Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İyi mi yaptık kötü mü yaptık bilmiyorum

banyoterligi

Bordo Bereli
Filtre malzemesi için petshopcuları gezerken bir sürü eziyet çekmekte olan 1 liradan kücük su kaplumbagası gördüm. Plastik kaplarda kireç gibi pis sulardaydı.

5 liradan satıyorlar hepsini. Herneyse bende filtre malzemesi alcağım bir dükkan buldum kaplumbağanız var mı dedim. Baktım gene durum aynıydı ama ne göreyim. 2 tane çizgili kaplumbağa vardı. bir tanesi 7-8 cm civarı diğeri 5-6 cm civarı.

Rezil haldeydiler. 8 cm olanın kabukları beyazlaşmıştı sanırım yumuşamış. Suları vs rezildi ufacık kapta nerdeyse 15 tane kaplumbaga vardı. diğer ufak çizgili daha sağlıklı gözüküyordu yalnız kabugundan cıkmamıstı hiç. İcim cok kötü oldu ve mecburen onu aldım.

Kaplumbağa daha sonra hareketlenmeye başladı. Gayet canlı cıktı. Biraz önce eve geldim ve akvaryuma koydum.. İnanın şuan iyi mi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum..

Bu arada 70*60*60 şeklinde 250 litrelik akvaryum cam kuşaklı vs 125 tl ye buldum.. Akvaryum imalkatcısından.. Hakkı büyüdüğünde almayı düşünüyorm. Şimdilik gözlemliyorum acıkcası iyimi yaptıum kötümü yaptım bilmiyorum :59:

Cvp: İyi mi yaptık kötü mü yaptık bilmiyorum

fotografini ceksene
hangi pet shp tu?

İşte bunu kusura bakmayın yapamam. Arz talep artar hayvanlar doğalarından daha çok olur.

Şikayet edebilceğim bir yeri muhakkak Ecem hanım söyler. Baktım hakkı ile geçinememe durumu oluyor mecburen sistemiini kuran birisine (yalnız resi olana veremeyebilirim res ler strese giriyor veya benimki 23 gündür tek diye öyle oldu bilmiyorum) anlaşmamazlık olmasın diye.

Bunlarda resimleri :'(

mailto:/11/b/cw04j.jpg

mailto:/11/b/cw05u.jpg

mailto:/11/b/cw073.jpg

Sizden ricam bu kaplumbağaları satan yeri hemen vakit geçirmeden şikayet etmeniz.
Ecem daha önce http://www.milliparklar.gov.tr/DKMP/AnaSayfa/iletisim.aspx?sflang=tr linkinden Tür Koruma Sube Mudurlugunu arayıp bu tip şikayetleri ileteceğimizi söylemişti.
Lütfen ihmal etmeyin.

Oh sonunda beklediğim link geldi. Adını tam hatırlanıyorum yarın adını tam öğreneceğim öyle şikayet edeyim.

Bu arada hayvan hiç yemek yemiyor. Akvaryumum 30 litre ama 20 litre su vardır. Hayvan suya bir girdi boğuluyo sandım gercekten kötü yüzücüler sanırım. Daha ufak birşeye almak zorunda kaldım. Hakkı da korkuyo kendisinden. Gercekten iyimi yaptm kötümü yaptım bilmiyorum almasam kesin ölcekti

İki farklı türün aynı yerde olması stres kaynağı olabilir. İlave bir sistem gerekebilir.

Suya alışır. O kadarda kötü yüzücüler değil. Hadi ben ve Ecem' inkiler büyük kaplumbağalar zaten iyi yüzüyorlar, ama Arzu' nun ufaklıkda gayet iyi yüzüyor. Sadece hayvan ortamı değiştiği için korkmuştur.

petshopta suları pisse bir tuzlu su banyosu yapabilirsiniz.Mikroplardan aarınması için ama iyotsuz olmalı.

Suları kötüydü evet hastalanmıştır diye bekliyordum ama çok şükür sağlıklı cıktı.

Yalnız benim RES korkuyor çizgiliden. Yani o suda hareketli kuru alana girip çıkıyor. Res o ordayken oraya yaklaşmıyor. Keza sanki res i aldığım ilk günlere döndük gibi..

İkisi de aynı ortama aynı an da konmadığı için mi benimkinde korkaklık belirtileri başlamış olabilir?

Bu arada Emre abi, tek bir kaplumbağa ile 2 tane kaplumbağanın yaşacağı ömürlük akvaryum boyutlarını söylermisin?

80*70*70 uygun mu ? 250 litre yapıyor. cam 8 mm.

Tek kaplumbağaya minimum 100-150 lt bir akvaryum gerekir. İkaplumbağaya da minimum 200-250 lt bir akvaryum yeterli olur.
Ancak sen bu iki kaplumbağayı bir arada tutamayabilirsin. Yani bu boyutta bir akvaryum yaptırırsan ileride ya bunu bölmen yada ek bir akvaryum kurman gerekebilir.
80*70*70 ölçülerindeki akvaryum 392 lt ediyor ve cam kalınlığını 9 mm veriyor. Bence 10 mm uygun olur. Ancak bana sorarsan 100*70*50=350 lt 7 mm cam yada 100*70*55=385 lt 8 mm cam da olabilir. Tabi cam kalınlıklarını ben gene 10 mm öneririm.

Kaplumbağanın davranışları ortama giren yeni bir canlıdan hoşlanmadığını gösteriyor, hatta türün farklı olması daha büyük etken. Benim bir RES aynı türde olsa, diğer slider türleride olsa başka türde olsa gidip yaklaşıyor ve hakimin o olduğunu belli ediyor. Slider türleri bunu hep kabul eti. Ama kendinden 2 kat büyük çizgiliye yapınca çizgilide ona baskınlık kurmaya çalıştı. Sonra RES ler stres yaşamaya başladı ve çizgiliyi herhangi bir ısırma yaşanmadan akvaryumdan ayırdım. Sende durum farklı olmuş. Kırmızı yanaklın direk korkmuş. Açıkcası hepsinin karakterleri farklı ve düzelir mi belli olmaz. Kendi türleri ile bile kavgalara tutuşan bu canlıların farklı tür olunca anlaşmaları çok az bir ihtimal.

Pardon yanlış ölçü verdim. 70*60*60 olarak sormuşum dün. hepsini bir tık fazla söylemişim :)

Açıkcası dün akvaryumcuya uğradığımda 2.kaplumbağam yoktu. Tek kaplumbağa için sormuştum. Fazla mı büyük gelir 250 litre tek kaplumbağaya?

Veya 100*50*40 alsam 2 tane kaplumbağa zorlanır mı? Önemli olan derinlik ve genişlik yani 50*40 veya 60*60 lık kısımları değilmi?

Akvaryumda tek başına durdugundan korkuyor herhalde yani çizgiliye doğru yüzüyor çizgilide başka yöne yüzdüğünde kafasını azcık içeri çekiyor hemen başka yerde yüzüyor RES.

Alışma sürecide olabilir. Yalnız çizgili devamlı kuru alanda kalıyor. öyle olunca res orda güneşlenemiyor. Vildan hanımlada görüşüp tedaviye başladık. 2-2,5 litre suya 6 cc koydum. Yalnız şırıngadan çekerken iğne ile birlikte çekebildim. azcık hava da kaçtı içine. 24 saatte bir su değişimi + 5 gün sürücek..

Hava kaçmadan iğnesiz olarak çekmeye çalışıncada ampulden gelmiyor ilac. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu arada şimdi cd kabından kuru alan yapıcam. turtle bank ı plastik kaba ladım karantinaya RES in yanına.

1-2 gün daha bakıcam olmadı çizgiliye iyi bakabilecek birine sahiplendirirm. Ben ölmesin diye aldım ama şu şartlarda alışamadıktan sonra çok zor bakmam.

Sen iyi bir niyetle almışsın ama ben aynı yerde yaşamalarının zor olacağını ve ileride daha çok sorun yaşayacağını düşünüyorum. Ayrı bir yer yapabilirim diyorsan devam et tabiki.

Tedavi aşamasında kuru alanda ne kadar kaldığını gözlemle. Eğer çok kalırsa tedavi işe yaramaz. O zaman gene bir tedbir düşünülebilir. Bence kısa zamanda toparlayacak. Ama bu stres halinin oluşması kötü zamana denk gelmiş.

Derinlik ve genişlik önemli. Yüksekliği en az 50 cm olan bir akvaryum gayet uygun olur. Tabi genişlikte bence en az 60 cm olmalı. 250 lt hiç büyük gelmez. Hem daha iyi olur. Ne diyoruz minimum 100 lt olsun. Demekki senin kaplumbağan çok daha iyi şartlarda yaşayacak. 1000 lt de yapsan olur demek istiyorum. Ne kadar büyük akvaryum o kadar huzurlu canlı anlamına geliyor.

Açıkcası hastalık döneminde stres olması daha kötü etkiler diye hemen tedaviye başladık. Şimdi akvaryumumda sadece filtrem var birde su var. Birazdan cd kabından kuru alan yapmayı düşünüyorum çizgiliye. 5 gün orda kalsın. Isıtıcı olarakda üstünü kapalı tutarak havlu ile sıcaklığı dengelemeyi düşünüyorum. 5 gün sonra hakkı düzelirse aynı akvaryuma alırım.

Bakarım 1-2 gün alışamadılar. Mecburen veririm. Yalnız verceğim kişinin RES 'ininin olmaması gerekli. Bizzat yaşamış olucam. 0 dan akvaryum kuran filtresi ısıtıcısı olan birine vermeyi düşünüyorum. En kötü ihtimal kız arkadaşıma akvaryum vs alıp ona veririm.

res ne arkadaşlar

RES: Red Eared Slider: Kırmızı Yanaklı (Kulaklı) Su Kaplumbağası
Genelde kırmızı yanaklı denir.

Mert, çizgili zaten 24-25 dereceye alışık olan bir canlı. Bu anlamda şu an ısıtıcısız olması sorun olmaz.

Eğer ayrı akvaryum kuramayıp vermeyi düşünürsen dediğin gibi ayrı yerde bakabilecek olan birine vermen daha mantıklı.

teşekkürler

Bu arada bilgilendiyim. Kuru alanı yaptım plastik bir kaptan. Çizgili hemen çıkıverdi. korkusuzlar maşallah canavar gibi. Bu arada hakkı da akvaryumda yokken (plastik kap karantinasında) 2 tane gamarus 1 tanede stick yem attım. Buldu yedi.

İnşallah vermek zorunda kalmam res lere gerçekten benzemiyorlar çok değişik ya :)

Daha çok ilginç hareketler görebilirsin. Akvaryumda kum var mıydı Mert?

Dün Doğum günümdü babam bana üç tane kapluş aldı 1. Chakie 2.tembel 3.zilli ydi çok sevdim onları ama tek bir lokma yemediler çok üzüldüm sonraki gün ise gene aynıydı sularını değiştirdim ama hiç işe yaramadı çok üzüldüm ama onlarıda elime alamadadım bi zarar gelmesin diye en çok hareketlisi Chakie ydi yarın babamla akvaryum almayı düşünüyorum onlar mutlu olsun yemek yesinler en azından yardım edim kapluşlarım yemek yemiyorlar ! :59:[/color]

Emre abi kum yok. Hakkı için bu hafta kum siparişi vericektim zaten de karantinaya geçince bitsin de vereyim diyodum.

Çizgili bu arada bütün gün kuru alanda. Yem verdiğimdede uyanık gidiyor alıyor yemi kafasını suya dokuyor yiyor geri geri tekrar kuru alanda uyukluyor.

Hastalık belirtisi de olabilir dfeğilmi?

Mert, kum koyunca çizgilinin hareketlerini iyi gözlemle, kum ile daha farklı hareketlerine şahit olacaksın. Açıkcası benim çizgilide kuru alanı yaz başından beri daha çok seviyor. Geceleri dahi orada. Ama hiç bir hastalık belirtisi yok. Hatta kuru alanda verdiğim yemi susuz yuttuğunada şahit oldum. Ama ne olur ne olmaz ben gene suda veriyorum. Seninkinde de hastalık olduğunu sanmam. En azından sadece bu hareket ile hasta demek zor.

Geri