Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kablumbağa İle Balığın Aynı Akvaryumda Yaşaması 2 yöntem

TheSilici

Bronz 2 Üye
Katılım
11 Ocak 2010
Mesajlar
97
1. Yöntem Gerekli Malzemeler:
2 motor
2 ısıtıcı
1 akvaryumunuzun boyuna göre cam
1 filtre

1)Camla bölelim.Sonra kablumbağanın olduğu yere filtre ısıtıcı motor koyalım.Balıkların olduğu yere ısıtıcı ve motor koyalım.

2. Yöntem Gerekli Malzemeler:
1 motor
1 ısıtıcı
1 filtre
1 tülbent veya sinekçelik (biri olsa yeter)

2)Tülbentle veya sinekçelikle akvaryumu bölelim.Motorları tam ortaya koyun.Ve ısıtıcıyı motorun yanına koyun.

2)Not:Kablumbağanın sıcaklığında yaşayabilecek balık lazım.

Repp+++ Yorum
 
Çok büyük bir akvaryum gerekmez mi?
Bence kaplumbagaların suyu daha çabuk kirleniyor 2ye bölünce sorun olabilir ama düşünceleriniz için teşekürler=)
 
Aynı akvaryumu camla bölmek ve tüm ekipmanlardan 2 tane kullanmaktansa ayrı ayrı akvaryumlarda kaplumbağa ve balıklara bakmak bence daha iyi olur. Bölüp kullanabilinecek kadar bir akvaryum hem kaplumbağalara, hem de balıklara yetecek kadar büyük olmalı bu da 1 metreden ya da 100-150 litreden fazla demek en az. Kuru alan sorunu da ayrı bir boyut su düzeyini balıklar için akvaryumun sonuna kadar doldurmanız gerekirken kaplumbağaların kuru alanları olabilmesi için akvaryumun bir kısmını boş bırakmanız lazım. Bunu da aynı akvaryumda sağlamak oldukça zor. Kuru alan konusu da aynı şekilde bayağ uğraştırıcı olcaktır ve öyle bir akvaryum cidden bayağ büyük olmalı. Arayı camla ya da başka bir şeyle bölseniz bile iki ortamdaki sular arasında ısı alışverişi olcaktır örneğin bir taraf 28, diğer tafar 23 derece olsun zamanla bi taraf soğuyacak diğer taraf ısınacaktır ve ısıtıcılar da o orta değere göre çalışacaktır bu da her iki türün de uygun olmayan su sıcaklığında bakılması anlamına gelir.

Diğer yöntem biraz daha pratik tabi kaplumbağalarınız onları balıklardan ayıran bölmeye zarar veremeyecek büyüklükte ise. Yine de o durumda da bazı sorunlar olcaktır filtrasyon gibi. Kaplumbağalar hem kendi hem de balıkların suyunu kirletmiş olcaklardır ve su değişimi de başlı başına sorun olabilir. Balıklar kaplumbağalara göre su değişimlerine çok daha duyarlıdır bu yüzden ekstra özen göstermek lazım akvaryum bakımına ve temizliğine. Ayrıca kaplumbağaların artıkları, yemleri, yem yerken suyu kirletmeleri vb şeyler de hesaba katıldığında balıkların işi hayli zor olcaktır.

Şahsen deneyip tecrübe edenler var mı bilmiyorum bu yöntemleri ama kendi düşüncem iki şekilde de olsa yine de sorunlar çıkacağıdır. Bu yüzden ayrı türlerin ayrı ortamlarda beslenmesi taraftarıyım.

Fikirleriniz için çok teşekkür ederiz tabi ki.
 
Geri
Üst