Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

vanilya

Gümüş 2 Üye
Katılım
3 Şub 2013
Mesajlar
190
Selam arkadaşlar ben yeni üye oldum. 2,5 yaşında kırmızı yanaklı bi kaplumbağam var ve kabuğunun altı aldığımdan beri pespembe ve gittikçe daha çok pembeleşiyor ama şu an kaplumbağamda hiç bi sorun yok. Yemek yiyior ve çok hareketli. ısıtıcı kuru, alan, filtre hepsi mevcut. Davranışlarında da hiç bi anormallik yok. Ben bu kapuk pembeleşmesnin akciğer enfeksiyonu belirtsi olduğunu duydum ama sanırım bu hatalı bir bilgi. Lütfen beni aydınlatırmısınız bu konuda içim rahat etmiyo bi türlü :ff:
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

eğer şuan anlattığınız gibiyse merak etme sorun yoktur büyük ihtimal.ama sen bakımını özenle yapmaya devam edip mutlaka sık sık gözlemle bir değişiklik olursa yazarsın :)
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

veterinerlerin bir kısmı soğuktan etkilenme olarak belirtiyor ama bunun kabuk yenilenmesi dolayısıyla kılcal damarların genişleme etkisi olarak düşünüyoruz. su ısısını 28 dereceye sabitleyin.
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

28 derece zatende benin anlamadığım şey bu hayvanların doğal ortamında su ısıtıcısı mı var sanki.. Üstelik oldukça soğuk iklime sahip bölgelerde yaşıyolar. Kuzey amerika kıtasının güneyi yazın iyidir ama kışlar çok şiddetli geçiyorki bu kaplumbağaların anavatanıda bu bölge. Bu bölgede gece ile gündüz arasındaki ısı farkı çok yüksek geceleri sıcaklık aşırı derecede düşüyor (kendim arizonaya gittiğim için biliyorum) kısacası ısıyla ilgili olduğunu veya hastalık belirtisi olduğunu düşünmüyorum ama herkes hastalık belirtisi diyo nedense...
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

resler tropikal bölge canlılarıdır. tabi bizdekiler bulgar imalatı olduğu için bir takım farklılıklar olabilir.
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

Can alıcı bir noktayı atlamayalım. Bu hayvanlar 26-28 derecede yaşarlar. Bahsettiğiniz doğal ortamdaki ısı düşüşü doğru. Ancak o zaman geldiğinde kış uykusuna yatarlar. Evlerde kış uykusuna yatırmak ve uyandırmak riskli. Ortamı ve beslenme dengesini sağlamak zor olduğu için bizler kış uykusuna yatırmıyoruz.

Alt kabuk pembeleşmesi akciğer enfeksiyonu yada kabuk değişiminden kaynaklı olabilir. Tabiki en net açıklamayı gene uzman bir veteriner hayvanı görerek yapabilir.
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

Kırmızı yanaklı kaplumbağalar tropik bölge canlılarından DEĞİLDİR. Lütfen biraz araştırma yaparak yorum yazın. Bu kaplumbağaların anavatanı kuzey amerika kıtasının güney şerididir ve burası ne tropikal bi bölgedir nede tropikal iklim koşulları mevcuttur aksine burda son derece sert bir karasal iklim yaşanır.
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

ben tropical ampul kullandığımızdan ötürü demiştim. bu konuda en bilgilimiz emredir. dün emre yoktu her mesaja cevap vereyim derken göbeğim çatladı. inceleyecek zaman bulamadım. bunu da araya yazdık gitti. uyarı için teşekkür.
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

Estafirullah, uzun zamandır bu hayvanlarla ilgilenen ve bilgilenen bir çok arkadşımız var. Dün akvaryumla çok uğraştım. İçerideki dinlenme sehpalarının yönünü çevirmek zulüm oldu :)

Yaşadıkları bölge tropikal iklim kuşağının hemen üzerinde kalıyor. Bir çok slider türü ülkemizin bulunduğu bölgeyi düşünürseniz kıbrıs adasının bulunduğu paralelden tropikal iklim kuşağının başladığı paralel arasında toplanmış durumda. Yani Amerika Birleşik Devletleri güney kesimi ile Meksika kuzey kesimi arasında yayılmış durumdadırlar. Yani yazları sıcak ortama alışmış olup daha önce yazdığım gibi kışları soğuk sebebiyle kıi uykusuna yatarlar.
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

Tropikal kuşakta sıcaklık ortalaması bütün yıl 20 °C’nin üstündedir. Slider kaplumbağaların yaşadığı bölgede ise sıcaklık kışın eksi derecelere kadar düşer.
Tropikal iklim, Sudan, Çad, Nijerya, Mali, Moritanya, Brezilya, Venezuela, Kolombiya, Peru ve Bolivya gibi ülkelerde etkili olur. Bu kaplumbağaların anavatanı olan ABD ise karasal iklim etkisi altındadır.
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

Çoğu kişinin bu hayvanların nerede yaşadığını bildiğini düşünerek ısı konusuna dönmek isterim. Fikir fartklılığının oluştuğu yer hayvanların kışın ne yapacakları. Kış uykusuna yatamayan kaplumbağa hasta olacak ve dayanamayıp ölecektir. Benim bahsettiğim kışın bu hayvanları uykuya yatırıp kaldırma konusu. Doğalarını tam taklit etmek istiyorsak bunu yapmalıyız. Bu hayvanlar kışın bahsettiğiniz ısı düşüşlerinde bildiğiniz gibi kış uykusuna yatarlar. Havalar soğumaya başladığında beslenmelerinide metabolizmaları yavaşlamadan önce düzenlerler. Yani sadece ortamı soğutmaklada bitmiyor demek isedim. Tabiki bunu yapabilenler var ama kolay olduğunu düşünmüyorum. Yapan arkadaşlarıda hayvanlara gösterdiği özveriden dolayı kutlarım.
 
Cvp: Kabuğun altının pembeleşmesi hastalık belirtisimi

Tabiki de ev ortamında kış uykusuna yatırmak gereksiz ama bu kaplumbağalar doğal ortamlarında 28 °C sabit ısıya sahip sularda da yaşamıyolar. Yaşam alanlarındaki sularda yaz mevsiminde bile özellikle gece-gündüz farkından 6-7 derecelik ısı dalgalanmaları olabiliyo ve kaplumbağlar bu ısı değişikliklerine zamanla uyum sağlayıp normal hayatlarına devam edebiliyolar. Bu yüzden akvrayum mutlaka 28 °C olmalıdır yoksa hasta olur diyemeyiz, aksine kaplumbağımızı sürekli sabit bir ısıya alıştırırmanın onların ısı değişimlerine karşı olan direncini düşürdüğüne ve sağlığını riske attığına inanıyorum. Bu sebeple kendi akvaryumumdaki ısıyı bazen 22 dereceye kadar düşürüyorum ve yazın ısıtıcı kullanmıyorum. Kaplumbağlarımı bu şekilde çok dayanıklı ve dirençli yaptım ve şu an çok sağlıklılar ve hiç hasta falan olmadılar
 
Ben 26 derecede tutmaya çalışıyorum ve genelde önerileri 26-28 derecearası olarak veriyorum. Benim 26 yapmamın sebebi evin kışın daha serin olması. Hava sıcaklığı ile suyun farkının fazla olmamasına özen gösteriyorum. Yüm sene ve mevsimlerde 25-30 derece arasında bir sıcaklığa sahibim. Yazın ısıtıcılar zaten devre dışı ve genede 30 derecelerde geziyor. Yani bence istesekte sabit ısı sağlayamayız görüşündeyim. Bu aebeple özel bir çaba harcamaya gerek kalmıyor. Gece gündüz farkını yapmak zor ama doğaları tabiki böyle. Bir kişi bunun içinde bir çözüm aramıştı ama sanırım zamana göre ayarı değişen bir ısıtıcı bulamadı. Uygulamada çok fark yok, sizin düşürdüğünüz ısı biraz daha aşağıda. Arkadaşın konusunu bayağı işgal ettik ama faydalı mesajlar döndüğünü düşünüyorum.
 
Geri
Üst