Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu sizce de piramit gibi mi ?

Tufi

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar kaplumbağamın kabuğu bana sanki piramitmiş gibi geliyor. Daha küçük belki normal olabilir bilmiyorum ama size danışmak istedim. Resimlerini yüklüyorum. Yem olarak tetra reptomin karides, alabalık(en cok bunu yiyor. çok seviyor) mürekkep balığı kemiği ve devit-3 kullanıyorum.

mailto:/2rdjb84.jpg
mailto:/2152px.jpg

bir de resimlerde pek belli olmuyor ama kabuk araları açıldı ve açılan aralar siyah renk. sanki altında yeni kabuk var gibi. sizce kabuk mu değiştiriyor. kabuğun 1 2 tanesi çok çok hafif kalkıcak gibi ucu.

Cvp: Kabuğu sizce de piramit gibi mi ?

Kabuk araları daha da açılacak. Şu an değişime yani başlamı. En önemlisi kalkan plakaları ellememek gerekir.

Esas konuya gelirsek hayvan normalden fazla beslenmiş gibi. Öğün programı haftalık olarak nedir?

Kabuğunun üstündeki çıkıntı eğri mi gidiyor :ff:

Evet çıkıntı eğri gidiyor :/ yalnız o hep öyleydi ilk geldiğinden beri.

Sanırım biraz fazla besliyorum :( beslenmesi şu şekilde. Sabahları 1 tane reptomin veriyorum ama hiç yemiyor nerdeyse. saat 14 gibi de alabalık veriyorum. Alabalığı görünce suda çırpınıyor deliye dönüyor. Verirken nerdeyse parmağımla götürecek. Alabalıktan sonra tekrar 18de reptomin veriyorum ama bunu gene yemiyor pek. Akşam 20-22 arası da tekrar alabalık veriyorum iştahla yiyor gene. Bugün kabuk depiştirebilir diye alabalıkları mürekkep balığı kemiğini un gibi yapıp ona bulayıp verdim yedi. Bazı günler de buna ek olarak 1-2 karides veriyorum. Haftada 1 kere de devit3lü yem veriyorum.

Piramitleşme kaplumbağanın tek yönlü ve aşırı protein ile beslenmesi sonucu ortaya çıkan kabuk bozukluğudur.
Kaplumbağalar 1-1.5 yaşına kadar protein ağırlıklı beslenir.Sonra ise bitkisel besinlere geçiş yapılır.
Yani kaplumbağanızın yan kabuklarında yukarıya dönme başlamış.
Bu tamamen yanlış beslemeyle alakalı bir durum.
Forumda ki beslenme bölümünü inceleyerek acilen bitkisel besinlere geçmelisiniz.
Artık oluşan hasar tamir edilemez ama bu şekilde daha fazla ilerlemesini engelleyebilirsiniz.
Akvaryumunuzla ilgili olarak ise daha büyük ve asma kat şeklinde yapılmış kuru alanlardan kullanmalısınız.
Kaplumbağanızın yüzmeye ihtiyacı var. :133:

Eğer akvaryum küçükse :$

kapluş_35' Alıntı:
Piramitleşme kaplumbağanın tek yönlü ve aşırı protein ile beslenmesi sonucu ortaya çıkan kabuk bozukluğudur.
Kaplumbağalar 1-1.5 yaşına kadar protein ağırlıklı beslenir.Sonra ise bitkisel besinlere geçiş yapılır.
Forumda ki beslenme bölümünü inceleyerek acilen bitkisel besinlere geçmelisiniz.
Artık oluşan hasar tamir edilemez ama bu şekilde daha fazla ilerlemesini engelleyebilirsiniz.
Akvaryumunuzla ilgili olarak ise daha büyük ve asma kat şeklinde yapılmış kuru alanlardan kullanmalısınız.

yalnız kaplumbağamın 1 yaşında olduğunu sanmıyorum :( 2 aydır bakıyorum ona ve daha kabuk boyu 3cm. o yüzden bitkisel besine geçmek için erken değil mi ?

Bu kadar alabalık vücuttaki kalsiyumu tüketir. Kabukta yumuşama var mı?

Beslenme şekli hemen değişmeli. Alabalığı ve karidesi komple kesip reptomine hatta daha çabuk alışacağı sera raffy p ye çevirin. Bu şekilde beslenmez.

Beslenme normal düzene oturunca bence hayvan toparlar. Henüz yavru olduğu için geri dönülecek yerdesiniz. Sırt kısmındaki çizgiden bahsediyorsanız genetiktir. Ondan bir sorun olmaz ama beslenme hemen toparlanmalı.

Cvp: RE: Kabuğu sizce de piramit gibi mi ?

AEK' Alıntı:
Bu kadar alabalık vücuttaki kalsiyumu tüketir. Kabukta yumuşama var mı?

Beslenme şekli hemen değişmeli. Alabalığı ve karidesi komple kesip reptomine hatta daha çabuk alışacağı sera raffy p ye çevirin. Bu şekilde beslenmez.

Beslenme normal düzene oturunca bence hayvan toparlar. Henüz yavru olduğu için geri dönülecek yerdesiniz. Sırt kısmındaki çizgiden bahsediyorsanız genetiktir. Ondan bir sorun olmaz ama beslenme hemen toparlanmalı.

Çok teşekkür ederim. İkisi de tatlı suda yetiştiği için alabalığı normal ortamında da yer diye düşünüyordum ama yanlış mantık kurduğumu fark ettim. Zaten alabalığı sürekli olarak 2 hafta vermiştim 2 aylık süre içinde. Artık sadece tetra ve seranın ana yemlerini veriyim.
Obez olma durumu söz konusu olabilir mi sizce ? Ondan korkmaya başladım şu an :(

Ve kabukta yumuşama yok sadece kuyruk kısmı yumuşak. O da küçük olanlarda normal diye okumuştum ama sizce normal mi ?

Sadece kabuğun kuyruk tarafı yumuşak ise normal.
Tatlı su balığı verilebilir. Alabalık Tatlı su balığıdır ancak sık verilmemeli. İki haftada bir kez uygun. Zaten doğalarında bu balığı tüketmezler hatta daha çok tatlı su böcekleri avlarlar.
Ben şimdilik komple kesin diyorum ki stick yemlere alışdın. Aksi halde daha sonra alışkanlığından dönmesi daha zor olacak.

Tufi' Alıntı:
kapluş_35' Alıntı:

yalnız kaplumbağamın 1 yaşında olduğunu sanmıyorum :( 2 aydır bakıyorum ona ve daha kabuk boyu 3cm. o yüzden bitkisel besine geçmek için erken değil mi ?

Yanlış bakılmadığı için tam büyümemiş olabilir

Pardon yanlış bakıldığı için :$

Hayvan iki ay önce pet shoptan alındıysa muhtemelen 5 aylık diyebiliriz. Boyu 8 cm olana yada bir yaşına gelene kadar bitkisele gerek yok. Ancak ilerisi için alışmaya yönelik arada marul verilebilir. Gerçi önce stick yemlere bir dönse çok daha iyi bir yol alınmış olacak.

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. Az önce yanına uğradım bi baktım. Bu saatlerde hep alabalık veriyordum. O yüzden beni görünce deliye döndü garibim balık vericem sandı yine :) ama vermedim. artık iki haftada bir. onu öyle suda sevinirken görünce içim parçalandı veremediğim için ama onun iyiliği için napalım :(

Yem yemeye başlayana kadar hiç verilmemeli. Bu süre bazen hayvanın inadından ötürü uzayabilir. Yem yemeye başladıktan sonrada bir ay balık için beklesin. İyice alışsın yemlere. Sonra normal düzene dönülür.

Tamam o zaman 1 buçuk ay kadar hiç vermiyim :) zaten aç kaldığı zaman normal stick yemlerinden yiyor. Fakat stick yemleri ağzına alıyor sonra birazını yiyip ağzından atıyor sonra da yemiyor. Balık vermiyorken de böyle yapıyordu. Ben hepsini yutamadığından öyle yaptığına yormuştum. Sizce nasıl açıklanabilir bu durum ?

En basit tabirle ne diyoruz 1/3 ek yem, 2/3 ana yem hayvan 2 ay ek yem yemiş. Yani 4 ay sadece reptomin ve raffy p yese dengeler. Ama bu kadar hassasa gerek olmaz. 3 ay kadar sabit stick olanlardan verilse kafi. Bu süre sonunda kabuğa bir bakalım. Daha yavru olduğundan toparlayacaktır ama süre önemli. Sonra yavaştan normal düzene geçilir. Hayvanı sabah akşam iki öğün ve günlük öğün toplamı kafa hacmini geçmeyecek şekilde besleyin. Genede komple kesmemek adına haftada iki gün bir öğünde karides verilebilir. Tabi stick yeme tamamen alışınca. Neticede reptomin ve raffy p yemlerden alıp bir program yapalım. Fazla teferruatlı bir yazı olmasın. Karides açık değil kutulu yem değil mi?

Tufi' Alıntı:
Tamam o zaman 1 buçuk ay kadar hiç vermiyim :) zaten aç kaldığı zaman normal stick yemlerinden yiyor. Fakat stick yemleri ağzına alıyor sonra birazını yiyip ağzından atıyor sonra da yemiyor. Balık vermiyorken de böyle yapıyordu. Ben hepsini yutamadığından öyle yaptığına yormuştum. Sizce nasıl açıklanabilir bu durum ?

Aslında yutar ama açlıktan ilk önce alıp alıştığı lezzeti bulamayınca çıkarıyor olabilir.

Raffy p daha çok sevdikleri bir yem. Özellikle yavrularda. Her ikiside çeşitlilik olarak bulunsun. Neticede tek tip beslenmesin.

Karides açıktı fakat o bitti. Bitti diyince çok verdim sanmayın aldığım paket küçüktü :) Ben de daha dün kutuda aldım karidesi. 2 aydır ek yem yemiyor merak etmesin :) son 2 hafta bu şekilde besledim. Ondan önce normal yemini yiyordu :)

Neticede ben olsam bu şekilde beslenmiş ve piramit aşamasındaki bu hayvana stick olanlara alışınca 3 ay boyunca haftalık şunu uygularım.
1. Gün: sabah yarım kaf hacmi raffy p, akşam üzeri yarım kaf hacmi reptomin
2. Gün: sabah yarım kaf hacmi raffy p, akşam üzeri yarım kaf hacmi reptomin
3. Gün: sabah yarım kaf hacmi raffy p, akşam üzeri yarım kaf hacmi karides
4. Gün: sabah yarım kaf hacmi raffy p, akşam üzeri yarım kaf hacmi reptomin
5. Gün: sabah yarım kaf hacmi raffy p, akşam üzeri yarım kaf hacmi reptomin
6. Gün: sabah yarım kaf hacmi raffy p, akşam üzeri yarım kaf hacmi karides
7. Gün: sabah yarım kaf hacmi raffy p, akşam üzeri yarım kaf hacmi reptomin

Kabuk şekli normale gelince tekrar düzenlenir.

İki aydır değil iki hafta böyle yedi ise verdiğim programı 1,5-2 ay uygulamak şimdilik kafi. Muhtemelen 2 ay iyi olur.

Teşekkür ederim 2 ay boyunca uygulıycam bunu :) Bu süre içinde mürekkep balığı kemiğini(haftada 2-3 kere veriyordum) ve devit-3ü(haftada 1 kere) uygulamaya devam ediyim mi yem vasıtasıyla ?

Devit 3 haftada bir kez bir yeme bir damla verilir. Bir süre sonra imkan olunca uvb lamba almak daha uygun olur. Uzun süre devit kullanımı iç organlara zarar verir.

Mürekkep balığı kemiği çok fazla olmuş. İki haftada bir kez verilmeli. Fazla kalsiyum kemikte sertleşme yaparak gelişimi engeller.

Teşekkür ederim dediklerinizi uyguluycam 2 ay boyunca :) umarım şekil bozukluğu bir nebze de olsa düzelir :)

Geri