Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu kalsiyum mu keratin mi

venom

Gümüş 2 Üye
Kaplumbağanın kabuğu kalsiyumdan mı oluşuyor keratinden mi ? Forumda kimisi keratin diyo kimisi kalsiyum diyor kafam karıştı yahu Ben kalsiyumdan oluşuyo sanıyodum ama vikipediye baktım orda da keratinden oluşur yazıyo başka yerde veteriner kalsiyumdan oluşur demiş. Kesin ve net bişey söyleyinde bende öğreneyim hangisi olduğunu :ff:

Cvp: Kabuğu kalsiyum mu keratin mi

kalsiyum kemik yapısında var yani ana kabukta. keratin ise üst kısmındaki plakalarda olur. bu aynı bizim tırnaklarımızdaki keratin ve kemiklerimizdeki kalsiyum gibidir.

dış kaplaması keratinmi yani biz kalsiyum olan kısmını göremiyoruz hiç o zaman heralde Zaten kabuğun uç kısımlarıda aynı tırnak gibi hafif sarımtırak ve şeffaf dokununcada tırnağa benziyor kabuğu

plaka şeklindeki parçalar keratin kaplamadır. alt ve üst kabuk üstündekiler. bunlar şeffaftır yani altındakiler kemiktir.

Geri