Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu sağlıklı mı

Basakk

Yeni Üye
Çok kabuk değiştiriyor ve agresif fırçalayın deniyor ama ben fırçalayamıyorum aşırı agresif sürekli hareket ediyor ve ısırıyor. Kabuğu sağlıklı duruyor mu merak ettim suyunu her hafta değiştiriyorum ve pis oluyor her hafta çok fazla kabuk parçası oluyor suda. Hafif beyazlıklar var kabuğundada hasta mı yoksa kabuk değişi mimi bu beyazlıklarda

birde cinsiyetini öğrenmek istedim ama elime alında direkt kuyruğu içeri çekiyor o kuyruk kabuğamı yakın anüse mi ona bakamıyorum ama ben yine çekmeye çalıştım bakar mısınız

Ekli dosyalar

• IMG_6193.jpeg
    IMG_6193.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 33
  • IMG_6194.jpeg
    IMG_6194.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 35
  • IMG_6195.jpeg
    IMG_6195.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 34
  • IMG_6196.jpeg
    IMG_6196.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 33
Hayvan kormuş gibi duruyor. Isıtma lambası ve su ısıtıcı var mı? Kabuk dökmeleri normal diş fırçasıyla 2 haftada 1 normal fırçalayın.

Bu hayvanlar ele alınmayı sevmiyor. Tepki ondan kaynaklı. Daha cinsel gelişim sürecinde ama erkek olacak gibi gözüküyor.

Üstbağada yoğunluk çok değil. Altbağada bir katman var.

Tabanda sarı silis kum kullanın sürtünüp altbağasını temizlesin.

Üstbağa için mango yada mopani kökü alacaksınız. Hayvan altına girip kaşındığında atacaktır. Parça halinde sıyrıldığına göre plakalar ince yapıda, bunlar kalın plakalara göre kabuğu daha sıkı turtar. Sadece bir katman var bunlar atılınca kabuk özgün haline döner.

Gördüğünüzde plakaları akvaryum kepçesi ile alın. Yemesin.

Isıtma lambası var mı?

Akvaryum hacmi nedir? Kaç litre su var?

Bu hayvanlar ele alınmayı sevmiyor. Tepki ondan kaynaklı. Daha cinsel gelişim sürecinde ama erkek olacak gibi gözüküyor.

Üstbağada yoğunluk çok değil. Altbağada bir katman var.

Tabanda sarı silis kum kullanın sürtünüp altbağasını temizlesin.

Üstbağa için mango yada mopani kökü alacaksınız. Hayvan altına girip kaşındığında atacaktır. Parça halinde sıyrıldığına göre plakalar ince yapıda, bunlar kalın plakalara göre kabuğu daha sıkı turtar. Sadece bir katman var bunlar atılınca kabuk özgün haline döner.

Gördüğünüzde plakaları akvaryum kepçesi ile alın. Yemesin.

Isıtma lambası var mı?

Akvaryum hacmi nedir? Kaç litre su var?
Isıtma lambası var. Akvaryumunun fotoğrafını da ekliyorum. Daha büyük bir akvaryum gerekiyorsa aslında hangi çaplarda olması gerek erkek arkadaşım petshop ama ölçü söylersem ona göre getirebilir 10 senede ne kadar büyür uzun süre gidicek bir akvaryum alsam.

Üzerindeki kabuklar aslında soyuluyor kolaysa ben birkaç kez kendimde soydum yavaşça ama alt kısımda kalan tabakalar biraz endişelendirdi beni fırçalanması lazım fırçalayınca gidiyor dendi ama ben kaplumbağamı hiç ele alamıyorum nefret ediyor ele alınmaktan o kumlar halleder yeterli olur diyorsanız alıyım hemen

Hayvan kormuş gibi duruyor. Isıtma lambası ve su ısıtıcı var mı? Kabuk dökmeleri normal diş fırçasıyla 2 haftada 1 normal fırçalayın.
Korkmadı ele alınmaktan nefret ediyor normal zamanda elime asla almıyorum bu yüzden. Fırçalamak için elime aldım ama böylede deliriyor fırçalicağım zaman asla yerinde durmuyor fırçalayamıyorum maalesef o yüzden ekstra bir çözüm arıyorum. Isıtıcısıda lambasıda var

Fırça ile çıkacak kadar fazla bir gevşek plaka yok. Ağzı düz cımbız varsa tek ağzını aralanmış plaka altına sokup ileri doğru ittirin açıp atar. Çok sıkı duranları zorlamayın. Hayvan zamanla atar.

Hayvanı tutarken ön ayak arkası kabuk kenarlarından tutun. Cımbız olayında gazete üstüne koyup üstten kabuğa bastırın ayaklanıp kaçmasın. Taşırken de üstbağayı el ayasına yatırarak taşıyın.

Eczaneden devit marka damla alın. Kabuğu peçete ile kurutup iki damla damlatın ve yayın. Yarım saat kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Bunu haftada bir uygulayın. Havalar soğudu. Lamba altında tutarsanız üşümez. Devit plakaları yumuşatır, ısıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar. Mango köküne sürtünerek atar. Tabi her hayvan kökü kullanmıyor.

Hazır akvaryum olarak 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında düz dikdörtgen bir akvaryum alın. Ama bu birkaç sene ancak gider. 10 senede hayvan 25 cm civarında olur. Bu akvaryum olmaz. Alan darlığı yanında kabuğunu vurup kırma ihtimali olur.

Ömürlükte ise 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Üst büyüklükte sınır yok ama daha büyük akvaryumda ekipman maliyetleri yükseliyor.

Fırça ile çıkacak kadar fazla bir gevşek plaka yok. Ağzı düz cımbız varsa tek ağzını aralanmış plaka altına sokup ileri doğru ittirin açıp atar. Çok sıkı duranları zorlamayın. Hayvan zamanla atar.

Hayvanı tutarken ön ayak arkası kabuk kenarlarından tutun. Cımbız olayında gazete üstüne koyup üstten kabuğa bastırın ayaklanıp kaçmasın. Taşırken de üstbağayı el ayasına yatırarak taşıyın.

Eczaneden devit marka damla alın. Kabuğu peçete ile kurutup iki damla damlatın ve yayın. Yarım saat kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Bunu haftada bir uygulayın. Havalar soğudu. Lamba altında tutarsanız üşümez. Devit plakaları yumuşatır, ısıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar. Mango köküne sürtünerek atar. Tabi her hayvan kökü kullanmıyor.

Hazır akvaryum olarak 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında düz dikdörtgen bir akvaryum alın. Ama bu birkaç sene ancak gider. 10 senede hayvan 25 cm civarında olur. Bu akvaryum olmaz. Alan darlığı yanında kabuğunu vurup kırma ihtimali olur.

Ömürlükte ise 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Üst büyüklükte sınır yok ama daha büyük akvaryumda ekipman maliyetleri yükseliyor.
İnternette bir kadının havuz kurdugunu gördüm kaplumbağaları için çok hoşuma gitti çok güzel bir alan kurmuş kaplumbağalarına acaba bende bu tarz bir şey yapsam daha fazla alanı olur diye düşündüm ama cam olmadığı için havuz sonuçta bir zararı olur mu
Bu şekil bir havuz almış resmini ekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_6496.png
    IMG_6496.png
    4.8 MB · Görüntüleme: 16
Bu kaplumbağa değil kurbağa için yapılmış.

Böyle yapan var. Ama güçlü su ısıtıcı lazım. Tabana silis kum sermek lazım.

Geri