Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İyi mi yaptık kötü mü yaptık bilmiyorum

Cvp: İyi mi yaptık kötü mü yaptık bilmiyorum

Gece suda kalsa kabulum 24 saatin 23,5 saati kuru alanda. üşengec mi nedir yemi bile alıyo kafasını suya sokuyo kendısı kuru alanda yıyo gerı gelıyo.

Bu arada alt kabugunda yuzerken dıkkat ettm. Boyle yolunmuş kuş tüyü gibi seyler var nedir onlar biliyomusunuz? Cinsten dolayımı öyle?

Benim kaplumbağamda bahsettiğin oluşum yok. Fırçalamayı bir dene istersen. Kaplumbağadan kaynaklı olmayabilir.

Kuru alanda çok duruyor gerçekten ama daha alışma sürecide olabilir. Su sıcaklığına baktın mı? Fazla geliyor olabilir mi?

işin aslı ısıtıcım şuan res ile birlikte plastik kapta. Akvaryumda sırf filtre var. Su sıcaklıgı yuksek degıl aksine 26 C civarında.

Bir anormallik söz konusu ama anlayamadım açıkcası..

Su sıcaklığı onun için şu an ideal. Kuru alanıda 30 derecede tutabilirsin.
Alt kabuğun resmini bir ara çek istersen. Ben yada başkası belki bir yorum yapabilir. Ama bana garip geldi.

Çizgili kuru alanda diye ilk bir ay bende çok panik yaptım açıkçası.
Ama rahat ol normal davranışları bu.
Golgi'de hiç bir problem yok ama sadece yem yemek için kuru alandan hareket ediyor onun dışında sereserpe kuru alanda yatıyor.

Alt kabukta yanlarda olan beyazlıklardan mı bahsediyorsun?

Günün tamamını kuru alanda yatıyor sabahları yem aramak için sanırım 2.defa yakaladım suya giriyor. Yem yiyor hop tekrar kuru alan.

Fotoğraf çekip ekleyeceğim böyle yolunmuş kuş tüyü tarzı bişeyler var suda daha çok belli oluyor.

Fotoğraf beliyoruz o zaman.Ama kuru alanda durmasına panik yapmayın.Bin kere dedim yine diyorum aynısından bende de var :D

Bu çizgililer zaten tam bomba. Kuru alanda kafasını içeride yada çok az dışarıda tutan benimkini dün gece bir gördüm yüreğim ağzıma geldi. Güneşlenir gibi kafasını yukarı uzatmış duruyordu karanlıkta :)
Arzu' nun dediği gibi panik yok.

Aynen öyle bazen kafa içeride bazen kafa dışarıda her türlü uyuyor bunlar.. Çizgilide açıkcası en sevdiğim şey böyle suratına şapşal gibi bakıyorlar ve minik burun delikleri çok tatlı gözüküyor :)

Yalnız benimkisi kuru alanı baya sevdi herhalde dışkısını bile oraya yaptı 3 kere. Hatta bugun biraz sıvı gibiydi sanırım ishal olmuş

Buyrun fotolar. Yalnız su hariç hiç bir şekilde o tüy gibi şeyleri yakalayamadım.. Bir gariplik oldugunda söylersiniz zaten buyrun.

Problemin olduğu yer sol arka ayak.. Yalnız tüy gibi oldugundan suda belirginleşiyor..

Buda ilk geldiği gün

Bence pislik ve tortuda olabilirdi. Bu sebeple fırçalamanı tavsiye ettim. Ayaklarını çekmiş ama ben o bölgede bir terslik görmüyorum. Muhtemelen dökülen derisi falan yada kötü bakım şartlarından kalıntılar olabilir. Kabuk yapısı falan gayet güzel bir kaplumbağa.

Her şey yolunda görünüyor :)
Biraz zaman tanı bakalım bu kapluşa alışınca belki davranışları da değişir :)

Evet beklemekten başka çarem yok :) Yalnız dediğim gibi kuru alana tuvaletini yapıyor düşünün o kadar suya girmiyoruz :) Birde ishal olmuş sanırım. Hastalık belirtisi midir?

Bu arada yalnız benim res'in ürkekliği ve çizgiliden korkması geçmezse eğer aynı akvaryum içinde ya yeni bir akvaryum kurucam veya istemesem de sahiplendiricem.. Ama gözlemlicem o zamana kadar tabiki.

Geri