Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İyileşti mi???

anaklusmos

Bronz 4 Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
59
benim kapluşum 5 gün öncesine kadar hastaydı ilaç kullanmaya başladım şimdi iyileşti yani pembelik gitti ağzından salya çıkmıyor ve yemek yemeye başladı ama hala karada çok zaman geçiriyor ve hep uyuyor sizce iyileşmişmi yoksa bi kaç gün sonra mı iyileşicek birde monodoks 100 gr ilacı bitene kadar kullanayımmı?
 
RE: iyileştimi???

ısıtıcınız derecesi 28 derece mi ve kuru alan sıcak mı ? kuru alanda vakit geçirmesinin denedi suyun soğukluğu olabilir. yada soğukluktan ve yiyeceğin azalmasından dolayı kış uykusu falan sanabilir diyeceğim ama bu sıcakta biraz imkansız.
 
RE: iyileştimi???

Monodoksun içinde zaten 10 tane kapsül oluyordu. Günde iki kez kullanmışsanız 5 gün sonra karada az vakit geirmeye başlayacaktır. İlacı bitene kadar kullanın
 
RE: iyileştimi???

günde 1 tane kullan demişlerdi 2 ye çıkarıyımmı ? ve su sıcaklıkları 30-32 arası ve kuru alanlarıda sıcak
 
RE: iyileştimi???

Kim demişti veteriner mi site sakinleri mi? Günde bir de kullanılabilir ama o zaman 10 gün kullanın.. Yani iki de verseniz bir de verseniz o ilaç bitecek.. :D
 
RE: iyileştimi???

2 ye çıkartıyım o zaman 10 günde çok uzun hemen iyileşsin kapluşum saolun yardımız için
 
RE: iyileştimi???

Önemli değil.. Ama günde 2 ağır gelebilir yine de... Çok küçük mü kaplumbağanız? Ben durumu çok ağır olduğu için öyle verdim, ilk başta tek verdim, sonra zar zor veteriner buldum bulunduğum şehirden ama götüremedim, o msn de söyledi 2 ver diye...Monodoks u verme diyip karşı çıkan ya da ver diyen veterinerler olabiliyor.. Monodoks insanlar için bile ağır bir ilaçtır. Bünyesi dayanömayabilir, aman dikkat... Benimkisi dokununca bile fazla tepki vermemeye başlamıştı karada gözleri kapalı acı çeker vaziyetteydi. Hiç veterinere danıştınız mı? Her zmana en iyisi veteriner önerisidir.. Tabiii kaplumbağalardan anlayan veteriner
 
RE: iyileştimi???

selam monodoks ilacını bitireli 5 gün oldu ama hala kaplusum sürekli uyuyor sadece yem verirken uyanıp yüzüyor yemi hızlıca yiyor sonra tekrar uyuyor ne yapmam gerek???
 
RE: iyileştimi???

bence monodokstan bir daha al.günde bir tane at.ısıyı 28-30 civarı yap.ayrıca güç vermesi için suya vitamin dök.en kısa zamanda iyileşir inşallah.
 
RE: iyileştimi???

devit 3 vitamin değil devit 3 sadece kabuğunun gelişimi için yaralı ama onun yanında bir vitamin almnız gerekli vitaminin içinde bir sürü vitamin var ama devit 3 ün içnde sadece d vitamini var yani kabuk gelişimini sağlayan vitamin. diğer vitaminlerede ihtyacı var. ben deep fix kullanıyorum vitamin olarak ucuzda hemde iyi de :)
 
Geri
Üst