Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuğu çok kötü

suderin

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar, bi arkadaşımın kardeşi kaplumbağa almış ama bakamamış ve gördüğümde içim acıdı hemen aldım eve getirdim. yıkadım temizledim filtre ısıtıcı kuru alan ayarladım herşeyini seranın raffy ı ve raffy p yemlerini aldım. gammarusu pek sevmedi ama ana yemini yiyo gayet güzel. bir hafta falan oldu, kabuğundaki sorunu anlayamadım bi türlü. resimlerden de görebilirsiniz zaten, mantar diycem ama derisinde bi sorun yok, kötü bi koku yok. kabuğunu yenileyemiyo sanki. ama size danışmak istedim. nedir kabuktaki durum, nasıl iyileştirebilirim? yardımcı olursanız çok çok mutlu oluruz. bu arada adı pasha:)

Ekli dosyalar

• IMAG0484[1] (800x452).jpg
    IMAG0484[1] (800x452).jpg
    232.1 KB · Görüntüleme: 169
Cvp: kabuğu çok kötü

foruma hoş geldin derin. hayvanda bayağı plaka birikmiş dar kapta pis su içinde yaşamışsa üstü kir bağlamıştır. önce ıslak diş fırçasına karbonat döküp fırçala. bunu iki kez yap sonra bu işi tuz ile yap. durulamalarda akvaryum suyu kullan üstü temizlenip ortaya çıksın sonra bakalım mantarda var mı. bir de kabuk boyunu ölç ne kadar bakalım ona göre ekstra yem alma durumun olabilir. geçmiş ve hayırlı olsun. hayvanı kurtardığın için tebrik ederim.

cem' Alıntı:
foruma hoş geldin derin. hayvanda bayağı plaka birikmiş dar kapta pis su içinde yaşamışsa üstü kir bağlamıştır. önce ıslak diş fırçasına karbonat döküp fırçala. bunu iki kez yap sonra bu işi tuz ile yap. durulamalarda akvaryum suyu kullan üstü temizlenip ortaya çıksın sonra bakalım mantarda var mı. bir de kabuk boyunu ölç ne kadar bakalım ona göre ekstra yem alma durumun olabilir. geçmiş ve hayırlı olsun. hayvanı kurtardığın için tebrik ederim.

çok teşekkür ederim cevabın için cem. peki bu karbonat ve tuz ile temizleme olayını ne kadar yapayım, kaç gün yani? kabuğunu ölçtüm 4cm. birde bu genç bi kaplumbağa değil, nerden baksan 2-2,5 yıl olmuş alalı. yani büyümemiş hiç. benim kaplumbağalarım vardı avcum kadar büyümüşlerdi 1 yıl içinde. büyümesi de durmuş yani pashamın:( birde devit 3 ü sorucam, kullanmalımıyım sence? yem olarak ekstradan ne tavsiye edersin? çok soru sordum kusuruma bakma artık:)

hayvan büyük olduğu için plaka katmanlaşmış yavrularda plaka daha gelişmez bu boyda. gerekli ortamı sağladığında büyüme başlayacaktır. fırçalama işini bugün ve yarın sabah akşam yap sonra bir resim at kabuk ne halde bakalım. üstteki pislikler gitmeden kabuğa devit sürme. fırça derisine temas etmesin. gözlere de dikkat. resimden sonra devitin tatbikini söyleriz.

yem olarak tetra reptominde alabilirsin. 6 cm kabuk boyuna doğru jbl agilde alacaksın. yemleri sabah ve akşam olmak üzere iki öğünde ver. sabah raffy P akşam gammarus. gammarusu bir tane at bekle yemezse tekrar raffy P'ye dönersin. raffy P içindeki kırmızıları hafatanın bir gününde ayırıp ver sabah akşam. bu mineral yemdir. çeşitli mineral, vitamin ve kalsiyum ihtiva eder. hayvanın ihtiyacını karşılar. ekstra vitamin damla almana gerek yok. deviti de haftada bir, bir yeme bir damla damlatıp verirsin.

tamam cem çok sağol. not aldım yazdıklarını. pazar günü fotoğrafını çeker gönderirim tekrar o zaman. birde ben tartavit almıştım, suyuna bikaç damla damlattım. ona devam etmemde bi sakınca yok sanırım dimi?

tartavit iştahsız olma durumlarında uygulanıyor. hayvan yem yediğine göre gerek yok.

zaten mineral yem olarak kırmızıları vereceksin.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Hoş geldin, bu konuyuda oyukuyup eksikleri tespit edebilirsin. Önemli bilgiler edineceğini düşünüyorum.

Bu arada hayvanda kabuk jelide kullanılmış olabilir. Yanında verdilerse çöpe atmayı unutma. Bu sebeple biraz uğraştırabilir. En önemli aşamayı kabuğa devit uygulamasında geçersin. Atılan plakalarla iyice kendine gelir. Ama bir kaç gün Cem in önerisi ile devam etmen gerekecek.

Bu arada hayvan nerede yaşıyordu? Su ve kuru alan ısısı kaç derece?

Geçmiş olsun.

merhaba aet, jel kullanmamışlar, bende kullanmadım zaten. sadece reptomin yem vermişler. ekstra bişiy yok ama bakım koşulları baya kötüydü benim aldığımda. zaten iki tanelermiş, bi tanesi ölmüş. bunu kurtarmak istedim, bırakamadım orda. şu anda yazdığım yemleri kullanıyorum. eheim marka 40-45 lirelik bi iç filtresi var, birde seranın termostatlı ısıtıcısı var, sürekli 28 derecede sabit duruyo, kuru alan ısısı hakkında bi bilgim yok malesef ama şu anda güneşe koydum biraz d vitamini alsın pashacık:) sadece uva lamba alamadım, onu da en yakın zamanda temin edicem. fiyatları çok fazla geldi, araştırıyorum şu anda.

bu arada akvaryum bilgisi vermeyi unutmuşum. bendeki akvaryum çok büyük olduğu için, iyileşene kadar daha küçük bi yerde bakayım dedim ve ısıtıcı filtre sığacak büyüklükte bir kap ayarladım. tek olduğu için yeteceğini düşünüyorum. iyileşince de büyük akvaryuma alıcam.

Tebrikler, gayet iyi olmuş.

Bu havada doğal güneşlendirme olmaz ki olsa bile ortam şartlarını su ve gölge gibi sağlamak gerekir. Hayvan durup dururken hasta olmasın. D vitaminini uvb alana kadar devit 3 ile sağlarsın. Bunun dışında zaten kuru alan için ısıtma lambası şart. Basit 40-60 w tasarrufsuz soft ampul olur. 15-20 cm mesafeden 31-33 derece ısı sağlanır. Bu sabahtan akşama 10-12 saat sabit yanar ve hayvan ihtiyacı olduğu zaman istediğinde çıkar.

Bu arada buradaki uvb ampul ucuz. UVA içeriğide var zaten.
mailto:/forum/Konu-exo-terra-uvb-5-0-toplu-alimi.html

UV lamba yani emre abinin(Aek) attigi lamba hem UVb hem UVa iceriyor dedigi gibi bu olmayinca devit 3 haftada bir bir yeme agizdan elle veriliyor yani kabuga surulenle farkli bunu belirtiyim dedim

Birde derece alinip su isisi ve kuru alan isisi kontrol edilmeli tabi once kuru alana isitma lambasi

Hayvanin kabuk disinda bir sorunu yoksa buyuk akvaryuma almanizda hicbir sikinti olmaz

Geri