Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL Cristal Profi i Serisi

sedatsahin

Altın 1 Üye
Arkadaşlar benim akvaryumuma 60 litre jbl cristal pro i100 mü uyar i80 mi?

Cvp: JBL Cristal Profi i Serisi

jbl cristal pro 100 al ileride kullanırsın

İ80 daha iyi bence. Diğeri aşırı akıntı yapabilir.

Emre bey bide jbl crystal profi e701 bana uygunmu

sedatsahin' Alıntı:
Emre bey bide jbl crystal profi e701 bana uygunmu

Bence uygun. Ama bu filtrelerin fiyatları çok yüksek değil mi? Yani Eheim yada Tetra rahatlıkla alınır bence. Jbl marka olarak iyi ama filtrelerini hiç kullanmadım. Birde dış filtreye bu yatırımı yapmışken akvaryum hacminide biraz büyütüp tam olarak değdi masrafa diyebilirsiniz. 100-120 lt bir akvaryum çok pahalı olmaz bence. Tabi ısıtıcıda uygunsa. Kişisel bir görüş olarak bunuda belirtmek istedim.
Ama bunla devam ederim derseniz bu filtre de uygun.

Akvaryumun fiyatı vs sorun değil evdekiler yüzünden bi anda büyültemiyorum

Yani bi 120 130 litre akvaryum alsam baya bi tepki alırım onun için almıyorum

İleride değişim gerekeceği ve filtre vs masraflarıda tekrar gündeme geleceği için konuya değinmek istedim. Şu an için bununla devam edileceğine göre e701 uygun olur.

Teşekkürler
Son sorum sizce jbl cristal profi i80 mi tetratec ın1000 mi?

İki markanın iç filtre modellerinde denk olanlar şu şekilde;
1- JBL i 80 ile Tetra in 800
2- JBL i100 ile Tetra in 1000

Bence 1 numaradaki modellerden biri sizin için uygun. Dış filtrede Tetra kullandığım için o markadan memnun olduğumu belirteyim.

jbl cristal pro 100 dış flitreye göre nasıl bir performanstadır??

iç filtreler dış filtrenin yerini doldurmaz

görünüş itibariyle dış filtreyi andırıyor. gerekli filtre malzemesi eklendiğinde biyolojik döngü açısından yakınlar ama dış filtre daha iyidir bu konuda. çünkü daha fazla malzeme alır içine. sürekli temizleme şartıyla sadece süngerli iç filtreler kir emme açısından iyidir yalnız biyolojik döngü açısından sürekli temizlendiği için olumsuzdur. gerekli malzemeden yoksundur.

Geri