Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İşte Paludaryuma Yaptığım Kuru Alan

amir.mennan

As 5 Üye
Öncelikle Herkeze merhaba. Biliyorsunuzki ben bu siteye üye olmadan önce bilinçsiz bir kaplumbağa besleyicisiydim. Birçok yanlışım olduğunu gördüm ve yavaş yavaş kaplumbağalarla ilgili yanlışlarımı düzeltiyorum. Eskiden plastik kapta besliyordum kapluşlarımı. Yavaş Yavaş ekipmanlarımı almaya başladım.Önce kaplumbagalarımı yaşadıkları o dar ortamdan kurtardım. 50 litrelik bir kap aldım ve ona paludaryum yapıyorum. Bugün ısıtıcılarını alacağım. Dün akşam ise annemle beraber kuru alanlarını yaptık. Aslında Beraber değil. Hepsini annem yaptı :D Tebrikler anneme gelsin :D Kuru alanlarının resimlerini çektim. Buyrun :)

2ngwt.jpg

2ngx6.jpg

2ngxf.jpg

2ngxv.jpg

2ngy6.jpg

2ngyf.jpg

Bir Sorum olacak. Benim amir kuru alana çıkıyorda mennan daha çıkamadı. Zamanla düzelir dimi ?

Ayrıca amirin sırtı bembeyaz. Bunun nedeni nedir ? Mennanın ise simsiyah. Şimdiden teşekkürler.

Cvp: İşte Paludaryuma Yaptığım Kuru Alan

kuru alan lambası alırsanız zamanla yuvalarına alışıp çıkarlar

Isıtıcı ve filtre göremedim. Eğer yoksa edinin hemen. Birde 2 tane tospiş için küçük o kuru alan :) Biraz daha geniiş yapsaydınız daha iyi olurmuş.

Bir de kuru alan lambası şart.

Yavaş Yavaş Alıcam Ekipmanları :) Bu Kuru Alan Lambaları Kaç Watt Olması Lazım ?

30 watt soft ampul yeterli. Uzaklığınıda ayarlarsın. Ama ekipmanları yavaş yavaş değil biran önce edinmelisin :)

Pratik olmuşelinize sağlık ben 1 hafta uğraştım ancak böyle oldu. :D plastik kapta iyi olmuş ama 1-2 seneye salınıma başlar.

30 watt gayet iyi :) Şu an için acil olanları alıcam. Hepsini Bir an önce alma şansım yok. Öğrenciyim Çalışmıyorum.

Ben de öğrenciyim ama fedakarlık yapıp paramı harcamıyorum , kenara koyuyorum. Sonunda güzel bir ortam yapabildim onlara :) 100 watt ısıtıcı almalısın 9-10 liraya satılıyor.

Evet 10 Liraya buradaki petshopcumuz satıyor :)

Isıtıcı da tamamlandığında çok iyi olacak :)

antifbyigit' Alıntı:
Pratik olmuşelinize sağlık ben 1 hafta uğraştım ancak böyle oldu. :D plastik kapta iyi olmuş ama 1-2 seneye salınıma başlar.

Teşekkürler. Biraz daha büyüdüklerinde Daha büyük bir kap alıcam.

Bende öğrenciyim ama siparişleri internette veriyorum abimin kredi kartından abim destekde çıkıyor demek isterdim ama sonra benden taksit taksit alıyor. :D

Kapa harcıcağınız parayla akvaryum alsanız ;) Daha sağlıklı en azından.

MurtaZa' Alıntı:
Kapa harcıcağınız parayla akvaryum alsanız ;) Daha sağlıklı en azından.

Akvaryumda Su değiştirmek falan zor oluyor. Ne bileyim sanki bana kap daha avantajlı geldi.

Su değiştirmek ? Zaten 2 haftada bir %30'unu değiştiriceksiin ne var ki bunda :)

antifbyigit' Alıntı:
Bende öğrenciyim ama siparişleri internette veriyorum abimin kredi kartından abim destekde çıkıyor demek isterdim ama sonra benden taksit taksit alıyor. :D

Babam izin vermez :D internete güvenmiyor babam :D

MurtaZa' Alıntı:
Su değiştirmek ? Zaten 2 haftada bir %30'unu değiştiriceksiin ne var ki bunda :)

Olsun yinede bana kap daha avantajlı geliyor.

Ben mikrobik açıdan bahsediyorum..

mailto:/forum/Konu-uvb-techizatlari-guncel-26-02-2011.html

UV lambalar ile ilgili bir konu.

Benim önerim Exo Terra Repti Glo 5.0 26 W.
Bulamazsanız SYLVANIA 23 W da olur.

Benim babamda güvenmiyordu abimle bikere sipariş ettik birde forumdaki juenle ilgili yorumları felan okuttuk öyle bikere diye izin verdi yarın 4. siparişim geliyor atman 100w kristal ısıtıcı bide sera raffy p :) petshoptan 24 tl aldığım yemi 12 tl ye alıyorum. :)

Geri