Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabızmı?

Cvp: Kabızmı?

Şimdi karides verdim tekrar yedi bu sefer.Çok iştahlı yemedi ama 5 taneyi bitirdi.
 
Cvp: Kabızmı?

dha ne yesin 5 taneyi götürmüş sıpa. bu saat yemleme saati değil onun için iştahlı haller bekleme. suda uyuyor ise ısıtma lambasını kapa. girsin suya yatsın uyusun. normal zamanda 21:30'u geçirmeden yatır. yani ışıkları kapa uyusun. tan ağarmasıyla dikiliyorlar ayağa. yavru olduğu için gündüzleri fazla enerji harcıyor gece bol uysun.
 
Cvp: Kabızmı?

Abi az evvel halı kaydırmazı yedi sandım ödüm koptu :/ Şuan kendine gelmiş gibi görünüyor ama yarın belli olur artık herhalde gerçek durumu.Işıkları kapadım uyursa artık.
 
Cvp: Kabızmı?

Bide hergün 2 öğün veriyorum yem saatleri ve ısıtma ampulünün açık kalması gereken saat aralığı verebilirmisin abi bana.Bu arada yemde örnek olarak raffy p yi sabah 2 akşam 1.5 şeklinde veriyorum bu fazlamı?
 
Cvp: Kabızmı?

12 saat arayla yemlemek iyidir. sabah 7-8 9'a doğruda olabilir. akşamda 7-8 gibi ver. ısıtma lambasını yazın 12 saat kışın 10 saat yakıyoruz. ama sen 7:00-19:00 gibi yap. 19:00-21:00 veya 21:30 gibi bu arada da dalgıç florasan veya akvaryum dışı bir lamba yakabilirsin. gece için pencereden sokak lambası ışığı gelmiyorsa kendinden prizli loş ışık veren gece lambası kullanabilirsin. hayvan karanlıkta bir hareket algılarsa irkilmez. ekseriyetle bitki yaprakları sirkülasyondan dolayı sallanır. bu hayvanı panikletip strese sokar. ısıtma lambası için zamanlayıcı kullan. aç kapa derdin olmaz. koçtaşta hesaplı satılıyor.
 
Cvp: Kabızmı?

Abi ilk dediğin gibi sanırım.İlk dışkılamada ufak bir yırtılma olmuş ikinci de aksetmiş üçüncüde kanlanma yoktu zaten.Bugün gene çok hareketli maşallah.Dışkılamada bir problem yok.Yeme atlıyor kumunu yiyor.Tek ekstra boyun bölgesinde yoğun deri atması görünüyor.Bence çok kuru alanda kalmasının sebebi ona iyi hissettirmesi.Kaşıntısınamı iyi geliyor nedir.Gene böyle aralıksız 5-6 saat kuruda kalırsa ne yapabilirim?Bir kere yaraladı bir daha olursa bu kadar ucuz atlatamaz tahminimce.
 
Cvp: Kabızmı?

eski deri ısıdan dolayı kurudukça veya yandıkça yenilenir. boyun derisini atması için dal içinde tel olan sert yoğun dallı ipek bitki lazım. sürtünerek boyun derisini atar. deri değişimini etkileyen diğer faktörler yüksek A vitamini ve uvb ampuldür.
 
Cvp: Kabızmı?

boyun derisini atmak için kullandığı bir diğer şey su içindeki uzanan kablolardır. aralarına girerseler niye oralarda dolanıyor deme sebebi budur.
 
Cvp: Kabızmı?

Uvb yi çok yedi dün tabi ondan bence.Şimdi geçmiş gene uvb nin alnında oturuyor 20dk dır :/ Kendisi hiç girmezse gene suya ben bıraksam nasıl olur.Yada rahatsız etsem biraz öyle girse suya.Arada gidip kaşıyorum sesini çıkarmıyor hatta hareket ediyor sağa sola.Ama bazende elim titriyor bu sefer korkuyor.İpek bitkiyede bakayım eğer varsa koçtaş çevresinde bugün yarın alabilirim.
 
Cvp: Kabızmı?

Bu arada mango kökünde beyaz yosunlar çıkmış.
 
Cvp: Kabızmı?

sürekli duruyor ise uvb lambayı 2 saate indir. değişik zamanlarda çıktıkları için 3-4 saat açıkbırakıyoruz. uvb 13 W ise 18 cm mesafeden 25 W ise 28 cm'den ayarını yap. uzun müddet kalmasın iki saatte bir inmezse arkasından ittir suya insin. ıslanıp su içsin sonra çıkmak isterse çıksın.

kaşırken sallanıyorsa iyi seni kabul ettiğini gösterir. mangodaki derilerdir. sirkülasyonda uçuşan deriler gelip çıkıntılarına takılırlar. mangoyu arada bir çıkarıp diş fırçası ile fırçalayıp temizle.
 
Cvp: Kabızmı?

Abi uvb dediğin gibi 28 cm'de yarında aynı şekilde davranırsa 2 saate düşürürüm.Bu arada elimdeki termometrenin doğruluğundan emin değilim.Bendede 52w ecolite var abi sen ampül ile kuru alan arasındaki mesafeyi kaç cm olarak ayarladın acaba aynı şekil ayarlarsam kafamda soru işareti kalmasını istemiyorum.

Mango üzerindekileri deriye benzetemedim ama haftaya iç filtre temizliği yaparken onuda fırçalarım.

Bide neden çok fazla kuru alanda durmak istiyor olabilir abi?
 
Cvp: Kabızmı?

sıcakkanlılarda vücut ısısı sabittir. sıcakta terler soğukta üşürüz. soğukkanlı canlılar vücut ısılarını o anki ısı kaç derece ise ona göre ayarlar. dolayısıyla sıcaklık gördüklerinde ısıdan faydalanma meyilleri vardır. ısı ile metabolizmaları canlanır. soğukta metabolizmalarını yavaşlatırlar. bu da enerjilerini korumak için hareketsiz durmalarına sebep olur. ısı değerleri yavaşça azalıp yükselirse hayvanlar etkilenmez. ama ani ısı değişimleri metabolizma dengesini bozacağı için hastalanmalarına neden olur. bulundukları suya normalden soğuk veya sıcak su eklenmesi ve kuru alana çıkarken dış ortamın haddinden fazla soğuk olması hayvanları hasta eder.

yavru hayvanlarda yağ depolama olmaz enerjilerini yani aldığı besini sürekli harcadıkları için ısıya daha fazla ihtiyaç duyarlar.
 
Cvp: Kabızmı?

Anladım abi peki ısıtıcı lambanın kuru alana olan mesafesini verebilirmisin.
 
Eğer hayvanınız dışkısını 1 gün boyu sadece bi defa çıkarirsa iste o zaman önlem almanızı oneririm veterinerimizden aldığim bilgiye göre kabızlığa yağsız ve tuzsuz orta derecede pismis çok kücuk bi parca tavuk etide iyi gelebilir (balikta olur) benim basima ilk kaplumbağa aldiğimda böle seler cok geldi ama simdi 17 kaplubağam var ve cok sagliklilar hatta bazilari çiftleşiyorlar yani kendinizi pek uzmeyin en kötüsü bu olsun ... gecmis olsun... :)
 
Cvp: Kabızmı?

52 W ecolite 14.5 cm; 60 W phillips 16 cm mesafede. ama benimkiler 14.5-18.5 cm boylarındalar. derileri kalın kendilerini ayarlamayı biliyorlar bunalma durumunda yer değiştiriyorlar. yavrular onu akıl edemiyor. sıcaktan beyinleri uyuşunca oldukları yerde mayışıp kalıyorlar.

abdullah kabızlık durumunda devitten ağzına bir damla damlatabilirsen faydası oluyor. tavuğu pek tasvip etmiyorum. şimdiki tavukların içeriğinde ne olduğu belli değil bende yemiyorum. gerçi hangi gıda doğru ki diyeceksin. bir de kabızlık durumunda ot türevli yiyecekleri kesiyoruz. lifli gıdalar da kabızlık nedeni.
 
Geri
Üst