Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu sizce de piramit gibi mi ?

İnşallah. Yavru olduğu için ben toparlayacağını düşünüyorum. Belki bu diyet süresini uzatırız o kadar. Zaten yeterince protein alacağı için bünyede eksiklik kalmaz.

Cvp: Kabuğu sizce de piramit gibi mi ?

Tekrar sağolun :) 2 ay sonra neticeyi paylaşıcam. Umarım sonuç olumlu olur. Hem böylece böyle başka problem yaşayanlara da örnek olmuş olur :)

İnşallah toparlarsa diyetin örnek olacağı kesin. Sık rastlanan bir durum değil çünkü. Bu arada iki haftada bu kadar çabuk bu beslenme etki etmez. Hayvana almadan öncede sadece karides verildiğini ve bunun hem kabuğu hemde yem alışkanlığını etkilediğini düşünüyorum. Bu anlamda kendinizi beslenme konusunda komple suçlu hissetmeyin.
Tekrar geçmiş olsun.
Bu arada hiç değinmedik ama hayvanın yaşadığı ortam uygun değilmi. Yani fanusta değil kuru alanı, ısıtma lambası, filtresi ve su ısıtıcısı olan bir akvaryumda değil mi? Kabuk değişim aşaması için mango kökü iyi olur.

Evet akvaryumu ısıtıcı her şeyi tam şu anda. 1 hafta kadar önce hallettim. Onda da size danışmıştım. Mango kökünü dışarı çıktığımda bakıcam benim de aklıma geldi çünkü kaşınıcak bir şeyi yok. Sizin yazılarınızda okumuştum onu da :)
Sanırım benden önce de kötü besleniyordu. Çünkü bana geldiğinde kabuğu hep böyleydi ve 2 aydır bakmama rağmen yeni dikkatimi çekti. İlk öyle olunca tuhaf gelmemişti ama sonra diğer arkadaşlarımızın kaplumbağasını görünce benimkinin kabuğu tuhaf geldi :(

O zaman olumlu neticeyi dört gözle bekleyelim. Tabi bu arada her türlü farklı durumda gene danışın. Yem yemede seçicilik gibi yememe gibi durumlarda önlemler ve yöntemler konusunda önerilerimiz olur.

Tabii eğer yem yemezse çözüm önerileri için danışıcam eksik olmayın :) az önce reptomini yedi. yarısını yiyor yarısını dışarı atıyor şu an. İnsallah zamanla alışıcak. Hiç yememesinden iyidir yemi şimdilik :)

İkiye bölüp verilebilir.

Tabiki yemesi gayet iyi :)

Zaten 1 tane reptomini nerdeyse 5 parçaya bölüyorum yoksa hiç yemiyor bile. İnşallah önerilerinizle birlikte düzelicek tekrar çok teşekkür ederim. Her sorunumuza yardım ediyorsunuz :)

Önemli değil. Bence zamanla iştah toparlar. Bir konu daha aklıma gelmişken belirteyim. Hayvana haftada bir yeme bir damla devit haricinde bir gün vitamin verebilirsiniz. Bu iştahını açar ve eksik vitamin gereksinimini sağlar. Sera reptilin en iyisidir. Bu yoksa jbl aqua olan alınabilir. Eğer imkan olursa sera mineral yem alınırsa vitamine gerek kalmaz. Ek olarak belirteyim.

Peki mineral yem alınırsa kaç günde bir verilebilir :)

erhan alabalık verme hayvan iştahsızda olsa yeme alıştır ve bol bol yüzeceği ebatta bir akvaryum iyi olur. bu şekilde gelişimle birlikte bir parça kabuk toparlanabilir. gammarus/karideste veriyorsan onu haftada ikiye çek. böylece protein oranı azalıp yemlerdeki bitkiseller dengeye sokar. yoksa bu şekilde devam etmen kabuk yapısının bozukluğu sebebiyle ilerde baskı yapabilir. sol ön ayağı üstündeki kabuk içeri doğru meyil yapmış.

Evet haklısınız burda yapılan tüm önerileri dikkate alıcam. Artık uzunca bir süre alabalık yok. Diğer yemlerinden de yiyor çok şükür o yüzden zor olmayacak umarım alışması :)

Mineral yem haftada bir kez tam günlük öğün yada iki kez yarımşar öğün verilir. Bu verilince vitamini ayda bir defaya kadar mürekkep balığınıda iki ayda bire kadar çıkarmak gerekir. Hatta hiç verilmeyedebilir.

O zaman yem vitaminden de alırım diğerlerine pek gerek bırakmıyorsa :)

Geri