Foruma hoş geldiniz.
Bu kaba ölüm kabı diyoruz. Bu kapta hayvan hareket edemez. Oysa sağlıklı gelişim için gerekli donanıma sahip düz dikdörtgen bir akvaryum gerekiyor. Boyca uzunluk bol yüzerek gelişimi; derinlik ise akciğer gelişimi için gereklidir. Bu hayvanlar balık gibi yüzer.
Başlangıç olarak 30-50-60-80 litre ölçülerde herhangi bir akvaryum alın. Ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider. İç filtre, su ısıtıcı kuru alan ve ısıtma lambası elzem malzemelerdir.
Hayvanın kabuğu kireç bağlamış bir miktar yosunda var. Hayvana ait orta sertlikte diş fırçası alın, ıslatıp sofra tuzu yada karbonat tozu döküp yavaşça fırçalayın yalnız dikkat edin hayvanın kabuğu daha ince kanama çatlama olmasın, sonra kaptaki su ile emsal sıcaklıkta su ile yıkayın.
Eczaneden devit marka damla alın. Hayvanı havlu peçete ile kurutun bir damla devit damlatıp parmağınızla yayın. 15 dakika kuru yerde bekletin. Kalanı yine peçete ile silip kaba alın. Bunu 1 ay boyunca 3 günde bir yapın. Sonra bir daha bakalım. Haftada bir de öğünün ilk yemine bir damla damlatıp elden verin. Bunu da 2 ay yapıp bırakın.
O taşları yeriyle çıkarın. Yer kaplaması dışında renkli olduğu için suya salınım yapar. Akvaryumu bir an önce almalısınız. O gelene kadar kapta içme suyu kullanın. Arıtma su varsa o öncelikli. Tepesinden ısıtma lambası konumlandırın. Deveboynu (akrobat) lamba olur. Ampulde eski tip 40-60 W filamanlı yada halojen 42-52-53 W güçte armut ampul kullanıyoruz. Soft tercih sebebi yoksa sarı ışık veren şeffaf alırsınız. Mesafe ayarında hayvanın sırtı hizasına denk gelen birşey koyup üzerine cam derece yatırıp tam yarım saat sonra dereceye bakıyoruz 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir.
Hayvan büyüdükçe alttan yeni plakalar gelir ve üstüste katmanlaşır bunlar zamanla atılır. Üstteki plakalar atıldığında orjinal renk ortaya çıkar.
Yem olarak sera raffy P ve herhangi bir markanın gammarusunu alın. 6 cm kabuk boyuna geçince tetra reptomin de alacaksınız.
Bu linkteki konuyu inceleyin aklınıza takılanı sorarsınız.
Slider Türü Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu Öncelikle su kaplumbağaları ölüm fanusu dediğimiz ekipmansız küçük kaplarda beslenmez. Hayvanın beslenmesi uygun olsada o kapta büyüme şansı yok. Yüzemediği için kas gelişimide gerileyecek. Tabi hasta olmasıda an meselesi. Bu kap ile beraber alınmış...
sukaplumbagasi.com