Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabızlık sorunu

TG351

Yeni Üye
merhaba aranıza yenı katıldım :) evlendıkten yırmı gun sonra esımle ıkı kırmızı yanaklı kaplumbaga aldık yanı sekız aydır bakıyorum.oncelerı nasıl bakılacagını bılmıyordum olum kabını verdıler bunda yasar dedıler :( hıc aklıma arastırmak gelmedı.gecenlerde arastırma yaptım ve cok uzuldum onlara bır akvaryum ayarladım.dort bes gun oluyor akvaryuma gecelı yalnız demın akvaryumda cıslerını gordum daha once bu sekılde yapmıyorlardı kucuk nokta seklınde yapıyorlardı bu seferkı kalın sılındır seklınde ve sıhayımsı bu kabızlık sorunu mu :( aladdın ve sukufe, hangısı yaptı bılmıyorum bu sorunu nasıl cozerım

Cvp: kabızlık sorunu

Hoşgeldiniz,
Gördüğünüz dışkıları. Buda sindirim gerçekleştiği anlamına geliyor, yani kabızlık sorunu yok. :)
Ne ile besleniyorlar?
Alttaki linkte yer alan konuyu muhakkak okuyarak gerekli şartları sağlamanız gerekmekte. Ekstra sorularınız olduğunda da yardımcı olunacaktır.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Ailenize sağlıklı mutlu uzun ömürler dilerim :smile:

olivia-peter' Alıntı:
Hoşgeldiniz,
Gördüğünüz dışkıları. Buda sindirim gerçekleştiği anlamına geliyor, yani kabızlık sorunu yok. :)
Ne ile besleniyorlar?
Alttaki linkte yer alan konuyu muhakkak okuyarak gerekli şartları sağlamanız gerekmekte. Ekstra sorularınız olduğunda da yardımcı olunacaktır.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Ailenize sağlıklı mutlu uzun ömürler dilerim :smile:

tesekkur ederım :) daha oncede dıskılarını gormustum ama kucuk ve yuvarlak gıbıydı ama bu sefer kı dort kat daha buyuk :eek: yanı bılmıyorum daha once hıc boyle bırsey olmamıstı.hazır yem verıyorum haftada ıkı defa tatlı taze su balıgı verıyorum marul da yıyorlar arada :)

Muhtemelen daha küçük oldukları için suda dağılıyordu ve o haliyle görüyordunuz.
Hazır yemlerden besin değeri olarak en kaliteli yemler sera, tetra, jbl ve tropical gibi markalardır.
Muhakkak kullanılması gereken yemler;
sera raffy P (farklı renklerde yemler içerir kırmızı renkte olanlar mineraldir, ayıklayıp haftada bir gün veriyoruz),
tetra reptomin (yosun içerikli, bitkisel yemlere hazırlık denebilir),
Sera raffy l (kuru karides)

Bu yemler ile yapılan beslenme programında hayvan gerekli besin deeğrlerini almış olurlar.
Hayvaları bir günde sadece kafa hacmi kadar yem ile beslenmeli.
Yemlere ek olarak kabuk gelişimi için Uv-a ve Uv-b ye ihtiyaç duyarlar. Eğer Uv lambalarınız yoksa eczaneden Devit3 oral damla almanız gerekir. Hafta bir, bir yeme, bir damla damlatıp hayvana verilmeli. En fazla 3 ay kullanılması tavsiye edilir. Yani uv lamba şart. Aksi takdirde kabuk yumuşaması olur.

Marul yemeleri güzel erken başlamışlar :) kabuk büyüklüğünün yarısı kadar haftada bir gün vermek yeterli.
Taze balık hazır yemlerden soğutabilir. Fazla vermemekte fayda var 2 haftada bir belki ayda bir.

olivia-peter' Alıntı:
Muhtemelen daha küçük oldukları için suda dağılıyordu ve o haliyle görüyordunuz.
Hazır yemlerden besin değeri olarak en kaliteli yemler sera, tetra, jbl ve tropical gibi markalardır.
Muhakkak kullanılması gereken yemler;
sera raffy P (farklı renklerde yemler içerir kırmızı renkte olanlar mineraldir, ayıklayıp haftada bir gün veriyoruz),
tetra reptomin (yosun içerikli, bitkisel yemlere hazırlık denebilir),
Sera raffy l (kuru karides)

Bu yemler ile yapılan beslenme programında hayvan gerekli besin deeğrlerini almış olurlar.
Hayvaları bir günde sadece kafa hacmi kadar yem ile beslenmeli.
Yemlere ek olarak kabuk gelişimi için Uv-a ve Uv-b ye ihtiyaç duyarlar. Eğer Uv lambalarınız yoksa eczaneden Devit3 oral damla almanız gerekir. Hafta bir, bir yeme, bir damla damlatıp hayvana verilmeli. En fazla 3 ay kullanılması tavsiye edilir. Yani uv lamba şart. Aksi takdirde kabuk yumuşaması olur.

Marul yemeleri güzel erken başlamışlar :) kabuk büyüklüğünün yarısı kadar haftada bir gün vermek yeterli.
Taze balık hazır yemlerden soğutabilir. Fazla vermemekte fayda var 2 haftada bir belki ayda bir.

kayserıde bu yemlerden yok sanırım her petshopta aynı yemden gosterdıler :/ nerden temın edebılırım yemlerı ? bu arada evet taze balık verınce hazır yeme burun kıvırıyolar balıgı uzattıgım zamankı hallerını gorsenız delırıyolar balık ıcın :D

Bende yaşadığım şehirde o yemleri bulamıyordum, bir akvaryumcu ile konuştum şimdi alıştı getiriyor oradan alıyorum hep, olmadı internetten.

Otuz.com ya sa Juen Pet shop internet alışverişiniz için güvenli sitelerdir.

Balık eğer alabalıksa 10 günde bir verilmelidir. Bunun sebebi kalsiyumu çekerek kabukta yumuşamaya neden olur. Balık verilirse günlük kafa hacmi aşılmamalı. Başka yem verilmemelidir. Balık şu şekilde verilmelidir. Kılçıksız beyaz eti alınır. Cezvede az bir su kaynatılır. Ateşten alınıp balık bu suya atılır. 1-3 dakika duruma göre bekletilip soğuduktan sonra verilir. Tatlı ve tuzlu yiyecekler verilmemelidir. Yem varsa verilmesine gerek yoktur. İşlenmiş et ve baharatlı ürünlerde verilmemelidir. Yağsız temiz kıymada aynı şekilde uygulanır. Bunların sakıncası hayvanların yemlerden uzaklaşmasına neden olmasıdır.

Neslihanın belirttiği yemler ihtiyaçları olan içeriklere sahiptirler.

Arkadaşlara katılıyorum. Bu arada dışkı bence tam tersi normale dönmüş.

Bizim kuzen çocuklarına balık aldı. Yem almaya petshopa girdik. Eleman kaplumbağa yemi çıkardı. Bunu da gördük. Balık yemi yok elemanda. Acilde lazım. Ertesi gün izmire gidecektim. Baktım en uygunu jbl schildkrötenfutter onu aldım. Bende raffy P verdim 100 ml kadar. Ne günlere kaldık.

Pet shop tarihine geçmiş adam. Balık yemi yok, kaplumbağa yemi var :)

Birde kaplumbağanın yediğini balık haydi haydi yer dedi. İlk reptomin veriyordu. Bende kaplumbağa besliyorum bunların bileşimleri farklı dedim. Uymaz hadi bu gammarus bunu yerler deyip o yemi aldım. kaplumbağa hakkında bilgi istersen sor dedi. Allah razı olsun dedim aklıma takılan bir şey olursa ararım. ?Kartviziti torbaya attı.

Bundan sonra balık konusuna dıkkat edeyım ben daha besleyıcı dıye dusunuyordum :( bu yemı sevıyorlar bı yem almıstık suyu acayıp kokutuyordu ve yemıyorlardı degıstırdım onu. Su sıtelerı de arastırayım bır de suda bakterı uremesın dıye pet shop cu bı damla verdı contra ıchtıyo adı uygunmudur

Su değişimlerinden sonra üç damla damlatırsın. Bu bakterileri öldürür. Alkol bazlı olduğu için daha fazla kullanılmamalı. Balıklarda strese bağlı sakinleştirici özelliği vardır. Bu aynı zamanda amonyak zehirlenmesine karşıda endikedir.

Cvp: RE: kabızlık sorunu

cem' Alıntı:
Su değişimlerinden sonra üç damla damlatırsın. Bu bakterileri öldürür. Alkol bazlı olduğu için daha fazla kullanılmamalı. Balıklarda strese bağlı sakinleştirici özelliği vardır. Bu aynı zamanda amonyak zehirlenmesine karşıda endikedir.

tamam bazen bılgımız olmadıgı ıcın satmaya calısıyorlar bu da olur sunu da kullanın dıye, o yuzden sordum cunku zararlı olan bırsey kullanmak ıstemem.

Kaplumbaga dediginizde verecekleri ilk sey kabuk jeli! En zararlisida bu jel. Almayin kullanmayin varsa cope atin ;)

Cvp: RE: kabızlık sorunu

olivia-peter' Alıntı:
Kaplumbaga dediginizde verecekleri ilk sey kabuk jeli! En zararlisida bu jel. Almayin kullanmayin varsa cope atin ;)

almamıstım Allahtan ;)

Geri