Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu yumuşadı

toştoş33

Yeni Üye
Merhaba bugüne kadar öğrenmem gereken herşeyi bu forumu alt üst ederek öğrendim öncelikle teşekkür ederim. Bu forumu incelemeye başladıktan sonra kaplumbağamın eksik olan bir çok ihtiyacını karşılamaya çalıştım.
Neyse asıl konuma geleyim. Kaplumbağama akvaryum aldım kuru alan yaptım ısıtıcısını da aldım suyu da gayet ideal sıcaklıkta (27) fakat kaplumbağam kuru alana hiç çıkmıyor bikaç defa akvaryumdan çıkardım kabuğu kurusun diye faydası oldu mu bilmiyorum ama denedim. Son 2 gün çıkarmadım kuru alana gitmeye başlasın diye fakat gitmiyor. Maşalı masa lambası aldım soft lamba taktım kuru alan sıcak olsun diye oraya tutmaya başladım fakat yine de kuru alana çıkmıyor. En son dün gece bir çıkarayım dedim baktım kabuğu yumuşamıştı çok üzüldüm. Hemen Devit3 sürdüm kabuğuna ve kuruması için leğende gezdirdim biraz. Bugün tekrar akvaryuma koydum. Acaba kuru alana çıkması için ne yapmam lazım arkadaşlar ? Tahmin ediyorum bu yüzden kabuğu yumuşadı soğuk kaptığını düşünmüyorum.
Teşekkürler şimdiden :)

mailto:/vdiv55.jpg

Cvp: Lütfen Yardımcı Olun Arkadaşlar

Kaplumbağanızın kuru alana çıkması için, kuru alanın sudan daha sıcak olması gerekmektedir.

Evet biliyorum bu yüzden masa lambası aldım zaten 60 wattlık ve yeterince ısı veriyor çok fazla da yakınlaştırmıyorum ki hayvancağız sıcaktan yanmasın diye. Bilmiyorum başka ne yapmak lazım.

RE: Lütfen Yardımcı Olun Arkadaşlar

Merhaba, öncelikle akvaryumun 3/2 sinisuyla doldurman gerekir. Kapluşu akvaryum temizliği haricinde akvaryumdan çıkarmamalısın gördüğüm kadarıyla su az olduğu için kuru alanla lamba arasındaki mesafe fazla o yüzden ısı yeterli gelmediği için kapluş çıkmak istemiyor bir tane akvaryum derecesi alıp kuru alana ulaşan ısının 32-33 derece olmasını sağlamalısın ama suyu yükselteceğin için taşı kuru alan olarak kullanamayacaksın bu nedenle cd kabından kuru alan yapabilirsin forumda nasıl yapıldığını bulabilirsin. Hangi yemleri kullanıyorsun acaba?

kaplmbaganız daha alısmamıstır. Cıkacaktır eger baska bı skntısı yoksa

Kuru alana yem koyun yemi ordan almaya calissin alisacaktir ve su seviyesi cok yetersiz geldi bana belki fotograftan anlasilmiyodur ama

Cevap için teşekkürler İç filtre araştırıyorum suyu yükseltmek için kaplumbağam alışana kadar suyunu yavaş yavaş yükseltiyorum haklısınız şuan 1/3 yükseklikte suyu. Lambayı iyi şekilde yakınlaştırdığım da oldu eminim 30'u devirdiğine çünkü lambayı çok yakına getirerek uzun süre beklediğim oldu ama termometreyle de ölçeceğim. Cd kabı olayını çok kez okudum fakat tam anlamadım nasıl tutturacağımı onu da deneyeceğim önce iç filtre alarak tabi ki. O uyduruk 15 tl lik şelale filtreden istemiyorum o konuda tavsiyenizi de isteyeceğim. Yem olarak şuan 3 tane stick yem kullanıyorum bıkmasın diye. Ana olarak Tetra Repto Min kullanıyorum sonra ek olarak küçük diye bazen Pets Family Turtle Stick ve Sanyu Turtle Stick kullanıyorum. En kısa zamanda Gammarus alacağım. Kabuk sertliği için de o kabuk sertleştiricisini kullanmak istemiyorum zararlı diye burada okumuştum iade ettim o yüzden.

Akvaryumu en fazla verimli kullanabileceğine dair şöyle bir örnek vereyim sana;

mailto:/qv7Bzi9.jpg

mailto:/jh74Qcf.jpg

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Cvp: RE: Lütfen Yardımcı Olun Arkadaşlar

Alisarp' Alıntı:
Kuru alana yem koyun yemi ordan almaya calissin alisacaktir ve su seviyesi cok yetersiz geldi bana belki fotograftan anlasilmiyodur ama

Yem ıslanıp yumuşamadığı sürece yeme dokunmuyor bile bence onun yem olduğunu bile farketmiyor olabilir anca suya attığımda hemen saldırıp yumuşayana kadar ısırıp koparınca yiyor. AKvaryumun hemen hemen 3/1 i dolu fakat yükselteceğim filtre alınca.

Yemi islatmadan zaten yiyemez yemi ordan suya goture goture alisabilir diye dusunmustum

Arkadasların söylediği gibi kuru alana kendi arzusuyla çıkması için uygun ısı sağlanmalı (31 -33c) Derece ile ölçüp sabitlenmeli. Su seviyesinin ve ısıtıcı lamba konumlandırmasının belli olacağı bir fotoğraf yorumlara yardımcı olabilir.

Kabuk yumuşamasında esas dikkate alınması gereken nokta D3 vitamini Uvb lamba sanırım yok, D3 vitamin yeme damlatılarak Haftada bir uygulanmalı tabi bu sadece 3 ay tavsiye ediliyor. Uvb şart.

Duygu'nun da dikkat çektiği gibi beslenmede kabuk için çok önemli. Yemler ne? miktar nasıl? Bu konularda da bilgi verirsen Yönetici arkadaşlar doğru bilgileri verirler.

Bu arada hayvan küçük görünüyor, Yavru kaplumbağalar kuyruk ve çevresi normal de zaten biraz esnektir. Yumuşama kanısına nasıl vardığını da detaylandırırsan güzel olur.

Evet kullanmaman çok iyi olmuş kapluşçuk daha çok küçük reptomin iyi bir tercih ama sanyu tavsiye edilmiyor zor durumda kalmadıkça onun yerine sera ürünlerini tercih edebilirsin başlangıç olarak raffy p ana yem raffy l ve kabuğu için içinde mineral ve kalsiyum bulunduran sera mineral alman yeterli bunları bir programa göre verirsen çok faydalı olacaktır program ve filtre konusunda moderatörler yardımcı olacaktır ama dediğim gibi hayvanı zor durumda kalmadıkça akvaryuman çıkarma hele ki bu havalarda ve zorlama dakuru alana çıkması için çok inatçı hayvanlar ters tepebilir strese girebilir ve bence büyük ihtimal yanında beklediğin için çıkmıyordur yeterli ısıyı sağladığına eminsen

olivia-peter' Alıntı:
Arkadasların söylediği gibi kuru alana kendi arzusuyla çıkması için uygun ısı sağlanmalı (31 -33c) Derece ile ölçüp sabitlenmeli. Su seviyesinin ve ısıtıcı lamba konumlandırmasının belli olacağı bir fotoğraf yorumlara yardımcı olabilir.

Kabuk yumuşamasında esas dikkate alınması gereken nokta D3 vitamini Uvb lamba sanırım yok, D3 vitamin yeme damlatılarak Haftada bir uygulanmalı tabi bu sadece 3 ay tavsiye ediliyor. Uvb şart.

Duygu'nun da dikkat çektiği gibi beslenmede kabuk için çok önemli. Yemler ne? miktar nasıl? Bu konularda da bilgi verirsen Yönetici arkadaşlar doğru bilgileri verirler.

Bu arada hayvan küçük görünüyor, Yavru kaplumbağalar kuyruk ve çevresi normal de zaten biraz esnektir. Yumuşama kanısına nasıl vardığını da detaylandırırsan güzel olur.

Teşekkürler, Bir önceki yorumumda cevap vermiştim bunlara tekrar yazayım haftada bir d3 ü kullanıyorum günlük güneşlendirmesini de yapmaya çalışıyorum . Yemler Tetra Repto Min, Pets Family Turtle Stick, Sanyu Turtle Stick (Gammarus alacağım), Kabuğunu 2 günde bir kontrol ediyorum 2 gün önce sertti dün gece baktığımda net şekilde yumuşamıştı. Su yüksekliği hakkında fotoğraf ekleyeceğim birazdan.

Bu da masa lambalı hali arkadaşlar. Bu fotoğrafta suyun yüksekliği de yeterince belli oluyordur umarım ama yükselteceğim zaten filtre alınca. Umarım belli oluyordur.
mailto:/14u7vj7.jpg

Yakınlık bence iyi yukarda yazdığım gibi siz yanındayken çıkmıyor büyuk ihtimal küçük olduğu için çekiniyordur si bir kere alıp taşın üstüne bırakın taş ısındıktan sonra ne olduğunu anlasın daha sonra odadan çıkın o çıkacaktır tabi şöyle de bir durum var çıkabiliyor mu ? :)

Biraz fazla yakın bile olabilir

Kapluştron' Alıntı:
Yakınlık bence iyi yukarda yazdığım gibi siz yanındayken çıkmıyor büyuk ihtimal küçük olduğu için çekiniyordur si bir kere alıp taşın üstüne bırakın taş ısındıktan sonra ne olduğunu anlasın daha sonra odadan çıkın o çıkacaktır tabi şöyle de bir durum var çıkabiliyor mu ? :)

Biraz fazla yakın bile olabilir

Islatıp yem de koydum taşın üstüne fakat kendisini taşa bırakıp koyduğumda vakit kaybetmeden aşağı atlıyor :) Suyun içindeyken yorulduğu için zaman zaman taşın bi kısmına çıkıyor uyumak için ama kafası hariç gövdesi suyu içinde oluyor yani çıkabilecekken çıkmıyor taşa.

Tamam zaten siz koyunca orda kalması mucize olurdu ben eğer bilmiyorsa ne işe yaradığını anlasın diye öyle yapmanı istedim o sen yokken buyük ihtimal çıkıyordur kabuk yumuşaması kuru alana çıkmamasıyla alakalı değil endişelenme beslenmesiyle alakalı büyük ihtimal devit kullanıyorsan ve eğer hasta olmadığına eminsen mineral bu işi çözecektir ama emin olmak için kapluşun alt kabuğunu kontrol edebilirsin kızarıklı yoksa ve suda yan yüzmüyorsa gözleri canlı ve parlaksa sıkıntı yoktur zaten ısıtıcın var akvaryumdan çıkarmadığın sürece hasta olacağını sanmıyorum

Bir derece ile kuru alan ısısı ölçülmeli bana da biraz yakın gibi geldi ama lamba kapasitesi önemli tabi, ölçmek sağlıklı olur.
Biraz da zamana ihtiyacı vardır belki :133: yalnızken çıkarlar kuru alana, kuru alanda yem olsa bile alıp suya atlar zaten ama ortamı keşfetmesine yardımı olur zamanla amacını karşılamak isteyince bulacaktır. Gizli gizli gözetleme yapabilirsin. :fear: Besleme haricinde hiç rahatsız etme alışma süresini kısaltır.

Kapluştron' Alıntı:
Tamam zaten siz koyunca orda kalması mucize olurdu ben eğer bilmiyorsa ne işe yaradığını anlasın diye öyle yapmanı istedim o sen yokken buyük ihtimal çıkıyordur kabuk yumuşaması kuru alana çıkmamasıyla alakalı değil endişelenme beslenmesiyle alakalı büyük ihtimal devit kullanıyorsan ve eğer hasta olmadığına eminsen mineral bu işi çözecektir ama emin olmak için kapluşun alt kabuğunu kontrol edebilirsin kızarıklı yoksa ve suda yan yüzmüyorsa gözleri canlı ve parlaksa sıkıntı yoktur zaten ısıtıcın var akvaryumdan çıkarmadığın sürece hasta olacağını sanmıyorum

Aslında diğer odaya almak istiyorum ama orası cidden soğuk şuan bulunduğum odada en azından klima çalışıyor. Ben de aynen hasta olduğunu düşünmüyorum. Peki şuan kullandığım bu Repto Min mineral açısından yeterli midir ? Ayrıca Champion marka kapluş yemi kaliteli mi.

Arkadaşlar gerekli her şeyi yazmış, benim naçizane bir önerim koyduğun taşları sabitlemen. tostos çok küçük altlarında kalıp ezilebilir daha da önemlisi ezilmese bile boğularak ölebilir.

Kabugun yumusadigi kanisina vardiysaniz bence fazla bekletmeden eksikleri tamamlamalisiniz. Suyun seviyesi gercekten cok dusuk yeterli egzersiz yapabilecegini sanmiyorum. İsitici lamba banada yakin geldi fakat bir derece yardimiyla kuru alan isisini olcup yakinligi ayarlarsaniz daha saglikli olur..yavru kapluşlarin guven sorunu oldugu icin kuru alana cikmiyor olabilir onu bu konuda urkutmemelisiniz. Tasin ustune egimli duran masa lambasi onu urkutuyor olabilir.Devit3 kabuga iyi gelecektir yaslanmis yumurta aki da verebilirsin

Geri