Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

jet 906f

Sıddık

Gümüş 4 Üye
İc filtre icin bu markayi ve modeli buldum. Kullanan var mi veya bakabilir misiniz sizce isimi görür mü

Özellikleri ve ücreti güzel. Fakat markasından bir ürün kullanmadım ve sağlamlığını bilemeyeceğim. Bir de bu ürün için büyük akvaryumlar için demekte ve 16 cm kendi boyu bulunmakta. Akvaryumunuzun hacmi nedir ? Başka bir forumda 150 litrelik akvaryumda çok dalga olduğu söylenmiş. Akvaryumunuz orta boy ya da küçük ise işinize yarayamayacaktır.

Cvp: jet 906f

atay bu filtre 250-300 litrelik akvaryuma göre hayvanlar rahat edemez.ben 15 W gücünde filtre aldım 250-260 litre su olan akvaryumu birbirine katıyor.

Tamam abi senin jenecayi alip geciyorum o zaman. Akvaryumu da hallettim o dedigimi. Kac kilo silis alayim

akvaryum ölçüsü ne idi ?

http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm
http://www.mamaci.net/U1429,244,jeneca-ipf-4200l-akvaryum-ic-filtresi.htm

bu iki filtre var. şelale borusu olan eski modeldir. ama ucundaki o boru ile yön verip sirkülasyonu azaltabilirsin. diğerinde o uç yok. alt hazne süngerini çıkarıp seachem denitrate veya zeolit kullanabilirsin. ama buna yönlendirmekte istemem alternatifleri de araştır.

Hangi ic filtre olursa olsun haftada 1 veya daha cok yikayacaksiniz bunu belirteyim ben 270 litrelik akvaryumda gecici bir sureligine ic filtre kullaniyordum amonyak patlamasi oldu

Alisarp bende yaklaşık 7-8 aydır ıc fıltre kullanıyorum. Başlarda 10 gün ya da 2 haftada bir temizliyordum ama sonrasında ayda bir değiştiriyorum bir olumsuzluk görmedim ne bir performansında dusme ne de başka bir durum. (masallah dıyımde nazar değmesin :) )

Şafak akvaryum hacmi sabit kalmak şartıyla hayvanlar büyüdüğü zaman bu sorun ortaya çıkıyor. Akvaryumdaki suyun gerek buharlaşması ve gerek kısmi değişimlerinde eklenen sular bu süreci uzatır. Akvaryum hacmi hayvanın gereksiniminden büyük olursa yine bu süreç uzun olur.

Sen yinede temizleme süresini o kadar uzatma. Özellikle motor içinden su geçen kısımlarda dışkılar birikip mayalanma yapıyor.

Bi de soboyu sorduğumda iyi bi marka degil demişlerdi. Senin kullandigin modeli ne Alisarp

Yanilmiyorsam sobo wp-2000f i kullaniyorum ben yaninda selale aparati da var

Zaten suyun 3-5 katini cevirmesi lazim bir saatte gucude ideal olmadi cama vurdurursunuz

Evcil hayvan kullanimina uygun degil diyip kaplumbağa resmine carpi atilmis otuz.com da. Sebebi nedir bunun?

Geri