Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kablumbağa beslemek istiyorum

zeybk70

Bronz 5 Üye
kablumbağa besleyenleri merak etmiştimdir acaba nasıl beslıyorlar falan ? bi arkadaşımda gördüm ve cok hoşuma gitti görüntüsü . düşündüm ve almaya karar verdim .nasıl bı kablumbaga almam lazım bakımı nasıl olur ne ile beslenirler o konular hakkında hıçbirsey bilmiyorum ne yapmam gerekiyor öncelikle. .

Cvp: Kablumbağa beslemek istiyorum

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Bu konuda gerekli tüm bilgiler mevcut. Anlaşılmayan yada aklınızda soru işareti kalan konuları tekrar sorabilirsiniz.

Burada önemli olan hayvanı edinmeden önce sistemin tamamen kurulmuş olması gerektiği.

Foruma hoş geldiniz.

su an bi 60 tlm var hanı kablumbagayı alsam su an acil gereklı olan seyler ne pekı

İsitici ve buyuk bir akvaryum al.
Filtrede olsun.
Akvaryumu buyuk al ki bir daha almak zorunda kalma ki alabiliyosan al.
Sonra benim gibi ugrasirsin.
El yapimi kuru alanlara bak.
Cok masraf etme.
Sera raffy p ve sonrada alabilirsin Sera raffy i yem olarak.

Sera raffy i yi sonra alabilirsin.

akvaryum ve ekipmanları tamamlamadan sakın kaplumbağa alma. öncelikle bir kaplumbağa için ara geçiş akvaryumu en az 50 lt su almalı. ömürlükte tek kaplumbağada en az 100 lt su olacak ve akvaryum eni en az 40 cm olacak. su ısıtıcısı, iç derece, kuru alan, kuru alan için ısıtıcı lamba ve filtre birincil gerekli olanlar. yemlerde burcunun belirttikleri.

düzgün bir akvaryum ve ısıtıcı en temel ihtiyaçtır önce onları temin etmelisin.

zeybk70' Alıntı:
su an bi 60 tlm var hanı kablumbagayı alsam su an acil gereklı olan seyler ne pekı

Verdiğim linkteki konuyu okumalısınız. Tüm detaylar ne için ne lazım anlatıldı.

Zorunlu malzemeler:
Tek hayvan için 60-70 lt su hacimli geçiş akvaryumu yada 130-140 lt hacimli ömürlük akvaryum.
Su için ısıtıcı.
Su temizliği için mümkünse dış imkan yoksa iç filtre.
Kuru alan.
Kuru alan ısıtma lambası.
UVB lamba yada imkan yoksa kısa süreliğine kullanım için devit 3 vitamin.
Sera raffy p ana yem.
Sera raffy I ek yem.
Sera mineral destek yem.

Gerekli ama hayati olmayan malzemeler.
Tabana yemeleri ve deri değişimine faydası için silis kum.
Kabuk kaşınmaları için su içine mango kökü.
Doğal görünüm ve gece tutunup yüzeye yakın uyuması için ipek yapraklı bitki.
Daha iyi beslenme için çeşitli yemler.

Hoşgeldiniz,

Yapmanız gereken tahmini masraflarla ilgili bir bir yazı paylaşmıştım. Ona göz atmanızda fayda var. Aşağıdaki link'ten ulaşabilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-kalem-kalem-su-kaplumbagasi-masraflari.html

eğer malzemeleri tam yapmassan alcağın hayvanlar hastalığa yakalanırlar ve kötü ihtimal ölürler :59:

Ne kadar zamandir aklima takiliyo burdan soriyim dedim 1 kaplumbaga icin omurluk 100 lt deniyor ama sitenin hesaplama seyinde 25-30 cm icin 130 lt yaziyor??

100 lt su miktarıdır. iç kuru alan ve kaçmayı önleme boşluğu için akvaryum daha büyük olmalı. ortalama 140-160 lt arası akvaryum bu olanağı sağlar.

akvaryum eni en az 40 cm olmalı ki hayvan tam boya geldiğinde rahat manevra yapıp dönsün.

Boyu akvaryum ortamında 25 cm üzerine çıkan sayısı yok denecek kadar az. O ihtimal göz önüne alınarak bu rakam verildi.

o zaman öncelikle ekipmanları almam gerekiyo sanırım ekipmanı tamamldktan sonra alırsam sıkıntı da yasamam bence.

Tabiki önce ekipmanlar edinilip sistem kurulmalı. Böylece hem rahat rahat bolca zamanda düşünerek yapılır ve her gerekenin uygun olanı seçilir. Hayvan da hazır ve uygun bir eve gelir.

öneriniz için teşekkürler en kısa zamanda acıl gerekli olanları alıp kapluşuma kavuşacam :) dıger malzemelerıde elime tl gectıgınde halledecegim ;)

Geri