmiyolar. Kakasını yapınca üstünden el küreğiyle biraz toprakla beraber sıyırıp atıyosun çöpe. Resimde trakya tosbağası ve yuvası var

mailto:/img134/9171/img6555ys5.jpg

Aklıma yatmaya başladı :) Eminönü nde bulabilir miyim yavru tosbaga dün oradaydm Ama res bile yoktu zamanı değil sanırım nereden tosbaga bulabilirim mumkunse

Mumkunse yavru :)

Normalde tosbağa satışı yasak ama zuladan çıkartıp satıyolar isteyince. Eminönünde sor bulursun muhakkak

Yuva maliyeti de çok düşük Bir tek ısıtıcılı lamba alıcan işte. Talaş tozunu marangozlar bedavaya veriyor. Marketlerde devasa karton kutular var isteyince veriyolar. Kulubesini de kartondan yapabilirsin.

Içimde bi heves dogdu abi sayende :) yakın zamanda bir tane edinmeyi düşünüyorum Son sorumu soruyorum koku sıkıntısı çeker miyim ?

Benim balıkesirde akrabam var o evde büyük trakya tosbağası bakıyor hiç koku yok. Tek sorun çok tembel bi hayvan olması :D Karnı tok olunca Bütün gün duruyor öyle heykel gibi :D

:D abi Peki emin misin var mıdır Zula da çünkü Eminönü nde gözle bakınca yok :D

Son soru demiştim ama neyse :D

Geri