Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İyileşmesi Mümkün Değil mi ?

ozankandemir

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar Öncelikle Şunu Söylemek İsterim Sitenin Kalitesine özgünlüğüne kullanıcıların samimiyetine hayran kaldım.Şimdi Sizinle paylaşmam gereken bir durumu anlatmak istiyorum yardım eden biri bir yol gösteren çıkar diye.Bana eniştem 2 sene önce 2 su kaplumbağası getirdi plastik bir kapta sordum ona böylemi bakılıyor başka şeylere ihtiyaç varmı diye onunda bilgisi olmadığından bi sorun olmayacağını söyledi bana. Halbuki araştırdım da hiçde öyle değilmiş. 2 sene hayvanlara işkence çektirmişim helede kış günleri.Şu anda Çok büyük vicdan azabı içerisindeyim.Gerekli Olan herşeyi tamamladım şu anda onlar için filtreler uvb akvaryum ısıtıcı kuru alan vb... ama geç kalmışlığımdanmıdır nedir benim prenses dediğim kaplumbağam 1 ay önce fark ettim ki gözlerini açamıyor . araştırdım kış uykusundan dolayı gözlerini kaybetmiş olabilir falan diye forumda yazılar var. akciğer enfeksiyonu falan bütün hastalıkları değerlendirdim.Bu böyle olmaz veterinere götüreyim dedim kalkıp götürdüm veterinere ve sinirimi bozdular kavga çıkartacak seviyeye geldim. iki veterinerde ben kaplumbağadan anlamam götür falan gibisinden kelimeler kullandılar anlıcağınız veterinerlerden yana çaresizim. Forumda araştırdım yapılması gerekenler falan Terramycin kremini kullandım , gentagut göz damlasını kullandım 1 haftayı geçen bi süre oldu ama halen açılmadı gözü.bende açlıktan ölmesin diye eski kaldıkları kabına balık gibi besinler atıyorum o zar zor da olsa yiyor günde 3 5 bişey bunada şükür diyorum. ve şunuda paylaşmak isterim gözlerini kaybetme durumu olduğunu söyleyen arkadaşlar vardı.tamam gözleri kapalı ama ben gece karanlıkta akvaryumun bi tarafına ışık tuttuğumda ışığa doğru yöneliyor yani gözlerin fonksiyonlarını tam kaybettiğini düşünmüyorum.gözün önünde beyaz bi perdemi diyeyim bişey var işte ve güneş görünce böyle hafif ucu açılır gibi oluyor gözün ne yapmalıyım çaresiz kaldım böyle. tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden bana zaman ayırdıkları için teşekkür ederim.

Göz enfeksiyonu geçiriyor ve tedaviye cevap vermiyor sanırım. İstanbul' damı yaşıyorsunuz ?

Cvp: İyileşmesi Mümkün Değil mi ?

Evde beslenen kaplumbağalar kış uykusunu bazen atlatamıyor. Açıkçası gözün kör olabileceğini düşünmüyorum. Ama muayene olamaması da kötü. Gözünde iltahaplanma olduğunu sanmıyorum. Kapakları yapışmış olabilir. Bu konuda deneyimli üyeler yardımcı olabilir. Ama merhem tedavisine devam etmek uygun gibi geliyor.
Bakım şartlarınızın bu güne kadarki kötülüğünü zaten belirtmişsiniz. Bu sebepten hiç bir kabuk değişimini doğru atlatamamış. Plakalar üst üste kalmış. Göz için tedavi bitince hemen devit 3 takviyesine başlanmalı. Üstteki eski kabuk plakaları bu şekilde atması sağlanır. Bu şekilde mantar riski taşır.

aynen ya bi ilgilenen yok o diplomayı neden alıyorlarsa artık.Önerilerin İçin teşekkür ederm kardeşim devit 3 e başlıyayım o zaman

Geçmiş olsun :( Kaplumbağanızda gözler haricinde sürekli kuru alanda durma, yem yememe, hapşurma, ağzını açma gibi hastalık belirtileri var mı?
Bir de ben fotoğrafı göremiyorum :(

Devit 3 uygulamasını şu şekilde yapın;
İki günde bir 1 damla yeme damlatıp iyice çekmesini bekleyin ve direk ağzına uzatın. Sanırım yem yemesi zor. Bu sebeple yem iyice çeksin vitamini. Ayrıca her gün önce kabuğu kurulayıp üst ve alt kabuğa birer damla damlatın ve parmağınızla yayın. Deriye temas ettirmeyin. Bu şekilde kuru bir kapta ısıtma lambası altında 15 dk bekletin. Daha sonra tekrar kurulayarak suya koyabilirsiniz. Bu sıra biraz vitamin takviyesi iyi gelecektir. Kullandığınız bir kaplumbağa vitamini yada başka bir multivitamin varsa onuda yem ile iki günde bir devit olanla çakışmayacak şekilde verebilirsiniz. Hatta bu yeme mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip biraz vitaminli yeme bulayıp verebilirsiniz. Kalsiyum ihtiyacını karşılayacaktır. Kabuk ve kemik sağlığı için bunu bir 15 gün dediğim düzende uygulayabilirsiniz. Kabukta gelişme kateder ancak tamamlanmama durumu olursa ağızdan devit olanı haftada bire indirin kabuk banyosunu da iki günde bire çekin. Çünkü ağızdan devit fazla doz olarak zararlıdır. Diğer vitamini de haftada ikiye çekersiniz.
Göz ile ilgili tüm konuları gözden geçirin ve deneyimli üyeleriin bilgilerinden faydalanın.
Biraz uğraştırcak ama umarım kaybetmeyeceksiniz.

teşekkür ederim. Hapşurmaya rastlamadım sürekli kuru alanda durma durumuda var ama hani suda da yüzüyor belli bi süre.ağzını suda açtığını gördüm. Ve sizin için Başka Bir yere yükledim fotoğrafı inşallah burdan görebilirsiniz.
i5714498_img-0108-jpg

AEK' Alıntı:
Devit 3 uygulamasını şu şekilde yapın;
İki günde bir 1 damla yeme damlatıp iyice çekmesini bekleyin ve direk ağzına uzatın. Sanırım yem yemesi zor. Bu sebeple yem iyice çeksin vitamini. Ayrıca her gün önce kabuğu kurulayıp üst ve alt kabuğa birer damla damlatın ve parmağınızla yayın. Deriye temas ettirmeyin. Bu şekilde kuru bir kapta ısıtma lambası altında 15 dk bekletin. Daha sonra tekrar kurulayarak suya koyabilirsiniz. Bu sıra biraz vitamin takviyesi iyi gelecektir. Kullandığınız bir kaplumbağa vitamini yada başka bir multivitamin varsa onuda yem ile iki günde bir devit olanla çakışmayacak şekilde verebilirsiniz. Hatta bu yeme mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip biraz vitaminli yeme bulayıp verebilirsiniz. Kalsiyum ihtiyacını karşılayacaktır. Kabuk ve kemik sağlığı için bunu bir 15 gün dediğim düzende uygulayabilirsiniz. Kabukta gelişme kateder ancak tamamlanmama durumu olursa ağızdan devit olanı haftada bire indirin kabuk banyosunu da iki günde bire çekin. Çünkü ağızdan devit fazla doz olarak zararlıdır. Diğer vitamini de haftada ikiye çekersiniz.
Göz ile ilgili tüm konuları gözden geçirin ve deneyimli üyeleriin bilgilerinden faydalanın.
Biraz uğraştırcak ama umarım kaybetmeyeceksiniz.

devit 3 için kullanım tavsiyelerinize uyucam teşekkür ederim ve eminim ki forumda göz hastalıkları ile ilgili bütün yazıları okudum 2-3 günümü buna verdim. yardımınız için çok teşekkür ederim

Biraz sabirli olmakta fayda var diye dusunuyorum, kaplumbagalarimdan birisinin gozude ilk geldiginde kapaliydi 2 haftaya yakin sure teramysin kullandim en sonundada gozunu acmisti, isitici bu hususta cok onemlidir, isiyi 30 dereceye cikarmanizda fayda var, siz teramysin tedavisine devam edin, umarim kaplumbaganiz gozlerini acar.

Gözlerini ellerinizle açabilirseniz o şekilde gentagut damlayı damlatın veya teramisini sürün. İnflased damla da kullanabilirsiniz enflamasyonu baskılar. Düzenli bir şekilde tedaviye devam edin. Damlalardan sonra kuru yerde bekletin mutlaka. Yem yemiyorsa yediği ne varsa vitaminleyip vermenizi tavsiye ederim ben de. Fotoğraf için teşekkür ederim inşallah atlatacak kaplumbağanız.

Bence yapmayın. Bu uygulama gözdeki enfeksiyon durumu içindir. Sizin kaplumbağanız bildiğim kadariyla uzun süre kış uykusundaydı. Benim iddiam uzun süre gözleri kapalı olduğu için bazılarında yaşanan göz kapağı yapışması. Ben şişlik falan göremedim. Elinizle açmaya çalışırsanız bu vakada zarar verebilirsiniz. Bence merhem sürmeye devam edip yapışmanın aralanmasını bekleyin. Birde tekrar veteriner araştırın.

tubidik' Alıntı:
Gözlerini ellerinizle açabilirseniz o şekilde gentagut damlayı damlatın veya teramisini sürün. İnflased damla da kullanabilirsiniz enflamasyonu baskılar. Düzenli bir şekilde tedaviye devam edin. Damlalardan sonra kuru yerde bekletin mutlaka. Yem yemiyorsa yediği ne varsa vitaminleyip vermenizi tavsiye ederim ben de. Fotoğraf için teşekkür ederim inşallah atlatacak kaplumbağanız.

Bu tedaviyi uygulayın. Benim veterinerim uygulamıştı bunu. Çok iyi sonuçlar aldık.

caplumbaa' Alıntı:
Biraz sabirli olmakta fayda var diye dusunuyorum, kaplumbagalarimdan birisinin gozude ilk geldiginde kapaliydi 2 haftaya yakin sure teramysin kullandim en sonundada gozunu acmisti, isitici bu hususta cok onemlidir, isiyi 30 dereceye cikarmanizda fayda var, siz teramysin tedavisine devam edin, umarim kaplumbaganiz gozlerini acar.

teşekkür ederim kardeşim inşallah en kısa sürede açar gözlerini

tubidik' Alıntı:

Gözlerini ellerimle açmayı denedim ama bilindiği üzere direk kafasını içeri sokuyor ve zorlamıyordum denerim olmazsa biraz zorlayıp . vitaminleride yiyecekleri vitaminli suda beklettikten sonra veriyorum. çok teşekkür ederm ilginizden dolayı

AEK' Alıntı:
Bence yapmayın. Bu uygulama gözdeki enfeksiyon durumu içindir. Sizin kaplumbağanız bildiğim kadariyla uzun süre kış uykusundaydı. Benim iddiam uzun süre gözleri kapalı olduğu için bazılarında yaşanan göz kapağı yapışması. Ben şişlik falan göremedim. Elinizle açmaya çalışırsanız bu vakada zarar verebilirsiniz. Bence merhem sürmeye devam edip yapışmanın aralanmasını bekleyin. Birde tekrar veteriner araştırın.

evet uzun süre kış uykusunda kaldıda şunuda söyliyeyim güneş görünce göz kapaklarının ucu açılıyor uçta bir yapışma söz konusu değil gibime geliyor

Anladım. Genede elle müdahale risk taşır. İyileştirim derken enfeksyon falan kapmasın, dikkat edin.
Umarım çakmak çakmak baktığı günler gelecek :)

AEK' Alıntı:
Anladım. Genede elle müdahale risk taşır. İyileştirim derken enfeksyon falan kapmasın, dikkat edin.
Umarım çakmak çakmak baktığı günler gelecek :)

İnşallah ya 4 gözle bekliyorum o gözlerini görmek için sabırsızlanıyorum ve hayatımın en güzel günlerinden biri olacak kesinlikle =))))

Ben elle deneyin dedim ama güneşte hafif aralıyor dediğiniz için. Yapışıklık varsa kendiliğinden açılmasını beklemek gerek tabii. Bir de Emre beyin dediği gibi elle müdahalede de enfekte etme riski olduğu için eldivensiz dokunmamak gerek gözlerine hem kendi sağlığımız hem de kapluşun sağlığı için. Kafasını kaçırıyorsa çok da korkutmamak lazım zaten görmüyor :( İnşallah tedaviyi düzenli uyguladıkça açılır gözleri.

Bnce iyi bir veteriner aramalisiniz yasadiginiz yer neresi belki arkadaslar iyi bir veteriner tavsiye edebilir. veterinrle yapin tedavisini. basiniz hem sıkıştigindada gidebilceginiz bir veterineriniz olur

Cok gecmis olsun bu arada.umarim minik dostumuz sagligina kavusur

Ozan Bey ilk iki mesajında 2 veterinere gösterdiğini ve Ağrı' da yaşadığını belirtti.
Gerçi ben gene kendisine yeni veteriner araştırması için tavsiyede bulundum.

Ozan kardeş, bizi gelişmelerden haberdar et. Canım benim nasıl da kapanmış o güzelim gözleri. Ben de Ağrı'da veteriner araştırmaya başladım. Hepsini tek tek arayıp gerekli bir bilgi edinebilir miyim, diye bir bakacağım. Ayrıca başka veterinerlere de durumu soracağım. Arkadaşlarımızın önerilerini uygulamaya devam et, sanırım biraz sabır gerekecek; ama bence, inan, senin inancın ve gayretinle kapluşun iyileşecek.

Geri