Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

japon balığı ...

mustafa-yılmaz

Yeni Üye
Katılım
4 Kas 2013
Mesajlar
13
arkadaşlar ben japon balığı için akvaryum kuruyorum akvaryum 50 lt ekipmanlarım

roxin 50 wat ısıtıcı
sobo wp 2001 iç filtre
hava motoru-hava taşı
derece

akvaryum 2-3 gün içinde elimde olcak ben bu ekipmanları topladım ve tetra goldfish pul yem aldım
bu yem yetermi nasıl vermeliyim yardımlarınızı bekliyorum ....
 
Cvp: japon balığı ...

Hayatım da hiç balık beslemedim yardımcı olamayacağım kusura bakma.Balık için tebrikler uzun ömürler.
 
Cvp: japon balığı ...

su ısısı yalan olmasın hatırladığım kadarıyla 24 derece idi galiba. pul yem yanında stick yemde alabilirsin. bir de bizim tortile benzer bir yemi var hap şeklinde onu da cama bastırıp yapıştırıyorsun parça parça koparıp yiyorlar. bir de solucan kabı var. onun içine taze solucan koyuyorsun küçük saç kalınlığında birşey ara deliklerinde sarkanları çekip yiyorlar bunun bir de küp şeker şeklinde kurutulmuşu var. krem renginde. canlı olanlar gövdeyi kuru olanlar kuyruklarını daha fazla büyütür. solucanlar, hayvanlar 4 taneden fazla olursa al yoksa fazla gelir. haftada bir verilir. her yerde bulunmuyor bir de su altına tutmak gerek pisliği gitsin. dere kenarlarından toplarlar. birazı akvaryumda suya dökülür ama hayvanlar yer üreme riski yok ama parazit riski olabilir. karaciğeri parmak başı kadar ufak parçalarda doğrayıp yıkayıp tane tane naylona sarıp buzluğa atıp zamanı gelince buzu eritip veren de vardı ama ben denemedim.
 
Cvp: japon balığı ...

solucan kabı yerine kaplubğalarım yediği karidesi 2- gunde 1 versem ayni işlev olurmu ...
 
Cvp: japon balığı ...

olur tabiki onu hepsi yiyor. onu yazmayı unuttum.
 
Cvp: japon balığı ...

o zmn bir gün pul yem bir gün stick yem 1gün karides yedireyim sizin anlattığınız yemleri araştıracağım ... birde balık vitamini satılıyor anlardan kulanmak gerekiyormu ...


mustafa-yılmaz' Alıntı:
o zmn bir gün pul yem bir gün stick yem 1gün karides yedireyim sizin anlattığınız yemleri araştıracağım ... birde balık vitamini satılıyor anlardan kulanmak gerekiyormu ... su düzenleyici ilaçlar kullanmalımıyım ....
 
Cvp: japon balığı ...

Su sıcaklığı için 24 derece fazla. Japon balıkları için 20-22 derece ideal, fazlası uygun değil, 18 dereceye kadar yaşarlar. Serin su balıklarıdır. Benim japonlar kaplumbağanın gammarus yemini bile yiyordu ama ne kadar sağlıklıdır onlar için bilemem. Japon balığının midesi yoktur o yüzden ne kadar atarsan at yerler ölçüyü kaçırma. Yem verirken çeşitliliği sağlamaya çalış, mümkünse en azından 1'den fazla yemle besle. Bakımları çok kolaydır başlangıç için uygundur. Boyları 30 cm.'yi geçebileceği için büyük akvaryumlarda bakılmalıdır. Benimkiler yüzeye çıkıp elimden yem yiyordu çok cana yakın balıklardır.
 
Cvp: japon balığı ...

ben vitamin veya su düzenleyici kullanmamıştım sadece solungaçlarda oluşabilecek mantar ve parazit olasılığına karşı metilen mavisi kullanıyordum. vitamin kullanabilirsin.
 
Cvp: japon balığı ...

metilen mavisini hastalık olmadan once kullanmayın diye soyluyolaradı sudakı yaralı bakterileri öldürüymuş ...
 
Cvp: japon balığı ...

o dış filtre için ve iç filtrede bakteri kolonisi üreten filtre malzemesi kullananlar için geçerli.
 
Dibede ince dere kumu serebilirsin. Çöpçü balığı alırsan ya boyutunu büyük al yada japonları ufak al. Benim iri japonun biri sürekli kum eşelerken çöpçüyü ağzına alıyordu. Çok operasyon yaptık.
 
Cvp: japon balığı ...

o da iyiymiş. yumurtadan yeni çıkmış mı alıyordun emre. hiç benim başıma gelmedi.

yalnız hatırlattığın iyi oldu akvaryum kapaklı olsun çöpçüler efkar bastıkça dipten su üstüne doğru sıçrar dışarı uçuş yapmasın.
 
O kadar ufak değil ama japonun birinin ağzı vakum etkisiyle hayvanı alacak kadar büyüktü. Çöpçünün yüzgeci japonun gırtlağına takılıyordu ve ileri gidemiyordu. Hatta bir kez yüzgecin gırtlaktan çıktığını gördüm. Çöpçüyü çok zor çıkarmıştık ve ölmüştü. Balığı cam fanusa alıp çıkarıyorduk. Hayvan bir süre sonra bu operasyonlara alışmıştı ve başını yukarı kaldırıp müdahale edilmeyi bekliyordu.
 
Cvp: japon balığı ...

o da aranıyormuş hayvan geldiğinde kaçmadığına göre :smile:
 
O kapon gözleri hastalanan başka japonun gözlerinide vakum etkisiyle çıkarmıştı. Hayvan iki gözü olmadan uzun süre yaşadı.

Benim hyvanlarda ne varsa hep bir vahşilik söz konusu. Piranha alsam ne olacak demekki :)
 
Cvp: japon balığı ...

böyle bir şey yaptığına göre el kadar büyütmüşsün hayvanı. bende o işi vatoz yapmıştı son dönem japonlara dadanıyordu. bir tanesinin kılçıkları ortaya çıkmıştı o kadar emmişki.

piranha konusunu izmir dönüşü anlatmıştım afyon kolaylı tesisinde birbirlerine zarar vermesinler diye dişlerini sökmüşlerdi hayvanlar takma dişsiz ihtiyarlara benziyorlardı.
 
Cvp: japon balığı ...

balık için bu tip kum uygun silis ağır kumdur. mercan kırığı değil deniz kabuğu kırığıdır o. aralarına artık aldığı için hayvan rahatça ağzına alıp tükürebilir. ben de onu kullanıyordum.
 
Cvp: japon balığı ...

tmm ben yakınımdakı petshopları gezdım ve kaliteli stick yem bulamadım bulabildiğim yemler ve elımde olan yemler şunlar

tetra gold fish pul yem

kurutulmuş karides

sera goldy gran

kijaro grow granül yem

bunlardan hangilerini nasıl kullanmalıyım .... ?
 
Baliginiz icin isiticiya gerek yoktur ic filitre ile yeterli devirdaim yeterli olacaktir metilen mavisi su degisimleri ve hastalik belirtisi disinda kullanmadanizda olur yem olarak japonlar obur hayvanlardir ve mideleri yoktur o yuzden asiri yemleme yapmadan baligin kucuk oldugunu dusunerek pul yem ile baslayabilirsiniz tetra marka kullanilabilir bir sure sonrada pond yem verebilirsiniz bir zamanlar uretimiylede ugrasmistim gercekten yeni baslayanlara uygun vede cok eglenceli hayvanlardir
 
Geri
Üst