Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

jbl cristal profi e 701 aldım ama.....

omuhur

Yeni Üye
özellikle ilk adımlara dair hiçbir fikrim yok az önce denemek için akvaryumu su ile doldurdum önceden içini yıkadığım filtreyi denemek için suyu bekletmeden bağladım çalıştırdım şimdi çalışmaya devam ediyor ne yapayım çalışır halde 2 gün beklesin öyle kaplumbağaları içine atayım mı yoksa başka bir öneri var mı

çalıştırmadan önce içine hiçbir ilaç ya da carbon koymadım kargodan nasıl çıktıysa o standart iç malzemeleriyle şu an boş akvaryumu çeviriyor bir sorun olur mu?? şayet olursa ilk kurulum ve sonrası için başka ne uygulama yapmam gerekir ??

filtrenin çıkış borusunu çok su sesi çıkartıyor diye suyun içine soktum o şelalemsi su sesi gerçekten rahatsız ediyor temiz suyun, akvaryumdaki suyun üzerine dökülmesi ile içerden dönmesi arasında çok büyük fark var mıdır ??

şimdiden teşekkürler :)

Cvp: jbl cristal profi e 701 aldım ama.....

Son sorudan basliyayim sesli dokulunce suyu havalandirmis yani oksijenlilestirmis oluyor ancak bu baliklar icin hayati olmasina ragmen kaplumbaglarda hayati onem arz etmez ama gunduzleyin su disinda gecleri su icinde olsa yada hava motoru alsaniz iyi olur.

Ilk olarak aynen elyaf ve de sungerle calistirin yalniz icine 2 kasik kaya tuzu bulursaniz atin bu sureden sonra suyu degisin ve elyaflari yenileyip tekrar filtreyi kurun ve hayvanlari icine atin.

Tabiki de ilk calistirmadan sonra birtakim malzemeler eklemeniz lazim ancak bilgisayar basinda degilim baska bir arkadas link vererek yazsa daha iyi olur.

foruma hoş geldin özgün. filtreyi yıkamışsın. akvaryumuda yıkayıp öyle su koyduysan tuza gerek yok. ama içine kum dekor vb koyduysan ve yıkamadıysan bunlar için gerekli. kum koyup bulanıklık oldu ise filtre bulanıklığı bir günde alır. sonra temizleyip tekrar kurarsın. yalnız su da tuz olacağı için akvaryumdaki suyu tekrar yenilemelisin.

dış filtrenin kaç sepeti var 3 mü ? yanında verdikleri filtre malzemeleri neler ? bu konuda bilgi verirsen iyi olur. ona göre alacağın malzemeleri yazarız.

su çıkış borusundaki delikleri hafifçe cama doğru çevirirsen ses cama çarparak gideceği için azalır. veya ön ucunda tapa varsa onu çıkarıp suyu ön kısmından verdirebilirsin. bunu da yine cama doğru verdirirsen ses azalır.

Cristal Profi e701 3 sepetli bir dış filtre.Şayet yanlış hatırlamıyorsam içinde Micromec ve Sünger var.En üstteki sepet T sepet olduğu için farklı bir kullanım imkanı sunmuyor ancak ortadaki sepete Elyaf ve Clearmec eklenebilir.Orta sepet hacminden kazanmak için ince sünger ya da elyaf kullanılabilir.O zaman belki SilicatEx ekleme imkanı da sağlar.

tüm yorum yazan arkadaşlara sonsuz teşekkürler içindeki malzemelerin tam isimlerini bilmiyorum kutusundaki tüm yazılar almanca ama çoğu zaman dış filtre malzemesi olarak sıkça gördüğüm malzemelr 3 katlı sepetlerden en alt katta ortası delik silindirik beyaz taşlar orta katta yuvarlak taşlar üst katta da çeşitli genişliklerde mavi süngerler var yorumlardan anladığım kadarıyla zaruri bir durum yok o günden beri suyun içinde çalışır durumda olan fiiltremin artık suyu temizleyebilecek durumda olduğunu düşünüyorum ve kaplumbağaları akvaryumuma yerleştiriyorum haydi hayırlısı

tekrardan çok teşekkürler :)

halkalar seramiktir. yoğun pisliğin yukarı çıkmasını önler. micromec yani bilye gibi olan sudaki amonyak ve üst türevlerini absorbe eder. şimdi kullan. eğer suda sararma veya kir yoğunluğu oluşursa ona göre ek malzeme tavsiyesinde bulunuruz.

Geri