Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kablumbagam suda çok çırpınıyor tırmanmaya çıkmaya calışıyor

savas_yok

Altın 4 Üye
Katılım
13 Kas 2018
Mesajlar
256
Selam arkadaşlar 13 14 yıldır beslediğim kablumbagam 3 4 gündür çılgınca suda çırpınıyor normalde açken bizi görünce yapardı yanına gidip göz teması kurunca kesiyor bu davranışı acaba hasta mı :(
Erkek cinsiyeti modemin adaptörüne filan kur yapıyor ama ilk değil kur yapması acaba ondan mıdır

Akvaryum büyük uv ışınım yok ama güneşe düzenli çıkarıp güneşlendiriyorm suyunu 3 4 günde değiştiriyorm kabugunu fırçalıyorum mutlu aslnda bilmiyorm
 
Cvp: Kablumbagam suda çok çırpınıyor tırmanmaya çıkmaya calışıyor

Suyu değiştirip ufaktan ılık su ekledim şuan ayakları uzattı uyumakta yoksa veterinere götürecektim yanıt yazan olmamış ama yine de teşekkürler
 
Bugün müsait değildim foruma giremedim kusura bakma.

Özellikle tek yaşayan hayvanlar dikkat çekme ve ilgi gösterilmesi için bu hareketleri yapar.

Uv olmasa da bir ısıtma lambası bu zamanlar için gerekli. Suyun 26-28 derece arası kuru alanın 32 derece olması uygundur.

Sürekli su değişimi yapıyor isen ya akvaryum yeterli değil yada filtren yok.

Akvaryum hacmi en azından140 litre civarı olmalı. O yaştaki hayvan tahminen 20 cm boyu geçmiştir. Bu durumda direk ömürlük bir akvaryum lazım. Akvaryum büyük demişsin su oranı mı az?

Sürekli su değişimi ve ısı farkları hayvanı hasta eder. Su mutlaka emsal değerde olmalı. Akvaryumdaki su ise gece gündüz sabit ısıda olmalı.

Isı hayvanın metabolizmasını canlı tutar. Lambayı günde 12 saat kadar yakıyoruz hayvan aralıklı olarak çıkar. Gece ise su içindedir. Bu gece soğuğundan korur. Su ısıtıcısı bu işe yarar.

Hayvan tek olduğuna göre tabana silis kum koyarsan bu eşelenerek vakit geçirmesini sağlar. Mango yada mopani kökü alırsan altına girip kaşınır. Sürekli fırçalamaya gerek yoktur. Çok kirli durumlarda yapabilirsin. Ele alınma ve bu tip işlemler hayvanı strese sokar. Bu hayvan res değil mi onu baz alarak anlattım.
 
Cevabın için teşekkürler akvaryum baya büyük litre olarak baya alır ama tam detaylı bilmiyorum. Malesef filtre ve ışığımız yok suyu tamamen doldurmadığım için taşıması kolay normalde bu kadar tepki vermiyordu beni görünce geliyordu açken filan. Şuan daha iyi. Kuru alan olarak büyük taş var hem sürtünme amaçlı kullanıyor hem üstüne çıkıp kuru alan gibi yayılmakta.Bana iç filtre mi lazım dış mı bunlar hakkında bilgi verebilirmisn? Ben sporcuyum o yüzden ağırda olsa akvaryum taşımaya üşenmiyorum haftanın 3 günü tavuk gögsü atıyorum normal yemi yemeyi bıraktı o biraz suyu kirletiyor.Isı mevzusu şöyle kombinen içerinin ısısını görebiliyorum su da hem aynı koyuyorum ne çok soğuk ne çok sıcak bugün baya mayaştı 2 3 saat uyudu yayılarak memnun gibiydi :)


Ben çok detaylı bilmiyordum öncesinde akvaryuma bu kadar ekipman gerektiğini önerilerine açığım hocam temin edeceğim çok pahalı olmazsa iyi olur
 
Akvaryumun en*boy*yükseklik ölçüsünü verebilir misin? Ona göre filtre gücünü hesaplamak gerekecek.
 
Ön cam uzunluğu 65cm
En genişliği 24 cm
Boy yükseklik 37


Su yarısını dolduruyoruz anca
 
Bu akvaryum küçük. Bunu iç filtre bir hafta kadar götürür; dış filtre bu akvaryuma yazık olur. Ömürlükte tek hayvan için 80*50*50h 8 mm cam yada 100*50*50h ve 10 mm cam kalınlığı uygundur. Buna göre dış filtre aldığında su değişimini 3 ila 6 ayda bir yaparsın. Buharlaşmaya bağlı eksilmelerde takviye yaparsın su tazeliğini korur. Tabi ek filtre malzemesi de alacaksın. Bunlarda pahalı biraz. Uzun ömürlü olanları da var. 3 aylık kullanım süresi olan da.

Hayvana marul kıvırcığın orta körpe yapraklarından da ver. Sürekli protein yani tek yönlü beslenme iyi değil. Mineral yem iyi olur. Sera, prodac veya tropical'in mineral yemleri olabilir. Mineral ve vitamin içeriklidirler.

Anasayfa bakım bölümü öne çıkan konularda res bakım konusunu inceleyebilirsin.
 
2 ayda değişim yapsam yine sorun değil hocam ama sanırım ölçüler yanlış akvaryum büyük çünkü bilemedim. Yemiyor yeşillik türü :) yine denerim. Foto olarak ekleyim eve geçince. Filtre 1 hafta bile götürse bana sorun yok ama hayvana sorun diyorsunuz haliyle


2 3 günde değiştiren biriyim çünkü filtresiz belli olmayacak hem hayvana eziyet her ne kadar kısa da sürse değişim. Eve geçince hem akvaryum hem bi filtre var onun adını yazayım incelersiniz tşkler. Anasayfa konularına bakmaktaym
 
Cvp: Kablumbagam suda çok çırpınıyor tırmanmaya çıkmaya calışıyor

nQPL60.jpg
" />
 
Bu akvaryum hayvana ufak ve özellikle eni dar. Hiç yoksa eni hayvanın iki katı boyda olmalı ki su içinde rahat manevra yapabilsin. Suda haliyle az. Bize sıkıntı olan çabuk büyümeleri. O da akvaryum yenilemeyi zorunlu hale getiriyor.

Bu hayvanlar balık gibi yüzerler su altında nefeslerini uzun süre tutup gezinirler. Hatta yetişkinler geceden sabaha hiç nefes almadan su içinde uyuyabilirler. Eğer hayvan derin su içinde tecrübe sahibi değilse buna alışma biraz zaman ister. Yine de su içinde uyur ama ara ara nefeslenmek için yüzeye çıkar. Bazıları yüzeye yakın tünek, bitki vs. Üzerine tutunup uyuyabilir. Öncelik hoşuna giden yer nere ise orası.
 
2 tur atabiliyor en olarak olarak daha büyümezse rahatça dolaşıp manevra yapıyor. Suyu mecbur bu civarda tutuyorum taşın üstüne çıksın diye şimdi buna filtre alsam olmaz mı diyorsunuz


Fotoğraf açışından bence en olarak hayvanın 2katı hocam. Sizden ricam ekipman konusu bi kaç ay sonra askere gidiceğim evdekiler yollama taraftarı hayvanı çabuk suyu kirleniyor kokuyor diye filtre filan olursa bi onu ayarlarlar uğraşmazlar.hayvanat bahcesine ggöndermyi düşünüyorlar kur dansı filan yaptığından. Ben vermek istemiyorum o yüzden ekipmanları dizeceğim 60 80 tl ye filitreler var n11 de iş görürmü sizce


Olmazsa akvaryumda alırız ama askerden geldiğimde yapabilirim ancak onu o yüzden şimdilik o ucuz filtreden alsak mı
 
Tam donanımlı ve besin çeşidinde erkekler 30 dişiler 40 cm boya çıkıyor. Yalnız 20 cm sonrası olduğundan biraz yavaş seyreder.

Savaş onlara bırakacaksan bu iş gerçekten sıkıntılı. Herkes uğraşmaz. Temizlik işi işkencedir. Hayvan büyük ve büyücek kir de paralel olarak artacak. Kokuda cabası. İç filtre kiri çekse de ki çabuk pislik dolacağı için onu da en az haftada iki defa temizlemek gerekecek. Tak çıkar kırılma riski de var. Ben üç tane kırdım. Bir de bu kir ve deri toplar ama idrarı süzmez. Dolayısıyla amonyak seviyesi yükselir. Bu da amonyak zehirlenmesine neden olur.

Bana sorarsan hiç filtre masrafına girme derim. Kendi elinle gözün görerek alırlarsa hayvanat bahçesine vermen yada sahiplendirmen yada geçici olarak birine bırakman daha iyi olur.
 
Cvp: Kablumbagam suda çok çırpınıyor tırmanmaya çıkmaya calışıyor

Askerlik 21 gün hocam uzun dönem değil o kısımı belirtmediğim için yorum o yönde olmuş.Yani 2-4 günde değişeceğine 1-2 haftada değiştirseler güzel olur ona göre kuru alan ışık filanda alacağım. https://urun.n11.com/ic-filtre/dophin-960f-akvaryum-ic-filtre-1030lh-16w-P217397032 şu tarz bi filitre işimizi görür mü sence? Hayvanımı vermek istemiyorum ki vermeyeceğim bu dediklerimi yapar alırsam onlarda vermezler muhtemelen
 
Bu filtre çok güçlü yüksek sirkülasyon yapacağı için kiri çekmeden döndürür. Hayvanı rahatsız da eder. 600-650 lt\h debili birşey bak. Yine bundaki gibi hava kabarcığı versin. Su çıkışı yanındaki küçük deliğe serum hortumu takılıp diğer ucu dışarı verilir bu şekilde suya oksijen girer su kalitesi çabuk bozulmaz. Bu zerrecikler amonyağa bağlanıp amonyağın daha hızlı uçmasını sağlar.

Bu iç filtre çöp olmaz ömürlükte dış filtre yanında sudaki derileri toplamada kullanırız.

Süre kısaymış o halde haftada bir temizleme yeterli ama suyu yükseltmen lazım. Motoru da dahil komple su içinde olmalı.

Hazneyi temizlemede fişi çekip hazneye poşet geçirip o şekilde sökülecek aksi halde çıkarırken bütün kir suya dökülür.
 
Cvp: Kablumbagam suda çok çırpınıyor tırmanmaya çıkmaya calışıyor

Cevabınız için çok teşekkür ederim ekipmanlar için ayrı konu açtım hocam.Eksiğim varsa oraya da yazar mısınız almam gerekenler için
 
Cvp: Kablumbagam suda çok çırpınıyor tırmanmaya çıkmaya calışıyor

Selam arkadaşlar 4 yaşındaki erkek kaplumbağam suda deli gibi çırpınıyor ve elimi görünce camın arkasından bile ısırmaya çalışıyor 40*40 akvaryum dar geliyor olabilirmi?
 
Kabuk boyu kaç? Boyu baz alıyoruz.
Günde kaç öğün yem veriyorsun?
Yemler neler?
Ekipman olarak neler var?
 
Cvp: Kablumbagam suda çok çırpınıyor tırmanmaya çıkmaya calışıyor

Kabuk boyu 12 cm  günde 2 öğün yemek veriyorum 1 öğünde granül yemlerden 5 adet veriyorum Sea reptil carnivor , sera reptil herbivor , sera rappy p stick ,sera rappy ...
bunların yanında hafta 2 kez beyaz peynir ,elma , kıvırcık yiyor 
Ekipman olarak ısıtıcı,dinlenme alanı ve filtresi var
 
Hayvan yaşına göre ufak kalmış. En az 140-150 litrelik bir akvaryum gerekiyor yada doğrudan ömürlük akvaryuma geçip bütün yapılacak masrafları tek kalemde halledebilirsin.

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğün kafa hacmi boyutunda yem veriyoruz. Tam denk getiremez isen bir iki fazla yem verebilirsin.

Peynir verme süt ürünleri bünyesi alışık olmadığı için uygun değil. Tatlı, tuzlu, acı, baharatlı, yağlı, içeriğindeki maddelerden dolayı işlenmiş et vermiyoruz. Aldıkları gıdalardaki tuz ve diğer bileşenler kafi. Haşlanmış yumurta akı verebilirsin. Sarısı da faydalı ama suya dağılıp kirletiyor. Bir öğünde tüketeceği miktar ayrılıp gerisi buzluğa atılmak suretiyle dondurulmuş karidesi cezvede 5 dakika kadar kaynatıp soğutup verebilirsin. Cezveye koku siniyor onun için kullanılmayan bir cezve iyi olur.

Tetra reptomin alabilirsin. Carnivor, herbivorun göbeğindeki ve raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Azı kadar fazla vitamin ve minerallerde zararlıdır. Carnivor ve herbivordakini çıkaramayağımız için raffy P'deki kırmızı stickleri verme şimdilik.

Kıvırcık ve özellikle marulun orta kısmına yakın körpe yapraklardan verebilirsin bunlar kalsiyumda içerir. Bağırsakları rahatlatır, yalnız haftada 2 günde fazla verme hayvan bıkmasın. Yeşillik yemesi sindirim ve boşaltım sistemi için gerekli. Mevsimi geldiğinde hormonsuz salatalıktan kabuğunu soyup ince bir kesit verebilirsin, çekirdeksiz kısmından. Yerse eğer haftada 1-2 yaprak fazla değil, maydonoz verebilirsin. Bu karaciğerine iyi gelir.

Isıtma lambası da lazım. Hayvan kuru alana çıktığında ısınıp kabuğunu kurutmalı. 32 derece ısıya göre ayarlıyoruz. Lamba deveboynu yada mandallı lamba olacak. Max 40 yada 60 W kaldıracak güçte olmalı. Ampul ona göre alınacak.

Taban için sarı silis kum al, tercihen vitasand marka. Bu piyasadakilere göre sterilize edilmiş olarak geliyor, yine de tozuduğu için yıkayıp öyle akvaryuma koyuyoruz. Kimyasal değmemiş bir leğende 2-3 kiloluk partiler halinde parti parti el yakmayacak suda kumu mıncıklayıp tozu çıkararak suyu yeterince doldur boşalt yaparak temizliyoruz.

Bu kum resler için gerekli yiyerek hazımsızlıklarını giderip bağırsaklardaki olası parazitleri atıyorlar. Sürtünüp eski deri ve altbağalarındaki plakalarını atıyorlar ve eşelenip vakit geçiriyorlar.

Hayvanın verdiği tepki her boyda olan hayvan için geçerli, yem verecek hissiyatıyla kendini güdülemiş olması ile her yaklaştığında bu tepkiyi verecektir. Öğün sayısı fazlalığı ve gün içi fazla yem verilmesi de bu tepkiyi göstermesine neden olur. Yetişkinlerde bu daha kısa sürer. Yem gelmeyeceğini anlayınca kendi haline döner.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugün müsait değildim foruma giremedim kusura bakma.

Özellikle tek yaşayan hayvanlar dikkat çekme ve ilgi gösterilmesi için bu hareketleri yapar.

Uv olmasa da bir ısıtma lambası bu zamanlar için gerekli. Suyun 26-28 derece arası kuru alanın 32 derece olması uygundur.

Sürekli su değişimi yapıyor isen ya akvaryum yeterli değil yada filtren yok.

Akvaryum hacmi en azından140 litre civarı olmalı. O yaştaki hayvan tahminen 20 cm boyu geçmiştir. Bu durumda direk ömürlük bir akvaryum lazım. Akvaryum büyük demişsin su oranı mı az?

Sürekli su değişimi ve ısı farkları hayvanı hasta eder. Su mutlaka emsal değerde olmalı. Akvaryumdaki su ise gece gündüz sabit ısıda olmalı.

Isı hayvanın metabolizmasını canlı tutar. Lambayı günde 12 saat kadar yakıyoruz hayvan aralıklı olarak çıkar. Gece ise su içindedir. Bu gece soğuğundan korur. Su ısıtıcısı bu işe yarar.

Hayvan tek olduğuna göre tabana silis kum koyarsan bu eşelenerek vakit geçirmesini sağlar. Mango yada mopani kökü alırsan altına girip kaşınır. Sürekli fırçalamaya gerek yoktur. Çok kirli durumlarda yapabilirsin. Ele alınma ve bu tip işlemler hayvanı strese sokar. Bu hayvan res değil mi onu baz alarak anlattım.
Merhaba kaplumbagam suda düzgün yuzemiyor durmadan çırpınıyor ve hatta bazen yuzemiyor göz enfeksiyonu var damlayı kullanıyorum ama hala bir etkisini giremedim hiç yemek yemiyor su ısıtıcısı var akvaryumda besliyorum su boyu kaplumbağamin 2 katı 14 cm neredeyse 2 aydan beri böyle hep uyuyor kareket etmiyor lütfen yaridm edin
 
Geri
Üst