Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kablumbağa alışma süreci

Sprite

Gümüş 1 Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
213
Arkadaşlar benim iki kaplumbağam var oogway ve shifu bu ikisini alalı 4-5 gün oldu ama alışma süreci daha sürüyor bununla alakalı şunu söylemek istiyorum küçük olan yanş shifu cesaretli sürekli bi göz teması kuruyor hep yaklaşmaya çalışıyor ama oogway büyük olan hep kaçıyor sürekli tetikde ve bu shifu yu da tedrigin ediyor ben yem vermye çalıştığımda shifu yavaşca yaklaşmaya çalışıyor ama oogway beni gödüğü anda çıldırıyor kaçmaya çalışıyor cama dorğu sürekli shifu da korkup akvaryumun arka taraflarına kaçıyor ne yapabilirim oogwayi nasıl alıştırabilirim kendime?
 
Cvp: Kablumbağa alışım süreci

benim de 4 kaplumbağam var biri 2yaşında üçü 5aylık falan.kuru alana çıkıolar beni görünce hepsi kaçıyor ben napcam onu bilmiom kardeş:(:(:(:(
 
RE: Kablumbağa alışım süreci

eline çok alıyorsan kaçabilirler elinle beslemeyi dene
 
Cvp: Kablumbağa alışım süreci

ali daha 4-5 gün olmuş biraz daha zaman tanı :) benım Şaşkında korkuyor hemen kacıyorda cok sukur Yaramaz elımden yem yemeye gelıyor :) bıraz sans aslnda bnmde alalı 4. gun bugun.
Ama cem abi ve emre abinin soyledıgıne gore 15 gun hc yem yemeyen bıle oluyormus yapacakların suanlık gozlemlemek fazla elıne alma gereklı olmadıkca vs. Baska da sabır :)


MülayiM' Alıntı:
benim de 4 kaplumbağam var biri 2yaşında üçü 5aylık falan.kuru alana çıkıolar beni görünce hepsi kaçıyor ben napcam onu bilmiom kardeş:(:(:(:(

ne zmandır sizde kaplumbağalar. Genelde kuru alanda dırek kacarlar dıye blıyorm ve eger kısa bır sure olmussa alalı gayet normal bır durum
 
Cvp: Kablumbağa alışım süreci

ilk başlarda hayvanların önüne yem atılıp uzaklaşılmalı gerekirse bulundukları odadan çıkılmalıdır. farklı ortam ve farklı yüzler hayvanların çekingen davranmasına sebep olur. alışmaları belli bir süreç istiyor. yeri geldiğinde yeme karşı günlerce isteksizde olabiliyorlar. akvaryumun kirlenmemesi açısından yemler tek tek atılmalı yiyorlarsa devamı verilmelidir. yemiyorlar ise 15 dakika kadar sonra sudan alınmalı dağılıp kirletmesi önlenmelidir.
 
RE: Kablumbağa alışım süreci

Benim bir seneden fazladır beslediğim bir kaplumbağam halen elimden yem yemiyor. Ama aynı boyda gelen diğerine büyümede fark attı. İlle alışacak diye bir durumda yok. Önemli olan suya atılan yemleri yesin, kuru alanı sakinken kullansın, çok durgun olmayıp yüzsün.

Kuru alandan kaçmalarını hiç yadırgamayın. Benim iki yaşına gelen hayvanlarım halen kuru alandan kaçıyor. Bu hayvanlar kendilerini suda güvende hisseder.

Yani durumlarda bir anormallik yok. Neticede evcil hayvan değiller.
 
Ama ben onların kuru alandan kaçıp kendilerini tehdit yada huzursuz hissetmelereini istemiyorum en iyisini istiyorum korkmadan güneşlenip yüzsünler
 
Cvp: Kablumbağa alışma süreci

kendilerine güven kazanmaları 1 seneyi buluyor. ben ilk sene bulundukları odaya gün içi toplamda yarım saat bile girmiyordum. bu da yem verme ve su değişimleri sebebiyle. benim çalışma odamdalar evrak bir şey lazım olduğunda dahi yemleme zamanlarına denk getirip alıyordum. odaya sürünerek bile girsem farkediyorlardı. sonra hemen suya atlıyorlardı. şimdi odaya girsem salladıkları yok.
 
Bu kadar süre sonunda dahi yavaş hareketlerle girmeli. Ki bendekiler genede yavaşça kaçıyor. Sadece çizgili bu konuda sorunsuz.
 
Cvp: Kablumbağa alışma süreci

Hesabim yok oldu MülayiM di neyse herkese tsk ama 2 yasinda olan 2 yildir benimle 5 aylik olanlar 4 aylik benimleler ve hala korkuyolar


Bide AEK 2 yasinda olan kaplumbaganin boyu kac cm
 
Cvp: Kablumbağa alışma süreci

Yaz başından (1,5 yaş) beri ölçmedim. O zaman biri 11 cm diğeri 10 cm boydaymış. Yılbaşında tekrar ölçüm yapacağım.


Çizgili olanın yaşı belirsiz. Zaten erişkinken sahiplenmiştim.
mailto:/forum/Konu-boy-olcumleri-06-2013.html
 
Cvp: RE: Kablumbağa alışma süreci

mülayim ve digerleri' Alıntı:
Saol bnm 6cm ama gelismesi geri mi kalmis

2 yaşındaki kaplumbağa uygun koşullarda 12-15 cm gibi bir boyda olabilir. Özellikle 1 yaşında 8 cm boyu bulur. Seninki çeşitli sebeplerden uygun gelişememiş. Bunun sebepleri; hastalık geçirme ve tedavide ilaç kullanımı ile gelişim yavaşlaması, uygun olmayan ve kalitesiz beslenme, yetersiz su alanı, yetersiz su ve kuru alan ısısıdır.
Bunları değerlendirip geliştirmelisin Pelin. Hayvanın eksikliğine göre ihtiyacını karşılamak gerekir.
 
Geri
Üst