Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

J&D'nin yaşam alanı

muhammed kafadar

Bronz 5 Üye
Siteye daha önceden üyeydim fakat son üç gündür pc'den site açılmıyor. Bu sorundan haberdar mısınız acaba? Mobilden sorunsuz çalışırken normal pc'den açılmıyor. (farklı tarayıcılar denedim) mobil ise eski mail adresimi doğrulamadığı için yeniden üye oldum.

Jabağı (6 cm)
Dartanyan (9 cm)

Akvaryum 125 litrelik 3/2 oranında su ile dolu.
Su ısısı 28° sabit.
Hailea Rp-600 filtre kullanıyorum, şu ana dek gayet iyi iş çıkardığını söyleyebilirim.
Isıtma lambası olarak Osram 18w holojen lamba kullanıyorum, performansından memnun değilim. Sanırım 60w gerekliymiş.

Yem olarak:
ReptoMin ve Sera raffy I dönüşümlü olarak kullanıyorum.
Haftada bir Sera raffy P veriyorum.
Yemi günde iki öğün şeklinde veriyorum. Toplamda günlük dört yem çubuğu ortalama kafa boylarına denk geliyor.5cm üzeri için günde tek öğün tavsiye edilmiş, bu haftadan itibaren bu şekilde düzenleme yapmayı düşünüyorum?

Perşembe günleri bir öğünün yarısına (bir yem çubuğu) Devit 3 damlatıp veriyorum.
Pazar günü aynı miktar yeme Deep Reptivit damlatıp veriyorum.

Resimdeki mağarayı Dartanyan için sıkışma tehlikesi oluşturduğunu fark edince kaldırdım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim :)

Unutmadan akvaryumu ilk kurduğum günün gecesi çatladı, ertesi gün onarıp 3 gün kadar silikonun kurumasını bekledim, sonra yeniden kurmakla uğraştım. Bu sebeple maşallah'ı eksik etmeyin derim, yeniden kurmak istemiyorum :)

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    106.4 KB · Görüntüleme: 147
  • 1.jpg
    1.jpg
    133.8 KB · Görüntüleme: 122
Maşallah, sağlıklı büyüsünler.
Öncelikle kuru alan ısısını ilk fırsatta 31-33 derece yapın. Bunun için ecolite 52 w halosoft ampul alıp 15-18 cm mesafeden tutmanız yeterli. Su ısısı 27 derece uygun olur.
Alttaki taban malzemesini kaldırın. Aralarında dışkı ve yem artığı barındırıp su değerlerini olumsuz etkiler. Bunun yerine ince doğal silis kum çok ideal olur. Hem bu kumun diğer avantajları yiyerek sindirime katkısı ve sürtündüklerinde deri değişimine katkısıdır.
Çıkan fıçı yeride mango kökü alınması daha iyi olur. Böylece kabuk değişimlerinde sürtünürler. Birde ipek yapraklı bitki olursa güzel ve huzurlu ortam tamamlanmış olur. Gece tutunup uyumayada yarar.
Her iki kaplumbağa günte tek seferde kafa hacmi kadar beslenmeli. Küçük olana Haftanın 5 günü raffy p ve reptomin karması, 2 günüde raffy I verin. Raffy p içerisindeki kırmızı yemleri vitamin bitene dek vermeyin. Yada haftanın bir günü sadece bundan verip vitamin vermeyin. Kaplumbağa vitamininden bahsediyorum. Devit zaten standart olarak ayrıca variliyor. Büyük olanın bitkisel yemde yemesi gerekir. Sera vital yem alıp 5 günden birini komple vital yapın. Aslında 1,5 da olabilirdi ama reptomin içerisindeki yosun içeriğide vitali daha sonra artırmaya şimdilik yeterli. Her iki hayvanada arada taze yeşillik örneğin kıvırcık verin. Bunu öğlenleri yapabilirsiniz.
Akvaryumdaki çatlak onarılsada o cam değişmediği için tehlikeli. Artık basınca mukavemeti sağlam hali gibi değil. Bu sebeple ya o cam yada akvaryum değişmeli. 80 lt su odaya boşalmasın, mazallah patlar falan.

Cvp: J&D'nin yaşam alanı

Akvaryumun zemin camı çatladı, hem içeriden hemde dışarıdan aynı boy ve kalınlıkta iki cam daha silikonla ilave ettim. Yani zeminde artık üç kat üst üste binmiş ve araları silikonla sabitlenmiş cam tabaka bulunuyor. Yem ve ışık ile ilgili önerilerinizi hemen yerine getireceğim. Aklıma takılan büyük olan son bir kaç gündür nizami yüzmüyor gibi, hareketliliğinde bir değişme olmamasına karşın yüzerken sağ yana daha fazla yatık gibi?? birde pc den siteye ulaşma sorununun bir tek ben mi yaşıyorum acaba?

kabukta yumuşama yoksa akciğer enfeksiyonu belirtisi de olabilir. emrenin bahsettiği hususlar üzerinde durmak lazım. hayvan zorunlu haller dışında çıkarılmamalı. üşüme durumu söz konusu olabilir. yine de vete göstermekte fayda var.

bilgisayardan çerezleri silersen bu sorun ortadan kalkabilir. engelleyen koruma programı da olabilir. chrome üstünden gir explorerda sorun çıkarıyor.

Farklı tarayıcılarda (ie, chrome, firefox) çerezler, eklentiler ve geçmiş verilerini silerek denedim. Yinede sayfa görüntülenmiyor.
Kabukta yumuşama yok. Su 28° tavsiye üzerine 27° ye düşüreceğim. Üşüme kuru alanda olmuş olabilir, çünkü ısıtıcı lambanın performansı yetersiz. Değiştireceğim.

ampulü buzlu cam bulabilirsen 60 W, bulamaz şeffaf bulursan 40 w al. bulunduğun yerde bauhaus veya baumaxx yapı marketleri varsa ecolite 52 W buzlu cam halosoft alabilirsin.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Hayvan muhtemelen kuru alanda üşümüş. Akciğer enfeksiyonu başlangıcında olabilir. Kuru alan ısısı hemen bahsettiğimiz şartlara gelsinki hayvanın yüzüşünü iki gün daha kontrol edip düzelmezse veteriner ziyaretini önerelim. Kuru alan ısısı uygun değere gelince su ısısını hayvan düzelene dek gene 28 derece yapabilirsiniz. Lamba gerçekten çok acil. Durum ilerlerse yada başka normal dışı durum gözlemlenirse tekrar konuyu gündeme getirmeli.

Alt cam ilavelerle sağlam olarak halledildi ise sorun olmaz.

Bence halojen lambada sorun yok. Watt gücü düşük olduğu için o mesafeden yeterli ısıyı sağlayamıyor. Bahsettiğiniz watt gücünde ise 15 cm civarında yeterli ısıyı verecektir. Ancak halojen ampüllerin ışık değerleri şiddetli olduğundan gözü rahatsız edebilir. Ancak mesafe yaklaştırılırsa yeni ampul alana kadar idare eder. Fotoğrafta görülen mesafe biraz fazla gibi. Tabi perspektif yanıltabilir.

Örneğin benim akvaryumun üstü %80 kapalı olduğundan sudan yükselen ısı, florasanın sağladığı az da olsa ısı ile 25 watt soft ampul ile tam şık altında 32C derece kenar gölge yerlerde 29-30C dereceyi yakalıyorum. Meaafe 15 cm. Ancak akvaryumun üstünü açtığımda aynı sıcaklık değerlerini 60watt ampul ile sağlayabiliyorum.

tavsiyeler sonucu hazırladığım beslenme programı, yeni önerilerinizi bekliyorum.

Jabağı (6 cm)

Pazartesi: Raffy I (4 çubuğa eş değer miktarda)
Salı: Reptomin (2) + Raffy P (2)
Çarşamba: Raffy Mineral (1) + Reptomin (2) Raffy P (1)
Perşembe: Reptomin (2) + Raffy P (2) + 1 damla Devit 3
Cuma: Reptomin (2) + Raffy P (2)
Cumartesi: Reptomin (2) + Raffy P (2)
Pazar: Reptomin (2) + Raffy P (2) + 1 damla Deep Reptivit vitamin

Dartanyan (9 cm)

Pazartesi: Raffy Vital (6)
Salı: Reptomin (3) + Raffy P (3)
Çarşamba: Raffy Mineral (2) + Reptomin (2) + Raffy P (2)
Perşembe: Reptomin (3) + Raffy P (3) + 1 damla Devit 3
Cuma: Reptomin (3) + Raffy P (3)
Cumartesi: Raffy Vital (2) + Reptomin (2) + Raffy P (2)
Pazar: Reptomin (3) + Raffy P (3) + 1 damla Deep Reptivit vitamin

tavsiyeler sonucu hazırladığım yeni beslenme programı, önerilerinizi bekliyorum.

Jabağı (6 cm)

Dartanyan (9 cm)

Ekli dosyalar

• yem3.jpg
    yem3.jpg
    162.6 KB · Görüntüleme: 84

muhammed kafadar' Alıntı:
tavsiyeler sonucu hazırladığım beslenme programı, yeni önerilerinizi bekliyorum.

Jabağı (6 cm)

Dartanyan (9 cm)

Muhammed, yem çeşitliliğin gayet iyi. Bir kaç düzeltme yapılması gerekiyor ama.

Jabağı'da Raffy I sayısını haftada iki öğüne çıkartmak gerekir. Ve bana kalırsa ya vitamini kullan haftada bir gün yada minerali. Eğer minerali kullanacaksan da tam öğünü minerale ayır. Şöyle; (Değişiklikleri kırmızı renge boyadım )

Çarşamba: Tam öğün Raffy Mineral Artık kafa hacmine kaç stick geliyorsa o kadar.
Cumartesi: Tam öğün Raffy I
Pazar: Reptomin (2) + Raffy P (2)

Dartanyan da ise aç bırakılacak gün sayısı da eklenilmeli ve en azından bir gün raffy I verilsin. Mineral ve vitamin olayı aynı şekilde bunda da geçerli. Aç bırakılacak günü de her hafta değiştirebilirsin.

Çarşamba: Raffy Mineral (4) + Raffy P (2)
Cuma: Raffy I
Pazar: Aç bırakılacak gün ( Öğlen marul verilebilir)

Geri