Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Jebo UV ultraviole strerilizator - Kaplumbaga akvaryumu icin uygunmudur?

SedatSezer

Bronz 4 Üye
Arkadaslar Merhaba

Ben dahil cogumuz yosunlanma problemiyle karsi karsiya kalmisizdir. Ben ozellikle gorsel olarak yosunlanmadan ve suyun zamanla bulaniklasmasindan cok sikayetci biriyim. Akvaryumum direk gunes almadigi filtremide herhafta temizlememe ragmen yosunla ugrasiyorum. Yosun onleyici kimyasallari arastirirken boyle bir urun buldum. Sitede konularda aradim ama goremedigim icin sizlere Ultraviole sterilizator hakkinda danismak istiyorum. Yeni bir akvaryum kurmak uzereyim ve devamla kaplumbagalara zarar verebilecek kimyasallar yerine Uv stabilizatorlerin ozellikle buyuk akvaryumlarda yurtdisinda kullanimin cok yaygin oldugunu gordum.

Urun bu: mailto:/urun_detay.aspx?urn=15175&ad=jebo-uv-h9-ultraviole-sterilizator&kat=0
Akvaryum hacmine gore farkli boyut ve kapasitede olanlar var. Dis filtenin cikisina baglaniyor anladigim kadariyla ve tahliye olan suyu uv-c isinina maruz tutarak zararli bakterilerden arindiriyor algleri ve yosunlari olduruyor(mus).

Kaplumbaga akvaryumunda boyle bir uzun vadeli cozum uygulamak cok isterim ancak kaplumbagalar bir zarari olurmu? Fikriniz varmi?

Simdiden sagolun.

Bunu genelde hastanelerde sterilize işlemi için ve tuzlu su akvaryumlarında sterilize işlemi için kullanıyorlar. Bu yararlı ve zararlı tüm bakterileri yok eder. Bizim akvaryum sistemlerinde olmasını istediğimiz bakteri kültürüne zarar verir yani yok eder. Dış filtreye konulan substrat yada lav işlevini yitirir. Su değerleri kaplumbağaların istediği koşullardan uzaklaşır. Bu sebeple kaplumbağa akvaryumlarında kullanmıyoruz.

Cvp: Jebo UV ultraviole strerilizator - Kaplumbaga akvaryumu icin uygunmudur?

hastane ve kuyu suyu yani klor katılmamış su kullanan evlerde arıtma sisteminde kullanılır. emre gerekeni açıklamış. bunun metilen mavisinden farkı yoktur. tersine bu sterilizatör amonyağa etki etmez. metilen mavisi ise amonyak zehirlenmesinden doğacak etkiyi azaltır. kullandığın su klorlu su ise zaten buna gerek yok. bu sebeple musluk suyunun dinlendirip konulması gerek bu süreçte klor uçar ve sudaki oluşan yararlı bakterilerin yapısını bozmaz.

alg ve yosun oluşumları için önereceğim eğer dış filtren varsa "jbl silicat ex'"tir. kahverengi (diatom) alg oluşmuyor sadece yosun varsa "jbl phosphate ex" kullanabilirsin.

Cok guzel aciklamissiniz. Cok sagolun. Tavsiye ettiginiz urunlere bakicam.

jbl silicate ex'de fazla olmasa da fosfatta var. onu yazmayı unuttum. bu her ikisine de çare oluyor. diğeri sadece yosun için. aynı zamanda akvaryumda canlı bitki de fosfattan beslendiği için bitkiye de olumsuz etkisi var. gerçi kaplumbağalar bitki namına bir şey bırakmaz o da ayrı mesele.

Geri