Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

JBL Reptil Spot Neodym Ampul 60 W arızalandı!

Baybars

Bronz 3 Üye
juenpet ten almış olduğum "JBL Reptil Spot Neodym Ampul 60 W" ampül kısa sürede arızalandı. Mesaj ile juenpet e durumu ilettim ama bir sonuç alamam büyük olasılıkla. Bunun yerine 50 w lık normal sarı ampuller iş görmezmi, sanırsam bu ampüller daha uzun ömürlü. almış olduğum jbl den kısa sürede bozulması nedeni ile memnun kalmadım. Öneri bekliyorum günlük yaşantılarda kullanabilen ampüllerden olabilirmi? Teşekkürler.

Cvp: JBL Reptil Spot Neodym Ampul 60 W arızalandı!

normal ampul kullanabilirsiniz. neodym sıcakken ufak bir darbeye maruz kalırsa patlar. benimki 1 ay gitmişti. bunun avantajı ısı yanında aynı zamanda uva ışınımı vermesidir. normal ampulde bu olay yok sadece ısıtır.

Teşekkürler cem. Zaten yaz geldi. O ışıklarıda güneşten alsınlar. Kışa bakacağız artık uvb... Hayırlısı.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13216
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

bu iki üründen birini almalısın bunlar pahalı gibi gözükse de uzun ömürlü oldukları için neodym ampulden ucuza gelir. az elektrik yakar. tabi artı olarak uvb'si var yalnız bu ampuller ısı vermez yanına normal bir ısıtıcı ampul kullanman lazım.

Burda gecen gun bu konuya degindim almayin diye.halojen spot ampul var imis.ben ondan alacam. Jbl gercekten para katliami.

exo daha iyi gidiyor diyorlar ama. ben 1-2 haftadır kullanıyorum :)

doğrudur mesut neodymler darbeye gelmez olduğundan yüksek ısı vermesi telleri iyice zayıflatıyor. bu tasarruf tipli ampullere benzeyen uva ampullerde var ama ısı düzeyleri konusunda fikrim yok. gerçekten ısı veriyorlar ise en mantıklı olan bu ampullerden almak gazla çalıştığı için bozulma ihtimali az.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=28&urn=13211

emre juene uğradığında izin verirlerse bu ampulü bir yaksınlarda ısı verip vermediğini kontrol et. ısıda veriyorsa bunu tavsiye edelim arkadaşlara; neodymlerden herkes şikayetçi. uzun vadede bu hesaplıya geliyor.

cem' Alıntı:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13216

bu iki üründen birini almalısın bunlar pahalı gibi gözükse de uzun ömürlü oldukları için neodym ampulden ucuza gelir. az elektrik yakar. tabi artı olarak uvb'si var yalnız bu ampuller ısı vermez yanına normal bir ısıtıcı ampul kullanman lazım.

Cem, ilki olmaz. O çöl teraryumları için. Bizim kaplumbağalara uygun değil.

cem' Alıntı:
doğrudur mesut neodymler darbeye gelmez olduğundan yüksek ısı vermesi telleri iyice zayıflatıyor. bu tasarruf tipli ampullere benzeyen uva ampullerde var ama ısı düzeyleri konusunda fikrim yok. gerçekten ısı veriyorlar ise en mantıklı olan bu ampullerden almak gazla çalıştığı için bozulma ihtimali az.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=28&urn=13211

emre juene uğradığında izin verirlerse bu ampulü bir yaksınlarda ısı verip vermediğini kontrol et. ısıda veriyorsa bunu tavsiye edelim arkadaşlara; neodymlerden herkes şikayetçi. uzun vadede bu hesaplıya geliyor.

Bu lamba ısı verir ama senin elindeki uvb lamba kadar. Bunun özelliği komple kapalı teraryumlarda içinde hassas derili aşırı ısı istemeyen kurbağa gibi canlılar için üretilmiş olması. Hatta bu tarz canlılar için hazırlanan canlı bitkilerede gün ışı kaynağı olması.

Bu arada şimdi juen pet ile görüştüm. Şık ve yüzyüze alışveriş yaptığım bir yer olduğu için nasıl olduysa sesimden tanıdı çalışan. Bana söylediği şu; biz biten ürünlerin tüm siparişlerini yaptık. Hatta ithalatçı firmalar çoğunu getirdi, ancak gümrükten geçiremiyorlar. Ben kim ile görüştüysem aynı dertten muzdarip. Bizim gümrükte ne oluyorda bu ürünler bir türlü içeri giremiyor anlamıyorum. Hani tek bir firma ile görüşsem derimki bir eksiği vs var. Ama kaç yerle görüştüm, hep aynı gümrük sorunu.

Cem sende değindiğin için buradan devam ediyorum. UVA ampul konusuna gelince. Ben burada önce tabiki kullanımı uygun olan ürünü öneriyorum. Zaten bir çok arkadaşın hem uvb hem uva içeren kompakt lambası yok. Bu uva lambalarıda almazlarsa sadece ısı verecekler. Ki ben kompakt lamba olsa dahi bu uva içeriklerle ısınmalarını öneririm. Şimdi bu lamba arızası konusu verdiğiniz ücretten beklentinize bağlı. Bu jbl lambalar ortalama 15 tl fiyatla satıldı. Bu jbl lambalardan 1 adet hariç 6 aydan aşağı kullandığım olmadı. Hatta 10 aydır kullandığım geçen haftalarda yeni gitti. Bunun yerine 35 tl fiyatlı exo terra taktım bakalım o ne kadar gidecek. Gerçi ben bu lambanın duy vs sorunu olmazsa en az diğeri kadar gideceğini düşünüyorum. Çünkü exo terra 75 w olan ampulüm 10 aydır yanıyor. Şu an için uygun olan juen pette satılan tek ampul bu.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13327

namiba gerçekten güzel mal yapıyor. exo'da öyle, sadece bu konuya eğilen firmalardan çekinmemek lazım. bu konuda en kalite bu iki firma. jbl'nin ana işi bu değil başka bir firmaya yaptırıp üstüne ismini koyuyordur muhtemelen.

gümrükten çekmeyen yok. bizim araba malzemesi getiren arkadaşlar bile dertli. bir de miatı dolan ürünler olsa al başına bela.

Evet. Neyseki yemleri kısmen çekmişler. Bu lamba ve kuru alanlar konusunda sıkıntımız olduğunu söyledim. Uygun UVB ler gelmiş ama çok pahalı bu sefer.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13213

evet iyi giydirme yapmışlar. ikinciyi görmemiştim ya da dikkat etmemişim. yeni koymuşlar herhalde. fiyat düşünce haber verin dedim. bir de namibayı bekleyim. o biraz ucuz olabilir.

İkinci namibanın bizdeki 23 w, bendeki exo terranında 26 w olanına denk. Ben ufak akvaryum için mecbur 15 w olandan yedeğiyle alacağım. Eh meraktan bir tanede büyük alırım sanırım. Oradaki mesafe yakın olduğu için hem namiba 23 w hemde exo terra 26 w hiç uymuyor. Temmuz başı değişmler geliyor.
Namiba 95-98 tl civarında idi. Aralarında şu an 20 tl fark var. Ancak bununda önceki partisi daha ucuzdu. Namibada gelince 105-110 arası gider bence.

watt yükseldikçe hem florasan kısmının çapı genişliyor hemde altındaki beyaz kısım. o da bazı duylara tam oturmuyor. bu 15 wattlık olanı düşünmüyor değilim. yazın, namibayı çıkarıp bunu takabilirim. bu sayede ısıtıcı lamba kadar uzun süre yakabilirim. zaten zamanlayıcıya bağladım. bu şekilde hiç el değmem. namibayı 6 saat dolunca kapatıyorum. yazında yazlığa bir süreliğine gitme durumum var bakım, boya, tamiratla uğraşıcam. o sürede kardeşlerime sadece yem verme ve su takviyesi kalacak. yemi de günde bir verirler. hayvanlar biraz forma girerler göbeği saldı salacaklar.

Yemi zaten tek öğün vermiyor musun Cem?

yok sabah ve akşama böldüm. yem çeşidi o kadar çok ki tek öğün versem sıra gelene kadar nerdeyse iki hafta geçecek. zaten royal, tabin ve raffy I için 2 gün ara veriyorum. diğer yemlerde de karışım yapmak istemiyorum her yemden gerekli olanı alsınlar diye. durum bu ilerde yemler bitince ortak madde içerenlerden gerekli olanları alıcağım. o zaman düzene girecek iş zaten ot ağırlıklıya dönecekler.

Şu şekilde yapabilirsin. İki öğünde vereceğin yemleri tek seferde ver bence. İlk yavru hali gidince günde tek öğün beslemek gerekiyor.

cem' Alıntı:
watt yükseldikçe hem florasan kısmının çapı genişliyor hemde altındaki beyaz kısım. o da bazı duylara tam oturmuyor. bu 15 wattlık olanı düşünmüyor değilim. yazın, namibayı çıkarıp bunu takabilirim. bu sayede ısıtıcı lamba kadar uzun süre yakabilirim. zaten zamanlayıcıya bağladım. bu şekilde hiç el değmem. namibayı 6 saat dolunca kapatıyorum. yazında yazlığa bir süreliğine gitme durumum var bakım, boya, tamiratla uğraşıcam. o sürede kardeşlerime sadece yem verme ve su takviyesi kalacak. yemi de günde bir verirler. hayvanlar biraz forma girerler göbeği saldı salacaklar.

Cem, haklıymışsın. Bu uvb ampulde alttaki beyaz kısım genişmiş. Bende 1 tane exo terra 26 w, 2 tane namiba 23 w yedek var. Baktım mandallı lambalara olmuyor. Bunları ancak büyük akvaryumdaki deve boynuna takabileceğim. Buda muhtemelen 5-6 sene bu akvaryum için uvb almama gerek olmadığını gösterir. Alırken hiç aklıma gelmedi diğer lambaya olmayacağı.
Tabi böyle olunca ne oldu. Eldeki yedekleri diğer kuru alanlarda kullanamayacağım. Temmuzda uvb ampullerin tümünü değiştireceğim. Böylece 2 akvaryum için 1 de yedek için bu Juen deki 15 w olandan 3 tane almalıyım. Umarım bunlarda namiba gibidir. Exo terra 1 sene sonra at diyor. Namiba saatten geliyor ve benc ömrü çok uzun. JBL sitesinde ömür bilgisini bulamadım.
Bu arada önemli bir konuya açıklık gelmesi için net bir bilgi buldum. Ben bu uvb lambalardaki güç farkının hep mesafeyi etkilediğini söylüyordum. Genelde süre için güçlü olanda daha az güçsüz olanda daha fazla olmalı diye çok yorum okumuştum. Ben 13 w ve 26 w exo terra 5.0 ampullerimi günlük aynı süre ile açık tutuyorum. Ancak namibalar 6.0 olduğu için süre biraz daha kısalabilir tabiki. Yani daha önce dediğim gibi ışın miktarı süreyi güç miktarı mesafeyi etkiler. JBL bu sayfada bu ampulleri net göstermiş. Hatta mesafeyide tam dediğim gibi önermiş. Ben 13-15 w olanları 20 cm, 23-26 w olanları 30 cm mesafeden konumlandırıyorum.
http://www.jbl.de/de/terraristik-produkte/detail/4415/jbl-reptiljungle#info

bu bilgiyi bulman hakikaten iyi olmuş. böylece en sağlıklı performansı da görmüş olduk.

Evet Cem. Önceleride diyordumya düşük güçtekiler 20 cm gibi daha yakın, yüksek güçtekiler 25-30 cm gibi daha uzak olmalı. Tabi 30 cm üzerine çıkılmamalı.
Süre hepsinde aynı yani. Ancak bende şu an yananlar bende tümü exo terra 5.0 olanlar ve günde 8 saat açık. Kuru alan ziyaretleride az olduğu için. Daha sık çıksalar 6 saate çekerim. Ancak namibalar 6.0 olduğu için 6 saati geçmemeli. Hatta kuru alan ziyaretleri fazla olursa 5 saate çekmeli. Aklında olsun.

Geri