Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL Ammo EX Filtre Malzemesi hakkında soru

zaferya

Bronz 1 Üye
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11865

Linkteki ürünü aldım bugün geldi kargosu fakat açıkçası nasıl kullanacağım hakkında bir bilgim yok. Ürün 2 adet torba içerisinde geldi (kutunun üzerinde 1LT yazıyor, 1kgye tekabül etse, her bir torba 500gram sanırsam) bunu direk filtrenin altına koyamam çok büyük, bir de kaşık geldi kutunun içinden başka birşey çıkmadı. Ne yapmam gerekiyor?

Filtrem Eheim Pickup 2010 iç filtre.

Özellikle AEK Emre bey sizden yardım bekliyorum teşekkürler.

Cvp: JBL Ammo EX Filtre Malzemesi hakkında soru

Poşeti açıp göz kararı süngerin altına sığacak kadar koymak kafi. Koymadan önce su ile yıkamak iyi olur.

Bu ürünü hiç tecrübe etmedim ve kullanmayı düşünüyorum. Emre'nin açıklaması benim için de aydınlatıcı olacak.

JBL nin diğer malzemelerinden hazır filesi çıkıyor. Bunda file gerekliliği olmadığı için koymazlar. Ancak kaşık ilginç olmuş.

ürünün 1 litresi 600 gr a tekabül ediyor, kaliteli ve toz halde zeolit filtre malzemesidir, süngerin üstüne koymak daha iyi olur zira bildiğim kadarıyla o iç filtrede suyun girişi alttan.

Evet su girişi alttan. Dediğiniz gibi kum şeklinde. Direk kumu dökeyim diyorsunuz öylemi? Su girişi alttan olduğu için alta koymak daha mantıklı değilmi?

Teşekkürler

Kum şeklinde olduğu için ürünün çıkmayacağı kadar dar aralıklara sahip bir filenin içinde koymak daha iyi olur, zeolit kimyasal filtrasyon malzemesidir, sünger gibi mekanik temizlik yapan ürünlerden sonra koyulmalıdır, katı atıklar zeolitin işini verimli bir şekilde yapmasını engeller.

Kum şeklinde zeoliti ince bayan çorabı içine koyabilirsiniz. Böylece dağılmaz. Ben başka markayı dipte kullandım. Ama Sefa nın dediği gibide kullanılabilir. Neticede suyun zeolitten geçmesi ile yarayacaktır.

Peki filesiz direk kum halinde koysam sorun oluşturur mu ?

Bence bir kadın çorabı iyi olur. Direk koymayınki çok dağılmasın.

bu ürünü ben kullanıyorum zafer ama dış filtrede. bunu mutlaka emrenin de dediği gibi kadın çorabı veya bu tip bir şeye yeteri kadar koyarsan bu şekilde kullanabilirsin. aksi halde toz gibi granül olduğu için dağılacaktır.

filtreyi yıkama zamanı geldiğinde aynı şekilde filenin içinde rahat temizlersin aksi halde temizlerken lavaboya gider.

Ben 1 kullanımlık sanıyordum, yıkayıp tekrar kullanabiliyormuyuz bu maddeyi?

Tabiki tekrar kullanabilirsiniz. En azından 3-4 defa kullanmakta hiç sakınca yok. Zaten az miktarda konulacağı için çok uzun süre idare eder. Çorabı keserek bağlarken fazla kalmayacak yerleri atmalıki fazla yer kaplamasın.

Sadece suyla yıkamak fayda etmez, zeolit'in aktif kalma süresi 6 aydır, 6 ay sonunda tuzlu suda 24 saat bekletilmesi gerekir, bu işlem tekrar aktif hale getirecektir, ama emre abinin de dediği gibi çok verimli bir ürün olduğundan az miktarda kullanacaksınız, bununla uğraşmanıza bile gerek yok.

Süpermiş çok teşekkürler yararlı bilgiler için :smile:

Geri