Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu yumuşadı

RE: Lütfen Yardımcı Olun Arkadaşlar

Taşları şuan için hareket ettirecek güçte olduğunu sanmıyorum zaten çok uzun sürmeden suyu yükseltmek ve filtre almak lazım o zaman kadar idare eder bence. Neslihanın soylediği gibi ihtiyacı olunca çıkacaktır biraz buyüsün zaten gözünüzün icine baka baka çıkıp bacaklari da uzatir keyip yapar zaman ihtiyacı var yani :) açıkcası champion yemi duymadım ama bu reptomin protein bakımından zengin bir yemdir mineral ve kalsiyum için sera mineral şart ya da yine sera nın damla vitamininden alabilirsin ama kalsiyum ihtiyacinı karşılamaz bu yüzdn mineral yem daha sağlıklı ve ekonomik benim tavsiyem sera marka ürünler hem çok faydalı hemde cok pahalı değil. Kapluşun sicak odada durması daha iyidir bence
 
Cvp: Lütfen Yardımcı Olun Arkadaşlar

mineral açısından sanırım yeterli değil, Sera mineral alabilirsin. Champion her yerde görüyorum ama hakkında hiçbir bilgim yok. Yem konusunda Sera Tetra Jbl İlk tercihler olmalı.
 
Su seviyesi ve filtre konusu acilen halledilmeli. Ayrıca ısıtma lambası gündüz sabit 10-12 saat yanmalı.

Beslenme için eldeki reptomin ana yem olarak gayet iyi. Diğerlerini önermem. Sera raffy I ek yem ve sera mineral destek yem hemen alınmalı. Alınınca öğünü belirtiriz.

Kabuk yumuşamasına en etkili çare hatta bunun meydana gelmesini önleyen uvb lambadır. Gerçi kuru alan kullanımındaki isteksizlik bununda etkili olmamasına sebep olur. Hayvana bir hafta iki günde bir, bir haftada üç günde bir kez bir yeme bir damla ile doğrudan ağıza uzatarak devit vermeli. Durumunu iki hafta sonra değerlendirmeli.
 
Bu arada kaplumbağa suda çırpınırken lamba o konumdayken ampule gelen su tanecikleri ampülü patlatabilir. Aman dikkat.
 
Cvp: Kabuğu yumuşadı

Teşekkürler arkadaş cevaplarınız için, öncelikle ilk hedef sera min alacağım. Filtre olarak bu akvaryuma ne önerirsiniz öncelikle bunu öğrenmek istiyorum. Çünkü petshopdaki insanlar gerçekten bunu sadece ticaret olarak yapıyor ve güvenmiyorum. Devit3 bu hafta sıklaştırarak vereceğim fakat şöyle bir sorun var kapluş benim elimden yemiyor mecburen suya atarak vermem gerekecek bunun için yeme iyice emdirmem yeterli olur mu ?
 
Suyla devit karıştığında bir faydası olmuyor bu yüzden devitli yemi bir süre bekletmeli yem deviti iyice emince suya atabilirsin
 
Cvp: Kabuğu yumuşadı

Lambayı fotoğraftaki konuma getirdim arkadaşlar kaplumbağa da bahsettiğim gibi taşın belirli bir kısmına kadar çıkıyor ve bu şekilde uyumaya çalışıyor geceleri. Filtre olarak ne almalıyım arkadaşlar petshopçulara güvenmiyorum bu görünen akvaryuma fiyatı uygun ve ideal olarak hangisi olabilir ?
mailto:/2441xzo.jpg
 
Bu da biraz fazla uzak olmamış mı :). Ayarlamayı termometre olmadan sağlıklı olarak ayarlayamazsın akvaryumun kapağı var sanırım o da tedirgin olup çıkmamasına neden olabilir.
 
Venusaqua marka filtre almistim gayet memnunum cekiminden. Bende geceleri kapatiyorum korkacaklarini sanmiyorum ama her kapluş bir degil tabiki :) yariya kadar gelmeleri guven sorunundan dolayidir benim poseidonda da ayni sorun var. Su seviyesini yukseltip kuru alan yapabilirsen ve filtreyi alirsan bir sorunun kalacagini sanmiyorum. O su seviyesinde havyanin hareketleri kisitli kaliyor.
 
Cvp: Kabuğu yumuşadı

ucunda boru aparatı olan 15 wattlık bir iç filtre alabilirsin. fazla sirkülasyon ucuna takılan boru aparatının cama çarptırılarak suya verilmesi halinde şiddeti yumuşak olacaktır. bir şekilde akvaryum üstünden 10 cm boşluk kalacak şekilde yapacağın kuru alan ile suyu yükseltip ona göre lambaya da güzel bir açı verdirebilirsin. bir tanede cam iç derece almalısın. net ısı değerini öğrenmek için bu şart. su az olduğu için su ısıtıcısı normal ayarladığın ısıdan fazla olabilir. ki çelik ısıtıcılar geç soğuduğu için normal ayarladığın dereceden 1-2 derece yüksek gösterir.

hayvanın kabuk boyu 4 cm veya daha küçükse kabuk yumuşaklığı normaldir. yavru iken esnek yapıda olur. zamanla baş tarafı sertleşir. en son kuyruk kısmı sertleşir. kabuğa sürmekten ziyade deviti haftada bir, bir yeme bir damla yaparsan faydası daha fazla olacaktır. ayrıca sera mineral yem kalsiyum içerdiği için onu aldığında devitten uzak bir günde haftanın bir günü komple iki öğün verebilirsin. birincil önemli olan kalsiyumdur, D3 vücuttaki kalsiyumun vücuttan atılmasını önler. her ikisinde de fazlaya kaçılmamalıdır.
 
Geri
Üst