Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İşte Paludaryuma Yaptığım Kuru Alan

Cvp: İşte Paludaryuma Yaptığım Kuru Alan

serhanzr' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-uvb-techizatlari-guncel-26-02-2011.html

UV lambalar ile ilgili bir konu.

Benim önerim Exo Terra Repti Glo 5.0 26 W.
Bulamazsanız SYLVANIA 23 W da olur.

Araştırmanız için teşekkür ederim ancak uv lambaya ihtiyacım yok :) Yeterince güneş alan bir yerde duruyorlar. UV lambaya gerek duymuyorum :)

antifbyigit' Alıntı:
Benim babamda güvenmiyordu abimle bikere sipariş ettik birde forumdaki juenle ilgili yorumları felan okuttuk öyle bikere diye izin verdi yarın 4. siparişim geliyor atman 100w kristal ısıtıcı bide sera raffy p :) petshoptan 24 tl aldığım yemi 12 tl ye alıyorum. :)

Nakit oluyormu ? Ayrıca Hangi Siteden Sipariş Ediyorsunuz ?

diğer tarafa yaptığın kuru alanın aynısını yapabilirsin :)

amir.mennan' Alıntı:
serhanzr' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-uvb-techizatlari-guncel-26-02-2011.html

UV lambalar ile ilgili bir konu.

Benim önerim Exo Terra Repti Glo 5.0 26 W.
Bulamazsanız SYLVANIA 23 W da olur.

Araştırmanız için teşekkür ederim ancak uv lambaya ihtiyacım yok :) Yeterince güneş alan bir yerde duruyorlar. UV lambaya gerek duymuyorum :)

antifbyigit' Alıntı:
Benim babamda güvenmiyordu abimle bikere sipariş ettik birde forumdaki juenle ilgili yorumları felan okuttuk öyle bikere diye izin verdi yarın 4. siparişim geliyor atman 100w kristal ısıtıcı bide sera raffy p :) petshoptan 24 tl aldığım yemi 12 tl ye alıyorum. :)

Nakit oluyormu ? Ayrıca Hangi Siteden Sipariş Ediyorsunuz ?

Yeterince güneş alan bir yer derken ne demek istediniz? Ortamı açıklar mısınız?
Balkona falan mı çıkartıyorsunuz?

Hayır. Direk Güneş alan camın önünde. Günde En Az 4-5 saat güneş alıyorlar :)

:) UV ışınları camdan geçmiyor maalesef.

Geçmiyormu :( Peki Direk Güneş Alan biryere kaç günde bir çıkarmalıyım ?

Kış aylarında sakın böyle bir şey yapmayın.İyilik yapayım derken kaplumbağanızı kaybedersiniz. İç ortamda olmasına rağmen UV lambanın yanında ayrıca suyun üzerinde kalan havanın ısınması için porselen ısıtıcı da kullanıyoruz. Solunum yolu ile üşütmesinler diye. Siz en azından önerdiğim UV lambayı almaya çalışın ve kuru alana 10 cm. kadar yaklaştırın. Hem UV ışınlarından faydalanırlar hem de sıcak bir kuru alan olunca kuru alana çıkma istekleri çoğalır. Tabii bundan da önemlisi suyun içinde ısıtıcı olması.

İlk olarak akvaryumun yerini hiçbir madde tutamaz plastik kaba ısıtıcı koyduğunuzda kabı eritip içindeki maddeler suya karışır ve kaplumbağaları bile zehirleyebilir görsel açıdanda çok kötüdür temizleme açısına gelirsek akvaryum daha avantajlı olur zaten akvaryumun içindeki tüm suyu boşaltmıyorsunuz % 75 ini alıp yeni su ekliyorsunuz bu arada camı bulaşık süngeriyle temizlerseniz camdaki pislikler suya akar2.olarak akvaryumcudan markasını bilmediğiniz 10 tl lik sıradan bir ısıtıcı almanızı önermem tahminimce roxin satıyordur roxin kesinlinlikle almayın en ufak birşeyde ısıtıcı patlıyor ve fişten çekmezseniz kaplumbağalarınız maalesef ölüyorlar :( forumda roxin ısıtıcı diye aratırsanız birsürü konu görürüsünüz size önerdiğim ısıtıcılar rs electral roxin ÇELİK ısıtıcı atman ısıtıcı bu 3 ünden birini alırsanız gözünüz arkada kalmaz :) 3. olarak uv Işınları camdan kesinlikle geçmez! direk olarak güneşe çıkarmanız lazım ama kış aylarında sakın böyle birşey yapmayın! en ufak esinti onları hasta eder kışı devit-3 ile atlatabilirsiniz eczanelerde satılıyor 5tl ben öyle atlatıyorum haftada 1 gün yemine 2 damla damlatıp yediriyorum.uvb lamba maddi durumunuz yoksa pekte gerekli değil kışı devit 3 le geçiştirirsiniz yazında bol bol güneşlendirirseniz pek gerek kalmaz zaten kaliteli yem kullanıyorsanız sera tetra gibi onların içinde devit 3 vitamini bulunuyor zaten

KillerPrince' Alıntı:
İ2.olarak akvaryumcudan markasını bilmediğiniz 10 tl lik sıradan bir ısıtıcı almanızı önermem tahminimce roxin satıyordur roxin kesinlinlikle almayın en ufak birşeyde ısıtıcı patlıyor ve fişten çekmezseniz kaplumbağalarınız maalesef ölüyorlar :(
Bende ilk ısıtıcımı roxin almıştım üstelik ayarsızdı fişe takılı bıraktım sabah uyandığımda su çok sıcak olmuş kaplumbağalar sıcaktan kaçmak için kuru alana çıkmıştı :( gerçekten korkunçtu :)

Allah'tan bir şey olmamış kapluşlara ^^ Genelde yanıp ölüyor yada felç kalıyorlar :(

gazoz' Alıntı:
Allah'tan bir şey olmamış kapluşlara ^^ Genelde yanıp ölüyor yada felç kalıyorlar :(
Şu an sağlıklılar hatta büyüdüler :)

Çok iyi o zaman :) Sağlıklı büyürler,tosun tombalak olurlar inşallah :D

Geri