Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kablumbağa Firar Nedenleri ?

Erik

Bronz 4 Üye
Geçen haftalarda tospalarımdan biri firar etti 2 saatlik hummalı aramalarım sonucunda mutfakta buzdolabının arkasında buldum.. kuru alanımın cam yüksekliği az gelip de ordan çıkmıştır diye kuru alan duvar yüksekliğini de yükselttim fakat bugün tekrar kaçmış sıpa..bu sefer de kanepenin altında bulmuş eşim..
Psikolojik bi sorunu mu var bu tospanın nedir anlamadım? sudan çırpınıp çırpınıp dışarı çıkıyor amacı nedir ki firar etme çabalarının :S

Kolumbağanız erişkin bir dişi değil ise yaptığı davranış bir çoğunda normal olarak görülen kaçma girişimleri. Bu hayvanların bir çoğu tutsak hayata uyum sağlayamaz.
Ayrıca yaşadığı yer ufak geliyorsa strese girip kaçma girişimleri artabilir.

Cvp: Kablumbağa Firar Nedenleri ?

Benim kaplumbağamda defalarca kaçtık bi kez 2 gün bulamamıştım bi kez balkondan atladı şu an bile hala bulunduğu akvaryumdan tırmanıp kaçmaya çalışıyor :)

kapluşunun yaşı67 yi geçtiyse çiftlleşip yumurta bırakma zamanıgelmiş olabilir:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:[/size]

pardon yanlış yazdım 10 veya11:D:D:D

bende 67 deyince dedim ne oluyor. o vakte kadar yaşarsa bırak çiftleşmeyi ver emminin eline bastonu dolaşsın dursun.:haha:

Geri