Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL reptil jungle uv190 15w

AEK

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar,
Jbl firmasının uvb lambası ile ilgili akılda soru kalmaması açısından size ürünün kutu üzerindeki açıklamasını gönderiyorum. Buna göre ilk paragrafta 15-20 cm mesafeden günde 8-10 saat yakabileceğiniz yazılı. Aşağıdaki sürüngen uyarısı olan üçgen sembolünün hemen solunda lambanın ömrü yazılı. 1 sene sonra değişmesi gerektiği belirtilmiş. Bu arada bunun lambaya takıldığı bölümdeki beyaz kısımda kalın. Malesef benim bauhaustan aldığım mandallı lambalara olmadı. Değişim Temmuz başında olduğu için bir çare bulacağım.
Böylece hiç bir soru işareti kalmamış oluyor.

Resmi bir türlü yükleyemedim. İnternet sanırım çok yavaş. Ekleyeceğim daha sonra.

mailto:/img221/1517/fotografs.jpg

Cvp: JBL reptil jungle uv190 15w

Emre abi nekadar iyi bir insansın, sürekli insanları bir konuda bilinçlendirmek ve bilginlendirmek için uğraşıyorsun bu konuda sana hayranım.

Teşekkürler Alican. Edindiğim bilgiyi hemen sizlerle paylaşıyorumki aklınızda o konuyla ilgili soru işareti varsa gitsin. Hepimiz burada aynı hissiyatta olduğumuz içinde çok mutluyum :)

Sanırım resmin boyutu büyük. Bu sebeple çektiğim kutu resmini telefondan bir türlü yükleyemedim. En geç Pazartesi bu konuya eklemiş olurum.

Sonunda resmi yükleyebildim arkadaşlar. İlk mesajı düzenlemiş oldum.

E27 duya uygun yazıyor Emre abi seninkine niye uymadı ki acaba?

ampulün alt kısmındaki beyaz plastik geniş olduğudan ve lambanın çanağının arka kısmı bu ampule göre darsa sığmıyor.

Mert, bu e27 ama bendeki lambaların duy etrafı dar çanak. Cem' in bahsettiği gibi yani. Olmadı bu ampullerin duy kısımlarınıda akşam çeker yarın yüklerim. Büyük akvaryumdaki deve boynu çok rahat ama diğer mandallılara sadece exo terra 13 w uydu. Olmazsa bir elektrikçide bunları yaptıracağım. Yada şu elektrikdeposu sitesindekiler uyuyorsa bulacağım.

deveboynu uzun ve çanağı geniş buldum bir tane bauhausta ama alt kısmı masaya vidalanan tipten o kısım uymaz bize. yüksekliğide bayağı uzundu tam senlikti emre. akvaryum hizasında masaya koysan yetişir tepesine.

Bauhausta bende gördüm onlardan ama işte bende akvaryumların sehpaları bunları monte etmeye uygun değil. Biraz önce Mert ile konuştum. Bu elektrik deposunun yeri İstanbul imiş. Ampulle gider oradaki ürünlerde denerim olmadı. Biraz önce bendeki uvblerin resimlerini çektim. Exo terra 13 w haricindekiler bu lambalara uymuyor. Yarın konuya o resimleri ekleyeceğim. Ömrü dolmuş uvb ile yeni arasındaki farkta gayet belirgin.
Aklıma gelen bir yolda elektrikçiye gidip lambadaki duyu yuvadan öne aldırırım. Esas düşünenediğim konu benim işten bir arkadaşım görevli plarak abd ye gitti. Exo terra 13w aldırabilirdim. Gittim iki ampule boşuna bu kadar para verdim. Olmadı bulursan genede al diyeceğim.

İşte kullandığım mandallı lamba. Sanırım markası philips. Bauhaustan almıştım bunları.

mailto:/img266/9696/fotograf1r.jpg

mailto:/img839/4044/fotograf2u.jpg

Bunlarda elimdeki uvb ampuller.

Exo terra 5.0 soldaki 26w ve sağdaki 13w

mailto:/img823/8373/fotograf7.jpg

Namiba terra 6.0 23w ve jbl reptile jungle uv190 15w

mailto:/img17/8008/fotograf8.jpg

Burada hepsini yanyana görebilirsiniz. Duya takılan spiralin hemen üzerindeki beyaz kısım exo terra 13w haricindekilerde çok büyük.

mailto:/img802/1273/fotograf5.jpg

Bu sebepten ötürü tam oturan exo terra 13w haricindekileri bu mandallı lambaya takamıyorum. Artık ya elektrikçiye bu mandallı lambaları modifiye ettireceğim yada yeni mandallı lamba alacağım.

mailto:/img841/2060/fotograf4.jpg

Bu arada hazır bu kadar detaya girmişken size kullanılmış ve kullanılmamış uvb ampulün farkını göstereyim.

İşte ömrünün tamamlanmasına 2 ay kalan ampul. En belirgin durum siyah oluşumlar. UVB lambalar ömrünü tamamlamaya yaklaşınca bu şekilde siyah kopukluklar meydana geliyor.

mailto:/img607/720/fotograf3h.jpg

Buda hiç kullanılmamış uvb ampul. Fark gayet net.

mailto:/img580/7515/fotograf6j.jpg

o lambayı almaya bende niyetlenmiştim. kıskaç fazla açılmadığı için vazgeçmiştim. emre yapı markette yanılmıyorsam uzatma duy satılıyordu. lamba duyuna oturtup ona da ampulü takıyordun. yapı markete uzandığında bir bak istersen.

Çok teşekkürler Cem. Varlığını hiç bilmediğim bir parça bu uzatma duy. Bu hafta bakar bu sorunu çözerim. Elde 5 tane yeni uvb var. Sadece büyük akvaryumdaki deve boynuna takmak için olmadıklarına göre sorunu çözeceğim. Yoksa 7 sene boyunca büyük akvaryuma uvb almama gerek kalmayacak.

emre o duyun kenarı prizli olanından almıştım malum çatıda priz olmadığı için kablolu uzatma lambanın fişini takıyorum. onun prizsiz olanı da var diye hatırlıyorum. genede diğerini bulamazsan prizli duya bir bak çapı uyarsa ondan alırsın.

JBL uv lambayı dün bir pet shopta gördüm. Fiyatı 150 tl idi. Juen pet gerçekten fiyat politikası ile daha uygun.

juende bile pahalıyken o nedir öyle, bir çüşş payesi vermek istiyorum. çeyrek altın alıyoruz sanki. anlaşılan kışa girmeden piyasaya ampul düşmezse herkesin işi zor olacak. ya da toplanıp isteyen herkese komple yurtdışı alım yapacağız.

JBL nedense pahalı çıktı. Ben bu tükenince ne yapacağız bilmiyorum. Bu sebeple kış gelmeden imkanı olanlara alımları yapın diyorum.

Pet shopta exo terra 10.0 ve 2.0 olan eski sürümlerde vardı. Hala satamıyorlarki fiyat 60 tl civarında :) Adama 5.0 nedense bulamıyoruz dediğimde tam ağzını açıp bir şey diyecekti ben o esnada bizim hayvanlara bunlar olmuyor dedim. Adam diyeceğini yuttu. Günahını almak istemem ama o ampulleri bana satma girişimine girecekti sanırım :)

ABD ye geçen hafta arkadaşlarım gitmişti. Görev için gittiklerinden sayıca fazla kişiydiler. Tam olarak anlayacak birine bizim kullandığımız exo terra ampulü söyledim. Bulursan 15-20 tane al dedim. Kişi sayısı fazla olunca geçerken sorun çıkmazdı. Ancak Atlanta da ampulü bulamadı. En azından lamba alabilecek 10-15 kişiye iyi bir kapı olacaktı. Bir dahakine tekrar denerim.

hakikaten iyi olurdu. tahminimce adam başı 3'er tane düşerdi. en azından shipping ödeme ve gümrükte bekleme derdi olmazdı. hafif oldukları için kilo bazında da sorun olmazdı. bir çare bulunur.

Ben bu tip fırsatlar oldukça en azından uvb için değerlendireceğim. Aksi halde bulunamayacak.

1 Yıl sonra değişmesi gerektiğini biliyorum ben...

Exo terra ve JBL kutularında uvb ampul ömürleri 1 yıl Sena, o markalar için doğru. Namiba uvb ampulün ömrü saatten geliyor. Örneğin 3000 saat diyelim, günde 5 saatten 600 gün yapar. Tabi ömür bilgisini şu an örnek olarak verdim. Kutusunda bilgi yazıyor, evde bakmam gerekir.

Ek bilgi olarak hepsini vermiş olayım :)

Geri