Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğun bazı kısımları açık yeşil

ozge35

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar bu sabah kaplumbağamı güneşlendirmek için balkona çıkartırken fark ettim. Kabuğun bazı yerlerinin koyuluğu gitmiş resmen açık yeşil olmuş. Resmini çektim fakat pek kaliteli olmadığı için belli olmadı. Ben de internetten bulduğum bir resim üzerinde açık yeşil kısımları gösterdim. Sizce sebebi nedir bunun ? Tüm ekipmanlarım tam.

mailto:/2v2uryv.jpg

İşaretlediğim yerlerin tam uçlarında açık yeşillenme var. Küçük bi kısımda yani.

Kabuğun sivri yerinde olması büyüme lekesi ama yan tarafında olunca kafam karıştı. Bu arada belirtmeyi unuttum kaplumbağamın kabuk araları açıldı kabuk değiştirecek sanırım. Ve kaplumbağamın kabuk boyu 3cm. Sadece renk açılması sorunu var başka bir sorunu yok şu an.

Buyüme evresinde plakalar yenileneceği için eskileri şeffaflaşıp açılır benim ufaklık koyu yeşıldi şimdi tamamen açık yeşıle döndü.: )

Cvp: Kabuğun bazı kısımları açık yeşil

Tamamı dönmedi ama benimkisinin. Yine de normal mi ?

Yavas yavaş döner bazı yerleri de şeffaflaşmaya başlar benim büyük olanın iki plakasının köşeleri beyaz şeffaf renklerini kaybetti mesela gayet normal bence

Duygu net olarak açıklamış. Kabuk renk kaybı eskiyen plakaların canlılık yitirmesidir.

Not: Mantar, kireç gibi durumlar kabukta katman şeklinde gözükür.

Teşekkür ederim yorumlarınız için :) katman gibi gözükmüyor sadece rengi değişmiş. O zaman sorun yok :)

büyüdükçe kabuktaki yeşillik azalmaya sarı ve kahverengilik artmaya başlıyor özellikle uv ışınımına tutulduğunda. benimkilerden birinin kabuğu doğuştan mat yeşildi. şimdi üst kısımlar kahverengi ağırlıklı yan çeperlerde yeşillik devam ediyor.

Teşekkür ederim. Gelişim sürecinde normal bir olaymış demek ki :)

Geri