Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kablo ıstıcı

dgsylmz

Bronz 4 Üye
Katılım
25 Ağu 2012
Mesajlar
49
Herkese merhaba.Benim bir sorum olacak,1 yıldır kaplumbağalarımla mutlu mesut yaşıyoruz ancak en büyük problemimiz elektrik faturası :t65y: devamlı açık kalan ısıtıcımız faturayı şişiriyor. Bu nedenle bir araştırma yaptım ve internette şöyle bir şey buldum ; mailto:/urun_detay.aspx?kat=146&urn=6394 ... Bunu kullanarak hem suyun içini hemde kuru alanımı şu anki ısıtıcımdan daha ucuza ısıtabilirim diye düşündüm ama yinede bilenlere danışmak istedim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Şimdiden teşekkürler :smile:
 
Cvp: kablo ıstıcı

bildiğim kadarıyla ısıtma lambası uva ısınları verıyor ayrıyeten de kullanılan uvb lambaları var bu kablonun pek bi işe yarayacagını dusunmuyorum :) burada 10 yıl ustu kaplumbaga besleyen arakdaslarımız war bi işe yarasaydı bunu coktan denerlerdı bence :)


ayrıca 15w da ne kadar ısıtabilir ki :) 4-5 tane almak gerekebilir :D
 
Cvp: kablo ıstıcı

uv lambalara pek ihtiyacım yok güneşten direk faydalanabiliyorum :smile: benim tek derdim su ve kuru alan ısısını sabitlemek :smile: 50 litrelik bi akvaryumum var kuru alan ıcın bı bolumunde su yok 40 litre diyelım bız , 15 w'lik olmasada 25 w'lik ısıtıcı işime yarar diye düşünmüştüm ben :smile:
 
Cvp: kablo ıstıcı

Bu ürün bitki akvaryumları ve sürüngen teraryumlarının zemin altından ısı sağlaması için kullanılıyor. Kablonun katlanıp kırılmaması gerekiyor. Kaplumbağalar güçlü çenesi olan hayvanlar olduğu için suyu ısıtma amaçlı kullanılması sakıncalı. Kuru alanda tabandan değil yukarıdan ısıtma yapılmalı. Özellikle lamba ile üst kabuktan kurumaya başlamalıki üşümesin. Tabi lambadan alacağınız uva ışınlarını da içermediği için gene uygun değil.


Yazın ısıtıcı daha az devreye gireceği hatta hiç devreye girmeyeceği için elektrik tüketimi ısıtıcı konusunda aşırı azalır.
 
Cvp: kablo ıstıcı

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim o zaman eski sisteme devam ediyorum ben :smile: iyi günler
 
Cvp: kablo ıstıcı

ısıtıcı şart en fazla 5-10 tl yansır
 
Cvp: kablo ıstıcı

Kaliteli bir ısıtıcı almak elektrik sarfiyatını azaltacaktır.
 
Cvp: kablo ıstıcı

doğuş ısıtıcı sürekli açık kalıyorsa akvaryuma göre wattı düşük olabilir biraz büyük alırsan. ısıtma çabuk ve soğuma geç olacağı için daha makul elektrik harcar. gösterdiğin ısıtıcı. daha ziyade kertenkele tarzı hayvanlar için ve umumiyetle kum altı kullanılıyor.
 
Cvp: kablo ıstıcı

teşekkür ederim yorumlarınız için. Bir de bu konuyla ilgili değil ancak bir sorunum daha var; iki kaplumbağayı aynı anda ve aynı boyda almıştım geçen sene. İkisi de su şişesi kapağı kadardı. şimdi birisi aldı başını gitti diğeri küçük kaldı. Aralarında uçurum oldu resmen. Küçük kalan kabuk değiştirmede sorun yaşıyor gibi. İkiside aynı yemi yiyip aynı yerde kalıyor ama o biraz ufak kaldı. Sebebi nedir sizce ve kabuk değişimi için yardımcı bir şeyler var mı ?
 
Cvp: kablo ıstıcı

kaplumbağaların farklı boylarda olmaları genelde bir hastalık durumu söz konusuysa oluşur. hayvan, en basitinden en ağır hastalığa kadar hangisini geçirirse geçirsin. bu metabolizmasını durdurarak gerekli enerjiyi bu hastalığa verir ve boy gelişimi iyileşene kadar durur.
 
Cvp: kablo ıstıcı

Bir hastalık belitisi yok yok gibi ama yemesinde yüzmesinde hareketlerinde sorun yok. sadece kabuk değiştiremiyor gibi. daha doğrusu kenarları kalkıyor eski kabuğun falan tamamı düşmüyor. Diğeri kadar taşlara falanda sürtünmüyor bu arada.
 
Cvp: kablo ıstıcı

eski kabuk her hayvanda düşmez. üstüste birikir ve bir noktadan sonra düşmeye başlar. bazı hayvanlarda daha çabuk olur. kulaklarda şişlik veya ön kabuk kısımlarında yumuşama var mı ? bir de kalsiyum fazla vermiyorsun değil mi ?
 
Cvp: kablo ıstıcı

Kulaklarında sorun yok, kuyruğunun olduğu yer biraz daha yumuşak diğer yerlere göre. Geldiklerinden beri sera raffy p ile besliyorum zaman zaman karideslerden atıyorum, birde akvaryumun yerini değiştirdim yeni yeri diğeri kadar doğrudan güneş almıyor diye devit3 aldım 2 haftada bir yeme damlatıyorum o kadar. Yanlış bir şey var mı acaba?
 
Öncelikle her şey ikisi içinde aynı ise yani kuru alanda kalma, yem yeme miktarı gibi hastalıkta geçirmediyse farklı boylara ulaşmaları hareketliliklerinden kaynaklı olabilir. Daha hareketli olan daha çabuk büyür. Ben bunu yaşadım ama 1,5 senede yaklaşık 1,5-2 cm fark oluştu.

Kuyruğa yakın taraf daha yumuşak ve esnek olur. Gayet normal.

Doğrudan güneş alması cam arkasından ise zaten uvb ışını geçmeyeceğinden faydasız olur. Devit 3 her hafta verilebilir.
 
Cvp: kablo ıstıcı

cam arkasından güneşleniyorlardı. Demekki hala bilmediğim çok şey var ve sistemde değişikliğe gitmem lazım. devit3 üde haftada 1 e indireceğim. yardımlarınız için teşekkür ederim iyi geceler :smile:
 
Cvp: kablo ıstıcı

uva lamba alma olanağın varsa iyi olur bu gelişimleri için iyi birşey. metabolizmalarını canlandırıp büyümelerini ve vücut dirençlerini artırmalarına yarar.
 
Geri
Üst