Akvaryumun içinde akıntı oluşturmak pisliklerin temizlenmesini kolaylaştırır.Benin ki sadece bir tavsiyeydi.
Kuru alandan kaçmak için inanılmaz bir dayanışmaya girmeleri yakındır

Geçici bir yol olarak (bana tubidik'in önerdiği) mandallarla o kısımı yükseltebilirsiniz.
Benim kullandığım yapay bitkiler ipekten yapılanlar.Plastik olsa da ben çok büyük bir problem olacağını düşünmüyorum.
Sonuç olarak bu bahsettiğiniz maddeyi yanılmıyorsam paketlerde kullanılan bir madde olması lazım.(gıda paketlemede ya da plastik saklama kaplarında )
Mutlaka herşeyin bir zararı vardır.Abartılmadığı sürece bir problem oluşturmaz diye düşünüyorum.
Yinede ince düşünceniz taktire şayan
Ben büyük akvaryumlarda uyaranların kullanılmasından yanayım.Çünkü kaplumbağaların kendilerini güvende hissetmelerinde onlara yardımcı olduğunu düşünüyorum.
Ben boş bir akvaryumda ki haliyle, bitki, kaya, kum, çakıl eklediğim halleri arasında ki kendi gözlemlerimden de yola çıkarak içi dolu bir akvaryumda daha mutlu oldukları yönünde fikrim
Kaplumbağaların büyümesine gelince düzenli beslenme, kalsiyum ve vitamin takviyesi, yeterli alan gibi faktörler doğru sağlanırsa 1 sene içinde yaklaşık 10 cm boya ulaşıyorlar.Bunun için ekstra bir çabaya ihtiyaç duymuyorum

Dinlendirilmiş musluk suyu (şebeke) gönül rahatlığıyla kullanılabilir