Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Jbl biotopol t

oguzhanok

Bronz 2 Üye
Jbl biotopol u suya katar katmaz su hazır hale geliyor mu acaba akvaryum kumu nu değiştireceğim yalnız 3 damacana su var toplamda 6 7 damacana su lazım bu beklettiğim suları koyduktan sonra beklememiş suya biotopol katıp onlarıda eklesem olur mu

Damacanaya yeterince koyup damacanayı çalkala karışsın. En az bir iki saat makul 1 gün dursa iyi olur.

Doğrudan akvaryumdaki suya katmanın hayvanlara bir zararı olur mu bilmiyorum. Ama suda sirkülasyon olsun. Bazı düzenleyiciler doğrudan içinde hayvan varken katılmaması yönünde bir yazı okumuştum. Tabi o başka markaya aitti.

Damacananın ağzı açık olsun klor uçsun ama içine toz pislik girmesin.

Bu suları akvaryuma döküp damacanaya yine su doldur. Onda biotopolu döküp karıştır. Biraz bekleyip onu da boşalt. Bu şekilde daha sağlıklı olur doğrudan akvaryuma katmaktansa. Dış filtre ve carbon malzeme var ise veya jbl clearmec. Bunu damlatmana gerek kalmaz.

Akvaryum içindeki suyu boşaltmak için dış filtreyi kullansam nasıl olur yani çektiği suyu çıkış borusu ile kovaya doldursam

Ona gerek yok tuvalete kadar uzanan bir hortum al. Akvaryuma giren uca çiftli vantuz tak su doğrudan tuvalete aksın. Tabi tuvalet alaturka olacak. İstediğinde vantuzdan çıkarıp kumu çektirmeden dip sifonu gibi kum üstündeki kirleri de alırsın. Kova ile götür getir derdi olmaz. Su boşalırken filtre ile uğraşır zamanı kısaltırsın.

Ben önce hortumu musluğa takıp açıyorum. Su hortuma akvaryuma kadar doluyor sonra çıkarıp tuvalete bırakıyorum su boşalıyor. Akvaryuma koyacağın uca vantuzu iyi sabitle kurtulursa odaya akar su.

Filtre ile uğraşır zamanı kısaltırsın dedin Cem bey filtre için bir şey mi yapmam gerekiyor

Dış filtreyi temizlemek için açtığın zamanı kastettim. Filtre temizliği yaptığımızda da suyu yeniliyoruz.

Geri