Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İzmir yardım

hakanlacin

Yeni Üye
Selam arkadaşlar bir tanecik kaplumbağam var ona
bir tane akvaryum kurdum iç ve dış filtre aldım ama şu uvb ve soft lamba yem kum yani tecrübeli bir arkadaş arıyorum yüzyüze konuşabilecek izmirde oturan arkadaşlar varsa görüşebilirmiyiz

Uv lambanın acelesi yok ama ısıtıcı lamba ve silis kum kesin almalısın silis kumu 1-2 kere karıştır temizle öyle koy akvaryuma yoksa suyu kirletir, taş çakıl kullanma 1-2 plastik bitkin olabilir sadece iç ya da sadece dış filtreyi kullanacaksın ikisi aynı anda kullanılmıyor tercihim dış filtredir iç filtre pek temiz tutmaz kuru alanı özel olarak alabilir veya yaptırabilirsin ben büyük taşlardan yaptım üst üste koyarak ısıtıcı lamba sayesinde soğuk olmuyor üstü kaplumbağana arkadaş alırsan onun boyutunda alışma süreci ve adaptasyonu daha da hızlı gelişir

Hayvanın kabuk boyun nedir ? Akvaryum kaç litre ? Dış filtrenin markası nedir ?

Kumda tercih vitasand markadır. Normal silis için kemal tunca bulvarına bakacaksın. Markasız var. Altın akvaryumdu galiba oradan almıştım ben yazlık akvaryum için. İki boy var un gibi ince olanı değil bir üst kalınlıktakini alacaksın. Bu biraz daha kirlidir. Kimyasal değmemiş küçük leğene 2-3 kilo döküp el yakmayan su altında mıncıklayarak yıka. Toz ve pislik gidene kadar doldur boşalt yapıp tertemiz ettikten sonra akvaryuma yavaşça dökersin. Yine bulanıklık olur. Filtre bu kalan tozun bir kısmını çeker. Kalan zamanla su değiştikçe azalır. Markasız silis alırsan tuzlu yada mavi metilenli suda bekletip ertesi gün durulayıp akvaryuma alırsın.

Anasayfada aydınlatma bölümü öne çıkan konularda bilgi mevcut. Lambadan, ampule, zamanlayıcıya kadar hepsine bak.

Cvp: İzmir yardım

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Arkadaşlar 2 küçük kaplumbağam var. Yeni geldiler Bana 1 hafta olmadı. Çok açlardı. Dünden beri 1 tanesi sanki Boğaz’ında birşey kalmış gibi yemi yemeye çalışıyor ağzından geri çıkıyor. Küçültüp verdim 1 tane yarıyı yedi diğer yarısını yiyemedi. Yem rotıfısh premıum  Diğeri a yiyor   Su sıcaklıları 26-30 arası gün içinde. 1-2 saatte güneşleniyorlar. Akvaryumları oldukça geniş ve boylarının 2 katı  kadar su var. Şuan güneşleniyor ikiside. [/font]

Ekli dosyalar

• 49738D8C-E917-4031-B483-43CF0A0FD0A3.jpeg
    49738D8C-E917-4031-B483-43CF0A0FD0A3.jpeg
    638.6 KB · Görüntüleme: 28
Cvp: İzmir yardım

Güncelleme:minik minik verdim yedi sonra bide bölmeden verdim yiyebiliyor yanlış alarmmıs ? ısıtıcı kullanmam gerekiyor mu arkadaşlar

Diğer konuya yazdım.

Geri