ozankandemir
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar Öncelikle Şunu Söylemek İsterim Sitenin Kalitesine özgünlüğüne kullanıcıların samimiyetine hayran kaldım.Şimdi Sizinle paylaşmam gereken bir durumu anlatmak istiyorum yardım eden biri bir yol gösteren çıkar diye.Bana eniştem 2 sene önce 2 su kaplumbağası getirdi plastik bir kapta sordum ona böylemi bakılıyor başka şeylere ihtiyaç varmı diye onunda bilgisi olmadığından bi sorun olmayacağını söyledi bana. Halbuki araştırdım da hiçde öyle değilmiş. 2 sene hayvanlara işkence çektirmişim helede kış günleri.Şu anda Çok büyük vicdan azabı içerisindeyim.Gerekli Olan herşeyi tamamladım şu anda onlar için filtreler uvb akvaryum ısıtıcı kuru alan vb... ama geç kalmışlığımdanmıdır nedir benim prenses dediğim kaplumbağam 1 ay önce fark ettim ki gözlerini açamıyor . araştırdım kış uykusundan dolayı gözlerini kaybetmiş olabilir falan diye forumda yazılar var. akciğer enfeksiyonu falan bütün hastalıkları değerlendirdim.Bu böyle olmaz veterinere götüreyim dedim kalkıp götürdüm veterinere ve sinirimi bozdular kavga çıkartacak seviyeye geldim. iki veterinerde ben kaplumbağadan anlamam götür falan gibisinden kelimeler kullandılar anlıcağınız veterinerlerden yana çaresizim. Forumda araştırdım yapılması gerekenler falan Terramycin kremini kullandım , gentagut göz damlasını kullandım 1 haftayı geçen bi süre oldu ama halen açılmadı gözü.bende açlıktan ölmesin diye eski kaldıkları kabına balık gibi besinler atıyorum o zar zor da olsa yiyor günde 3 5 bişey bunada şükür diyorum. ve şunuda paylaşmak isterim gözlerini kaybetme durumu olduğunu söyleyen arkadaşlar vardı.tamam gözleri kapalı ama ben gece karanlıkta akvaryumun bi tarafına ışık tuttuğumda ışığa doğru yöneliyor yani gözlerin fonksiyonlarını tam kaybettiğini düşünmüyorum.gözün önünde beyaz bi perdemi diyeyim bişey var işte ve güneş görünce böyle hafif ucu açılır gibi oluyor gözün ne yapmalıyım çaresiz kaldım böyle. tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden bana zaman ayırdıkları için teşekkür ederim.